Este imposibil ca elevii de clasa VIII-a și clasa a XII-a să fie aduși la studiu în perioada 2-12 iunie și de asemenea, iarăși este un mare pericol să se dea examenele naționale

Ca sa fii la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uita sa dai Like aici:

Este imposibil ca elevii de clasa VIII-a și clasa a XII-a să fie aduși la studiu în perioada 2-12 iunie și de asemenea, iarăși este un mare pericol să se dea examenele naționale, a declarat pentru GândulLive preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Simion Hăncescu.

Acesta a explicat că “sunt 300.000 de elevi care ar trebui să vină în perioada 2-12 iunie la școală.

Las la o parte problema cu cele câteva milioane de măști și mănuși pe care ar trebui să le asigure școlile și asta va fi greu de realizat.

Dacă luăm în calcul și ce se întâmplă în infrastructură, ca să împarte 10 elevi în fiecare clasă, ne gândim la faptul că sunt atâtea şcoli care azi au toalete în curte și mulți elevi vin la școală făcând naveta.

Riscul de a se contamina este foarte mare. Ce se întâmplă dacă o parte din acești elevi vor lua acest virus? Cum vor participa la examenele naționale?”, a spus Hăncescu.

Alte declaratii ale liderului sindical:

  • “Dacă îi aduci pe acești copii la școală în iunie, când temperaturile sunt peste 30°, va fi foarte complicat pentru acei copii să stea 3-4 ore cu mască pe față. Nu știu care va fi randamentul lor în cele două săptămâni. Eu afirm că nu cred că vor fi mai luminați copiii cu cele două săptămâni de şcoală.
  • Ce se întâmplă dacă în timpul examenelor sunt elevi care vor fi nevoiţi să abandoneze examenele pentru că nu pot rezista? Pentru că să stai 3 ore cu mască pe față în condiţiile în care cele mai multe școli nu au aer condiționat, acel copil va părăsi sala de examen.
  • Eu dacă aș fi ministrul educației aș lua în calcul varianta de a încheia mediile școlare cu rezultatele pe care le au elevi. Pentru că un examen dat în condiții improprii nu va stabili o ierarhie corectă. Vor fi copii de 10, care nu vor fi în stare să facă subiecte de șapte.
  • Dar luarea în calcul a mediilor din clasele V-VIII poate să fie un criteriu obiectiv în condițiile din România în acest moment.
  • Oricum, examenul de bacalaureat nu are mare relevanță, iar acolo miza nu este foarte mare, facultățile pot stabili cum doresc cum vor intra elevi în învățământul superior. Dar trebuie să ne gândim în primul rând la ce se poate întâmpla.
  • Și vă spun foarte deschis: politicienii care vor menține această decizie de a duce la școală pe copii în perioada 2-12 iunie și care vor fi introduși la examen, își vor asuma un mare risc”

Ca sa fii la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uita sa:

  1. Te inscrii la Newsletter (vei primi saptamanal un email cu ultimele articole publicate)
  2. Dai Like Paginii de FB Meseria de parinte
  3. Te inscrii in Grupul De FB Meseria de parinte
  4. Dai Subscribe la canalul de YouTube Meseria de Parinte

******************************************************************

Meseriadeparinte.ro este un blog personal, proprietarul de drept este Ana Maria Mitrus.

Ca vizitator si deci utilizator al blogului confirmi ca ai citit si esti de acord sa respecti TERMENII SI CONDITIILE stabilite de Meseriadeparinte.ro. 

Folosirea acestui blog si a serviciilor continute in el, este gratuita, sub rezerva respectarii de catre vizitatori a acestor termeni si conditii. 

Articolele publicate  pe Meseriadeparinte.ro se afla sub protectia legilor privind drepturile de proprietate intelectuala (cum ar fi – dar nu limitativ la: L8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, L84/1998 privind marcile si indicatiile geografice).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *