Monica Anisie: Bacalaureatul și Evaluarea Națională ar putea avea loc în luna iulie, fără materia semestrului al doilea
Cursurile în școlile din România vor fi reluate în funcție de evoluția pandemiei, iar examenele de bacalaureat și Evaluare Naționale ar putea avea loc în luna iulie a anunțat ministrul Educației, Monica Anisie, într-o declarație de presă. Ministrul a precizat că materia de examinare nu va cuprinde programa semestrului al doilea, ci doar ce s-a studiat până la 11 martie 2020.
Anisie a explicat că a avut consultări cu partenerii educaționali ai ministerului cu care a agreat măsurile care se impun odată cu reluarea cursurilor.
Decizia este valabilă atât pentru unitățile de învățământ publice, cât și pentru cele private.
Anisie a mai spus că îi încurajează pe elevi să continue învățarea de acasă.
Rezumat măsuri învățământ preuniversitar:
1. Dată exactă de începere a cursurilor, după încetarea stării de urgență, în baza evoluției epidemiei și în funcție de celelalte măsuri luate de Comitetul Național Situații Speciale de Urgență;
2. Probele la EN si BAC, în luna iulie, dacă scenariul de mai sus este urmat;
3. Se anulează acumulările, evaluările casa a I-a, a I-a si a VI-a.
4. Se anulează olimpiadele și concursurile școlare.
5. Se anulează sesiunea specială BAC pentru olimpici;
6. Pentru încheierea anului școlar, sunt necesare minim 2 note + teza (unde este cazul);
7. Subiectele pentru evaluări, numai din materia predată pana la 12 martie 2020;
8. Înscrierile la clasa 0 si grădiniță decalate in functie de începere a școlii.
📣Comunicat de presă MEC, 07.04.2020❗
⚠️Măsurile stabilite de Ministerul Educației și Cercetării cu privire la reluarea cursurilor❗
Ministerul Educației și Cercetării a agreat cu partenerii educaționali – reprezentanții elevilor, studenților, părinților, cadrelor didactice și cei ai Consiliului Național al Rectorilor, măsurile care se impun în vederea reluării cursurilor și a finalizării cu succes a anului școlar și universitar 2019/2020.
În contextul informațiilor deținute până în prezent privind evoluția pandemiei de SARS-CoV-2, scenariul de lucru prevede reluarea cursurilor în învățământul preuniversitar și universitar în decursul lunii iunie. În funcție de evoluția pandemiei de coronavirus, aceste măsuri pot suferi modificări.
În cadrul întâlnirii cu partenerii educaționali, s-au mai stabilit următoarele măsuri:
✅ În funcție de data la care se vor relua cursurile, probele scrise ale Evaluării Naționale și a Examenului de Bacalaureat ar putea fi organizate în luna iulie.
✅Programa de examen pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat nu va cuprinde materia aferentă semestrului al II-lea.
✅Evaluările pentru clasele a II-a, a IV-a, a VI-a, olimpiadele și concursurile școlare, precum și simulările pentru examenele naționale vor fi anulate.
✅Sesiunea specială a Examenul Național de Bacalaureat pentru olimpici va fi anulată.
✅Situația școlară a elevilor se va încheia cu minimum două note, la care se adaugă nota din teză, acolo unde este cazul.
✅Subiectele pentru tezele de pe semestrul al II-lea vor fi concepute doar din ce s-a studiat până la data de 11 martie 2020.
✅ Calendarele pentru înscrierea în clasa pregătitoare, grădiniță și cel de mobilitate a personalului didactic vor fi decalate.
Calendarele aferente proceselor amintite mai sus vor fi anunțate imediat ce va fi stabilită data reînceperii cursurilor.
În învățământul superior, activitățile se vor desfășura în mediul online. Activitățile care impun interacțiunea „față în față” vor fi recuperate modular, intensiv, după încetarea stării de urgență.
Admiterea la ciclul de licență în învățământul superior se va organiza după susținerea Examenului Național de Bacalaureat, iar admiterea la masterat sau doctorat se va organiza după susținerea examenului de licență sau disertație.
Ministerul Educației și Cercetării urmărește cu mare atenție ce se întâmplă în celelalte state, iar Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării se află în contact direct cu toți miniștrii educației, astfel încât, în funcție de evoluția situației, să existe o corelare între deciziile care se iau la nivelul țărilor UE.
Președintele Iohannis a anunțat, luni, că săptămâna vitoare va semna un decret prin care starea de urgență va fi p-relungită cu încă o lună.
„Trăgând linie şi adunând, am ajuns la concluzia că va fi nevoie de prelungirea stării de urgenţă. În acest fel, am solicitat Guvernului să vină cu propuneri pentru a fi incluse în acest decret. În cursul acestei săptămâni, vom elabora textul decretului şi la începutul săptămânii viitoare voi emite un nou decret care va prelungi starea de urgenţă cu încă o lună de zile”, a afirmat şeful statului.
Ca sa fii la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uita sa:
- Te inscrii la Newsletter (vei primi saptamanal un email cu ultimele articole publicate)
- Dai Like Paginii de FB Meseria de parinte
- Te inscrii in Grupul De FB Meseria de parinte
- Dai Subscribe la canalul de YouTube Meseria de Parinte
******************************************************************
Meseriadeparinte.ro este un blog personal, proprietarul de drept este Ana Maria Mitrus.
Ca vizitator si deci utilizator al blogului confirmi ca ai citit si esti de acord sa respecti TERMENII SI CONDITIILE stabilite de Meseriadeparinte.ro.
Folosirea acestui blog si a serviciilor continute in el, este gratuita, sub rezerva respectarii de catre vizitatori a acestor termeni si conditii.
Articolele publicate pe Meseriadeparinte.ro se afla sub protectia legilor privind drepturile de proprietate intelectuala (cum ar fi – dar nu limitativ la: L8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, L84/1998 privind marcile si indicatiile geografice).