Copilului tau ii place sa se joace pe calculator? Acum are o sansa sa invete si programare, gratuit!

“Counter Strike”, “Grand Theft Auto”, “Fifa”, “Mortal Kombat”…. sunt denumiri care poate tie nu iti spun nimic. Insa daca il intrebi pe copilul tau, sigur o sa vezi cum un zambet mare i se aseaza pe fata si cum va incepe sa povesteasca fara sa respire despre una dintre pasiunile lui majore.

Toate denumirile de mai sus reprezinta jocuri pe calculator foarte in voga printre copii, sunt jucate atat de baieti dar si de fete.

Nu cred ca exagerez daca presupun ca aceste jocuri reprezinta preocuparea principala pentru majoritatea copiilor din ziua de azi.

Jocurilor pe calculator li se adauga cele de pe telefon, iar asta face ca varsta la care cei mici intra in contact cu tehnologia sa coboare foarte mult. Nu e un secret pentru nimeni ca si un copil de 3 ani stie sa umble cu telefonul si sa instaleze aplicatii.

De cele mai multe ori avem instinctul sa le retezam copiilor aceasta inclinare spre tehnologie, argumentul principal fiind ca ecranele le pot afecta ochii si dezvoltarea. Asa este, insa doar atunci cand vorbim despre un consum exagerat de tehnologie.

Insa de ce sa nu exploatam in mod pozitiv aceasta pasiune a copiilor, indrumandu-le preocuparile spre ceea ce va conta cu adevarat in viitor? De ce sa ii lasam doar sa “consume” jocuri cand ar putea sa le creeze?

Programarea reprezinta viitorul si chiar daca nu stim cu exactitate ce meserii vor aparea peste 10 ani, e evident ca tehnologia si calculatoarele vor fi la putere.

In plus, programarea, implica foarte multa matematica folosita intr-un mod creativ. Este printre putinele materii care solicita ambele emisfere ale creierului, ajutand astfel la dezvoltarea armonioasa a inteligentei emotionale a copiilor.

Poate ca va sperie aceste cuvinte mari “programare”, “informatica”,”tehnologie”, insa treceti peste asta si spuneti-le copiilor despre informatiile din acest articol. Va asigur ca vor fi mega incantati si va spun asta din punctul de vedere al cuiva care are 12 ani de informatica in spate.

Le veti deschide accesul catre o lume cu totul noua, le veti dar o preocupare cu adevarat folositoare si ii veti pregati in modul cel mai eficient pentru viata. 

Caravana #SuperCoders porneste la drum prin orasele din Romania. Aflat  la a 5a editie, acest proiect isi doreste sa contribuie la educatia digitala a tinerei generatii.

Pe 11 octombrie Caravana #SuperCoders porneste la drum in 10 orase, unde peste 500 de copii cu varste cuprinse intre 10 si 13 ani sunt asteptati la cursurile gratuite de coding.

In luna noiembrie va avea loc Concursul National SuperCoders Coding Competition, accesibil oricarui copil care are notiuni minime de programare prin joc.

In cadrul concursului vor fi selectati 50 de castigatori care vor intra gratuit in SuperCoders Online Academy, pentru a-si aprofunda cunostintele de codare.

#SuperCoders este dezvoltat de Orange impreuna cu echipa Simplon Romania si le ofera copiilor ateliere introductive de programare, cu durata de 3 ore. In tot acest timp cei mici vor descoperi programul Scratch ce ii ajuta sa creeze animatii, povestiri interactive si jocuri prin tehnica drag & drop.

Poate stiti deja, dar daca nu stiti va spun eu, in programare sunt cele mai mari salarii din Romania si este unul dintre putinele domenii in care exista joburi disponibile la nivel global. Iar argumentul suprem este ca poti lucra de oriunde, chiar si de pe plaja 😀 , tot ce ai nevoie este un laptop si o conexiune la internet.

Va las mai jos programul Caravanei #SuperCoders si astept cu interes sa-mi spuneti cum au reactionat copiii cand le-ati spus despre acest proiect.

Inscrierile se fac pe site-ul orange.ro.

  • Iași – 11 octombrie
  • Focșani – 13 octombrie
  • Brașov – 16 octombrie
  •  Sibiu – 17 octombrie
  • Alba Iulia – 20 octombrie
  • Constanța – 23 octombrie
  • Brăila – 25 octombrie
  • Galați – 26 octombrie
  • Craiova – 30 ocotmbrie
  • Târgu Jiu – 31 octombrie

Ca sa fiti la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uitati sa dati Like Paginii de FB   si sa va inscrieti la Newsletter.

? Sharing is Caring! ?  Daca ti-a placut acest articol, distribuie-l catre prietenii tai de pe  Facebook (click aici).

Comenteaza cu contul de FB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *