Patru copii au ajuns urgențe cu probleme la ochi din cauza unei lămpi cu ultraviolete folosite în sala de cursuri

Motivul prezentării la unitatea de primiri urgențe a fost „iritaţie oculară post expunere lampă UV”. Cei patru copii au 10 ani şi sunt colegi de clasă la o şcoală din Galaţi. Ei s-au plâns marţi seară părinţilor de usturimi oculare, iar miercuri dimineaţă au ajuns la spital. Medicii susţin că iritaţia s-ar fi produs de la o lampă cu ultraviolete folosită în sala de clasă.

Conecteaza-te ca sa fii la curent cu toate noutatile. Click pe butonul de mai jos:

„Marţi seară a ajuns la spital un copil cu simptome puţin mai grave la nivelul ochilor. Mama s-a panicat şi a mers la UPU. Astăzi dimineaţă au mai ajuns alţi trei copii. De asemenea, alţi 10 copii din clasă s-au plâns de usturimi şi senzaţia de nisip sub pleoape. Am observat că din cauza lămpii cu ultraviolete doamna învăţătoarea este bronzată pe o parte a feţei. Dumneai a acuzat senzaţia de nisip sub pleoape şi durere de cap. Lampa UV era amplasată în dreptul uşii”, a declarat Otilia Moza, inspector şcolar.

Copii au primit tratament şi apoi au plecat acasă. Ce patru sunt elevi la Şcoala 13, dar învăţă într-o sală de clasă de la Liceul „Emil Racoviţă”, acolo unde au fost relocaţi după ce unitatea de învăţământ a intrat în reabilitare.

Inspectoratul Şcolar Galaţi a început o anchetă în aces caz. „Am cerut note de informare de la conducerea şcolii, de la îngrijitoare şi de la învăţătoare. Lampa a fost scoasă din sala de clasă şi este interzisă folosirea ei””, a precizat inspectorul Moza.

Dragi parinti, va invitam sa va alaturati comunitatii noastre cu un simplu click pe butonul de mai jos.
Veti primi pe email in exclusivitate articole despre parenting, scoala, sanatate, nutritie, sport, timp liber, etc.
Veti primi invitatii la evenimentele online si offline pe care le organizam cu diferiti specialisti
Veti putea participa la diverse campanii si concursuri pe care le derulam impreuna cu brandurile partenere
Pentru a fi la curent cu toate informatiile din proiectul ”Meseria de parinte” click pe butonul de mai jos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *