Marsupilami

Un film foarte bun, ca de altfel majoritatea filmelor frantuzesti. O comedie cu multe glume bune, umor inteligent, cu care nu prea te intalnesti in majoritatea filmelor care se fac acum, preponderent comerciale.

“Marsupilami” este despre o tara dintr-un colt uitat de lume, unde personajul principal este un medic veterinar, care s-a bagat in niste incurcaturi financiare cu mafiotii locali, carora le datoreaza o suma foarte mare. Ajutat de copiii orfani de care are grija, medicul veterinar regizeaza tot felul de situatii legate de salvarea animaleler, pentru escroca turistii aflati in vizita in localitate.

In aceeasi zona, in jungla, traieste un trib despre care nu se stiu prea multe. Un reporter francez este trimis sa ia un interviu sefului de trib, iar asta mai mult ca o razbunare decat ca o sarcina de serviciu. Ajuns in tara respectiva (unde uram sa-i fie ghid medicul veterinar), reporterul este rapit de fortele de ordine, care sunt conduse de un dictator amuzant, indragostit de Celine Dion :).

In actiune mai intervine un botanist, care descopera o orhidee necunoscuta, pierduta de fapt de Marsupilami. Marsupilami este un animal necunoscut, o combinatie de jaguar cu panda, si este singurul in stare sa culeaga orhideea aducatoare de tinerete.

Marsupilami a fost votat (la noi in familie 🙂 ) drept cel mai frumos animalut din desene, inventat vreodata.

marsupilami

Filmul are si cateva aluzii (foooarte discrete) la cateva probleme de interes actual, cum ar fi industria cosmeticelor si reclamele care vand iluzii , sfarsitul lumii conform unor profetii (care insa pot fi dezmintite), dictatori nebuni, jocuri de culise pentru putere si, de ce nu? :), filmul Avatar.

Va recomand “Marsupilami”, o comedie de vazut cu toata familia. Cei mici s-ar putea sa se plictiseasca putin in partile cu actiune de oameni mari, dar cu putin ajutor din partea voastra, vor reusi sa-si imagineze o poveste cu animalute bune si oameni rai, care vor sa le prinda, dar care vor fi opriti de catre fortele binelui :).

[youtube CiflFkqfSzc]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *