PASIUNILE se nasc din experimente de viata, uneori si din VISARE. Lasa-ti copilul sa viseze, joaca-te impreuna cu el, dar cel mai important este sa-l pui in fata realitatilor vietii, cat mai devreme

Am primit pe parcursul ultimilor ani, multe mesaje de la parinti care-mi cer detalii despre metodele mele de educatie antreprenoriala, aplicate copiilor Butmalai. Am fost chiar sfatuit sa scriu o carte despre acest subiect, insa acest pas il voi face, probabil, abia dupa ce toti copiii mei imi vor confirma “metodele”.

Pana atunci, va solicit aici un dialog pe aceasta tema, poate asa voi reusi sa-mi structurez si mai bine principiile de educatie.

Conecteaza-te ca sa fii la curent cu toate noutatile. Click pe butonul de mai jos:

In copilarie am avut sansa sa fiu sustinut in pasiunile mele, am avut la dispozitie multe surse de informatie(incomparabil mai putine insa, decat sunt acum disponibile) si intotdeauna, mi s-au permis visele.

Cred ca pentru dezvoltarea spiritului antreprenorial, copiii au nevoie, in primul rand, de PASIUNI.
Un copil pasionat va INVATA SINGUR si va MUNCI DIN GREU ca sa-si implineasca telurile.
Astfel, el va descoperi singur PERSEVERENTA si AMBITIA.
Mereu o sa greseasca, dar pasiunea nu-l va lasa sa renunte, asa ca va INVATA DIN GRESELILE lui.

Bun, dar cum devin copiii nostri pasionati?

Eu cred ca PASIUNILE se nasc din experimente de viata, uneori si din VISARE. Lasa-ti copilul sa viseze, joaca-te impreuna cu el, dar cel mai important este sa-l pui in fata realitatilor vietii, cat mai devreme. Sa descopere singur lucrurile care nu merg bine, sa gaseasca singur solutii pentru acestea.

SOLUTIA MEA: Inca de la varsta de 3-4 ani, ai mei au avut la indemana un atelier plin de unelte, unde aveau voie sa lucreze orice, sa strice si sa iroseasca. De fiecare data cand se iveste o ocazie, ii trimit sa petreaca o zi intreaga alaturi de adulti, in diferite locuri de munca. Acolo simt pe pielea lor ce inseamna munca adevarata, programul de lucru, pauza de masa, ierarhiile, frustrarile, tensiunile. Asa ei descopera noi meserii, descopera probleme(disfunctionalitati) pe care adultii nu le mai vad, gasesc singuri solutii pe care apoi le discutam impreuna.

La brutarie, la magazin , coafor, restaurant, atelier, pe santier sau in fabrica, si in multe alte locuri – sansele sunt foarte mari sa descopere pasiuni!

Meseriadeparinte.ro este un blog personal, proprietarul de drept este Ana Maria Mitrus.

Ca vizitator si deci utilizator al blogului confirmi ca ai citit si esti de acord sa respecti TERMENII SI CONDITIILE stabilite.

Folosirea acestui blog si a serviciilor continute in el, este gratuita, sub rezerva respectarii de catre vizitatori a acestor termeni si conditii.

Articolele publicate pe Meseriadeparinte.ro se afla sub protectia legilor privind drepturile de proprietate intelectuala (cum ar fi – dar nu limitativ la: L8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, L84/1998 privind marcile si indicatiile geografice).

Comenteaza cu contul de FB

Comenteaza cu contul de FB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *