Liceeni romani medaliati cu aur la Olimpiada Geniilor din SUA

Trei liceeni de la Colegiul National „Octavian Goga” din Sibiu au reusit sa obtina o medalie de aur si una de argint la doua sectiuni ale Olimpiadei Geniilor, un concurs organizat de catre Oswego State University of New York.

Elevii romani au impresionat in SUA cu un robot pompier creat de ei, cu care au luat medalia de aur si au castigat concursul de Robotica.

„La Robotica am luat medalie de aur si la Science Innovation am luat medalie de argint”, a spus Daniel Marpozan.

Alexandru Radac, Daniel Marpozan si Codrin Muntean sunt elevi in clasa a X-a la matematica-informatica si formeaza echipa herotech, coordonata de profesoara de fizica Florentina Ilesan.

Cei trei elevi sibieni au prezentat in SUA doua inventii proprii, un robot si un sistem inteligent de economisire a energiei electrice.

Liceeni au reusit sa creeze un robot pompier care sa salveze oamenii dintr-un incendiu, fara sa puna in pericol viata salvatorilor. Practic, robotul creat de cei trei tineri din Sibiu este prevazut cu un brat, care se poate prelungi, cu care pot fi scosi oameni afectati de un incendiu, fara ca pompierii sa infrunte flacarile.

„Scopul nostru este sa aducem la lumina creativitatea, inteligenta si spiritul de echipa si in final sa ne facem remarcati, atat ca echipa, cat si ca natiune. Participarea la acest eveniment este o oportunitate de a ne intalni atat cu tehnologii noi, cat si cu oamenii importanti din spatele acestora.

Prezenta echipei noastre la concurs ar putea aduce o contributie semnificativa in ceea ce priveste dezvoltarea locala a echipamentelor tehnologice, preluand informatii din aceasta sfera atat de la organizatori, cat si de la participanti”, arata cei trei liceeni in prezentarea proiectului lor.

Pentru Sectiunea Science-Innovation, echipa herotech a prezentat un sistem inteligent de economisire a energiei electrice, care controleaza luminile dintr-o casa prin intermediul unei retele de senzori. Cei trei au creat un sistem inteligent pe baza de bariere in infrarosu, prin care se controleaza in mod automat luminile dintr-o locuinta si care tine evidenta numarului de persoane din incapere. Acest proiect a fost premiat in Romania de o companie din domeniul energiei.

Daca la concursul din tara cei trei liceeni au prezentat proiectul si macheta, in SUA au prezentat modulul care se monteaza pe usa de la intrare si aplicatia pentru telefonul mobil. In SUA ei au demonstrat cum doua dispozitive montate pe usa pot numara cati oameni sunt intr-o incapere si le pot asigura lumina cat stau in interior, totul fara ca acestia sa apese vreun intrerupator.

Ca sa fii la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uita sa:

  1. Te inscrii la Newsletter (vei primi saptamanal un email cu ultimele articole publicate)
  2. Dai Like Paginii de FB Meseria de parinte
  3. Te inscrii in Grupul De FB Meseria de parinte 
  4. Dai Subscribe la canalul de YouTube Meseria de Parinte

******************************************************************

Meseriadeparinte.ro este un blog personal, proprietarul de drept este Ana Maria Mitrus.

Ca vizitator si deci utilizator al blogului confirmi ca ai citit si esti de acord sa respecti TERMENII SI CONDITIILE stabilite de Meseriadeparinte.ro. 

Folosirea acestui blog si a serviciilor continute in el, este gratuita, sub rezerva respectarii de catre vizitatori a acestor termeni si conditii. 

Articolele publicate  pe Meseriadeparinte.ro se afla sub protectia legilor privind drepturile de proprietate intelectuala (cum ar fi – dar nu limitativ la: L8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, L84/1998 privind marcile si indicatiile geografice).

Comenteaza cu contul de FB

 

Comenteaza cu contul de FB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *