#Opinie: “Suntem blocati cu totii in spatii minuscule si, in loc sa ne creem zone de respirat, de linistire si regasire, ne afundam voluntar in sufocare”

Ca sa fii la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uita sa dai Like aici:

 

“Am vazut pe anumite grupuri de discutie parinti panicati ca nu se tine scoala cum trebuie….ca se pierde materie….ca mai bine ca vacanta de vara sa devina perioada de scoala daca oricum se sta la izolare momentan.

Trebuie sa marturisesc ca raman paf cand citesc astfel de postari. Traim niste momente istorice in care ni se schimba total reperele, valorile, ne chinuim cu totii sa ramanem cu mintea intreaga, sa facem fata fricii si panicii, sa ne adaptam unei noi ordini naturale si, cu toate acestea, ne facem griji ca s-au pierdut niste ore de româna/mate/tehnologie etc.

Suntem blocati cu totii in spatii minuscule si, in loc sa ne creem zone de respirat, de linistire si regasire, ne afundam voluntar in sufocare.

Personal, detest profund nebunia actuala cu orele online. Nu le gasesc rostul in acest context in care cu totii ne facem griji in privinta supravietuirii, a pastrarii sanatatii fizice si mentale.

Copiii nostri incearca sa-si aseze, asa cum pot, aceasta noua realitate nemaitraita pana acum. In ciuda nevoii stringente de a li se permite aerisirea spatiului mental (ca fizic nu mai este), sunt inundati de lectii online, sunt fortati sa stea zilnic, ore intregi cu ochii in ecrane, sa nu piarda ceva.

Sa piarda ce? Subordonata subiectiva? Ecuatiile? Conjugarile la latina? Toate pot astepta, n-am nici o indoiala.

Cand omenirea isi va relua cursul normal al vietii, va fi loc pentru toate subordonatele si ecuatiile din lume.

Mi-ar placea sa traim constient aceste vremuri istorice, nu cocosati, presati si cu ochii arzand in ecrane. Avem nevoie sa invatam ceva din ceea ce ni se intampla, nu sa continuam aceeasi nebunie, mult mai anxiogena decat inainte.

Avem nevoie sa ne schimbam iar izolarea ar trebui sa devina spatiu de reflectie, nu de alergare in rotita precum hamsterii.”

Loredana Mitrut

Ca sa fii la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uita sa:

  1. Te inscrii la Newsletter (vei primi saptamanal un email cu ultimele articole publicate)
  2. Dai Like Paginii de FB Meseria de parinte
  3. Te inscrii in Grupul De FB Meseria de parinte 
  4. Dai Subscribe la canalul de YouTube Meseria de Parinte

******************************************************************

Meseriadeparinte.ro este un blog personal, proprietarul de drept este Ana Maria Mitrus.

Ca vizitator si deci utilizator al blogului confirmi ca ai citit si esti de acord sa respecti TERMENII SI CONDITIILE stabilite de Meseriadeparinte.ro. 

Folosirea acestui blog si a serviciilor continute in el, este gratuita, sub rezerva respectarii de catre vizitatori a acestor termeni si conditii. 

Articolele publicate  pe Meseriadeparinte.ro se afla sub protectia legilor privind drepturile de proprietate intelectuala (cum ar fi – dar nu limitativ la: L8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, L84/1998 privind marcile si indicatiile geografice).

Comenteaza cu contul de FB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *