Plata prenata si postnatal

Bună mamici. Vroiam sa stiu cine plătește prenatalul si postnatalul? Angajatorul sau cei de la casa de asigurări? Vă rog mult sa răspundeți..Si in cat timp iti da statul bani..dacă nu iti da angajatorul?

Ca sa va logati apasati butonul de mai jos:

Comenteaza cu contul de FB

Comenteaza cu contul de FB

6 thoughts on “Plata prenata si postnatal

 1. În total sunt 120 de zile de concediu pre+postnatal. Acestea sunt plătite de angajator, după aceea pana la 2 ani de stat. Angajatorul trebuie sa vireze banii pe concediu exact ca salariul

 2. Statul le plateste pe ambele.
  Postnatalul il plateste angajatorul si ii recupereaza.

 3. Deci sa ne lămurim orice formă de concediu de boala, risc de sarcina sau prenatal/ posnatal este platit de STAT. Dar aici este o problemă legea spune sa dea angajatorul banii si sa i recupereze apoi de la stat. Firmele mici nu au de unde logic si asteapta de la stat. Acest stat nesimțit care de luni de zile nu a mai virat nimic la angajatori pe motiv k toti banii se duc pt covid. Am 8 luni de cand astept 7800 lei si imi spun k nu sunt bani decât pt covid atat

 4. Banii de prenatal -postnatal ii primesti in mod normal de la angajator iar el isi recuperează banii de la CNAS pentru ca ei iti asigura acești bani.Dar mai sunt si angajatori care sunt cam paraleli cu aceste concedii si deși iti depun ei dosarul la CNAS trebuie sa astepti sa iti deconteze casa de asigurări cum pățesc eu si mi sa spus ca in cel mult 60 de zile voi primi banii.Nu e normal sa se întâmple ca in cazul meu.

 5. Prenatal ul și postnatalul de 126 de zile sunt plătite de angajator în baza certificatului medical. După finalizarea acestor 126 de zile se obține indemnizatia de CIC în baza dosarului depus la Agenția de Plătiți și Protecție Sociala de care aparțineți.

 6. Da la.angajoator doar…tu ca persoana fizica nu ai posibilitatra asta…
  Nu e ca la sanatate sau pensie sa poti plati ….
  Maternitatea se platesti din impozitul pe venit…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *