Ne spionam sau nu copiii?

Am fost invitata sa imi spun parerea despre cum ii pregatim pe cei mici pentru mediul online si care sunt metodele pe care le folosesc eu pentru a pastra controlul. Ieri a fost publicat articolul si am citit cu interes care sunt parerile altor bloggeri sau persoane publice, referitoare la acest subiect.

Raspunsul meu a fost putin mai lung, dar ideea generala se baza pe multa educatie si informatie legata de subiect urmata de o cantitate foarte mare de incredere si de o legatura speciala cu copiii. Stiu ca increderea este greu de construit si de pastrat dar eu sunt optimista.

Am citit una dintre pareri care spunea ca (citez din memorie) cea mai buna metoda de a ne supraveghea copiii este sa tragem cu urechea, sa le citim mesajele si sa le verificam activitatea din online in tabul History.

ne spionam copiii

Sigur ca fiecare parinte si fiecare familie are metodele sale pe care le pune in aplicare, totul in interesul copilului si departe de mine intentia de a judeca ce fac altii.

M-am gandit insa daca eu gresesc. Daca sunt prea visatoare atunci cand le ofer fetelor toata increderea mea si le repet de mii de ori pe zi ca indiferent ce fac ele sau ce se intampla, este vital sa imi spuna. Cel mai bun lucru care se poate intampla este sa aflu de ele si indiferent despre ce e vorba rezolvam impreuna.

Nu stiu ce o sa se intample in viitor, dar imi doresc din suflet sa nu am motive sa imi schimb parerea. Dar asa cum in dragoste, razboi si parenting (asta e completarea mea 🙂 ), totul e permis, recunosc deschis ca in caz de doamne fereste as apela fara nicio remuscare la orice metoda pentru a stii ce se intampla.

Pana atunci, am sa continui la fel ca in prezent, fara minciuni si fara secrete nici din partea mea nici din partea lor. Asa cum eu am deschise tot timpul mailul, facebookul, telefonul, asa cum eu nu ma ascund de ele la fel am pretentia si din partea lor.

Voi cum procedati? Ati avut situatii care v-au facut sa apelati la metode mai drastice de control?

Ca sa fiti la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uitati sa:

  1. Dati Like Paginii de FB Meseria de parinte,
  2. Subscribe la canalul de YouTube Meseria de Parinte
  3. Va inscrieti la Newsletter.

Sharing is Caring!  Daca ti-a placut acest articol, distribuie-l catre prietenii tai de pe  Facebook (click aici).

Comenteaza cu contul de FB

2 thoughts on “Ne spionam sau nu copiii?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *