KinderAlegria – cursuri pentru copii

Guest Post scris de Mirela Dragnea – KinderAlegria. La final avem o surpriza 🙂

Inteligenta emotionala sau EQ-ul este  o noua abordare de a ne creste si, mai ales, de a ne intelege copiii; spre deosebire de IQ -inteligenta cognitiva, care poate fi masurata cu ajutorul unor teste de inteligenta standardizate care evalueaza atat abilitatile verbale cat si pe cele nonverbale, inteligenta emotionala nu poate fi masurata prin teste standardizate, insa abilitatile sociale si emotionale pot influenta succesul in viata intr-o masura mai mare decat capacitatea intelectuala, cu alte cuvinte un EQ ridicat poate face diferenta intre succes si insucces, intre implinire si sentimentul de ratare si inutilitate.

Practic, abilitatile EQ nu sunt opusul abilitatilor IQ ci mai degraba ele interactioeaza si lucreaza impreuna la construirea unui caracter puternic, inteligent si in acelasi timp frumos si echilibrat. Pentru mine, trasaturi precum amabilitatea, increderea in sine sau respectul fata de altii sunt abilitati importante pe care imi doresc sa le dezvolt inca de timpuriu la copiii mei.

Programul de dezvoltare a inteligentei emotionale KinderEQ dezvolta trasaturi emotionale precum: empatia, exprimarea si intelegerea sentimentelor, controlarea temperamentului, independenta, adaptabilitatea, asumarea responsabilitatii, capacitatea de a fi sociabil si a te face placut, rezolvarea problemelor interpersonale, controlul furiei, abilitati de cooperare si lucru in echipa, perseverenta, amabilitatea, respectul, construirea relatiilor, abilitati care ii vor ajuta pe copii la scoala, in familie si in societate in general insa cu siguranta si peste 20 de ani la locul de munca sau in casnicie.

Stiu ca multi parinti cauta sa le ofere copiiilor lor ocazii de a se dezvolta si de a-si creste sansele pentru a avea succes in viata; le explicam copiilor nostri lumea la cateva zile dupa ce s-au nascut, incepem sa le citim inca de la cateva luni, ii ducem in diverse locuri si la diverse evenimente care le dezvolta creativitatea, le punem la dispozitie ultimele tehnologii de comunicare si relationare (internet, telefon etc), cu toate acestea intalnim multi copii care se simt singuri, izolati, tristi, carora le vine greu sa infrunte diverse probleme, sau sa relationeze cu cei din jur;

Programul FamilyAlegria este creat tocmai pentru a incuraja membrii familiei sa descopere prin jocuri si activitati outdoor, placerea de a relationa, de a comunica, de a se relaxa si distra impreuna.

Am lasat spre final cateva cuvinte si imagini despre primul atelier din programul de dezvoltare a inteligentei emotionale KinderEQ, numit “Cutiuta cu emotii“- au participat 9 copii care impreuna cu trainerul Ovidiu Badea, s-au jucat si au facut exercitii de exprimare a emotiilor, de relationare, de incurajare a empatiei, de accesare prin ancorare a unor stari pozitive precum bucuria, au vorbit si s-au exprimat liber, intr-o atmosfaera destinsa si placuta de socializare, iar in pauze s-au bucurat de jocurile care nu lipseau din sala pusa la dispozitie cu generozitate si incredere de Centrul afterschool si gradinita Sincron, careia ii multumim si o recomandam cu incredere.

La sfarsitul atelierului, parintii au aflat de la Ovidiu Badea ce au facut copiii lor in cele 2 ore de activitati, pe ce se bazeaza tehnicile si metodele programului, a raspuns intrebarilor si solicitarilor parintilor interesati de dezvoltarea si cresterea inteligentei emotionale si sociale a copilului lor si in numele KinderAlegria le multumesc pentru participare si pentru deschiderea de care au dat dovada.

Programul KinderEQ se bazeaza pe o gama larga de jocuri si activitati practice care faciliteaza dezvoltarea abilitatilor specifice inteligentei emotionale; cu ajutorul lor copiii vor invata sa comunice mai bine cu ceilalti, sa-si cunoasca starile, emotiile, sentimentele, sa le exprime intr-un mod coerent si echilibrat, sa devina mai adaptabili si mai increzatori in propriile forte si sa depaseasca diverse bariere. In principiu, programul se adreseaza copiilor de la 6 ani in sus, impartiti pe grupe de varste intre 6-9 ani, 10-13 ani, insa surpriza cea mare a venit de la baietelul meu in varsta de 3 ani si 5 luni care a venit spre sfarsitul atelierului la ultimul joc si si-a dorit si el sa ia parte si sa incerce “butonul bucuriei” la care tine acum foarte mult si il foloseste ori de cate ori doreste…

Ceea ce m-a pus pe ganduri si m-a facut sa ma gandesc la faptul ca aceasta calatorie in lumea inteligentei emotionale incepe din prima zi a copilului  meu si nu se termina poate niciodata si la faptul ca nu trebuie sa subestimez nicicand capacitatea copilului meu de a invata si de a se adapta la diferite medii, inca din primele zile de viata.

 

Avem si un mic concurs: un loc pentru cititorii blogului Meseria de parinte la noua serie de ateliere “Cutiuta cu emotii” care incepe Sambata, 13 octombrie 2012. Daca vrei ca acest loc sa fie al copilului tau, lasa un comentariu in care sa mentionezi acest lucru. Si optional, spune-ne cand te-ai bucurat ultima data si cum ai exprimat aceasta bucurie :D.

Joi seara, vom alege castigatorul cu ajutorul lui random.org.

 ——————————————————–// ——————————————————–

Later edit  12 octombrie 2012.

Avem urmatorii participanti:

1. Madalina

2. Cristina

3. Roxana

4. Catalin Tudor

5. Ana C

6. Sorin

7. Stela

8. Paula

And the winner is:

 

Nr. 5 Ana C! Felicitari!!!

 

 

Comenteaza cu contul de FB

15 thoughts on “KinderAlegria – cursuri pentru copii

  1. Foarte interesante atelierele. Imi pare atat de rau ca nu suntem din Bucuresti… Poate ajungeti si in Iasi. Bafta!

  2. Buna, si eu as vrea sa particip dar este foarte din scurt. Azi e marti si am deja programul facut pentru weekend si chiar daca nu-l aveam ar trebui sa stau pana joi ca sa aflu daca am castigat sau nu. Poate data viitoare anuntati mai din timp, cu o saptamana inainte cel putin. Oricum, foate interesanta ideea.

  3. Buna Ana, si eu vreau sa o inscriu pe Maia in concurs. Locul respectiv este pentru toate cele 6 ateliere sau doar pentru sambata asta?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *