Lucian Iliescu, senator PNL, cere închiderea şcolilor din România de teama COVID-19

„Coronavirusul ar fi afectat nu mai puţin de 800.000 de cetăţeni în China dacă nu s-ar fi luat măsuri drastice de prevenţie! Din fericire, carantina aplicată provinciei Hubei, instaurată printr-o intervenţie draconică a statului, a limitat numărul de cazuri la cele 80.000 din prezent. În acest sens, consider ABSOLUT necesar ca şcolile şi universităţile să suspende cursurile pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 09.03.2020”, arată Lucian Iliescu într-o postare pe Facebook.

 
„Luând în considerare indicele de retransmisie a COVID-19 şi corelând datele cu numărul mare de cetăţeni români care se întorc din Italia, avem motive serioase de îngrijorare acre necesită o serie de măsuri ample pe care statul român trebuie să le întreprindă, printre care se numără inclusiv suspendarea orelor de curs”, mai spune senatorul în postarea sa.
 
„În acest sens, avem tot mai multe date care să sugereze că închiderea şcolilor şi a facultăţilor, cu scopul de a preveni răspândirea virusului la nivelul populaţiei largi, ar fi o măsură eficientă pentru statele care se află în pericol de a se expune epidemiei de COVID-19. Astfel, solicit autorităţilor competente, în speţă Ministerului Invăţământului, să ia măsurile necesare pentru a limita riscul răspândirii Coronavirusului prin suspendarea activităţii cursurilor pentru o perioadă de 14 zile”, le cere senatorul guvernanţilor.
 
„Cursurile şi orele pierdute pot fi recuperate, dar răspândirea virusului ar putea avea efecte dramatice asupra populaţiei! Fiţi responsabili şi acţionaţi în consecinţă, ţinând cont de eventualele pericole care pot apărea pe fondul lipsei de reacţie! În această privinţă, voi adresa o interpelare către Ministerul Educaţiei prin care să solicit aplicarea unor măsuri care să limiteze eventuala răspândire a virusului COVID-19, printre care suspendarea orelor de curs, începând cu data de 09.03.2020!”, conchide Lucian Iliescu.

Comenteaza cu contul de FB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *