Incep inscrierile la clasa pregatitoare 2017-2018

Inca o generatie de bobocei se pregateste pentru a incepe clasa pregatitoare.

Daca aveti un copil care va face pasul cel mare anul acesta, va spunem ce demersuri trebuie sa faceti pentru inscrierea in anul scolar 2017-2018.

clasa pregatitoare

foto

In clasa pregatitoare vor fi inscrisi obligatoriu copiii care implinesc 6 ani pana pe 31 august 2016, iar copiii care implinesc 6 ani intre 1 septembrie si 31 decembrie pot fi inscrisi doar cu conditia sa dea un test de evaluare psihosomatica.

Pe 22 februarie: Se vor afisa circumscriptiile scolare si planul de scolarizare propus, respectiv numarul de clase pregatitoare alocate fiecarei unitati de invatamant, inclusiv pe site-ul acesteia, daca exista si pe site-ul inspectoratului scolar. Tot in aceasta data se vor afisa programul de evaluare a dezvoltarii psihosomatice a copiilor precum si criteriile specifice de departajare elaborate de unitatile de invatamant.

23 februarie – 14 martie: Ziua portilor deschise. In fiecare unitate de invatamant parintii si copiii pot vizita spatiile dedicate activitati claselor pregatitoare si pot purta discutii cu personalul unitatii de invatamant.

 22 februarie – 14 martie: Evaluarea nivelului de dezvoltare psihosomatica  a copiilor.

22 februarie – 15 martie: Comunicarea rezultatului evaluarii dezvoltarii psihosomatice a copiilor.

 27 februarie – 16 martie: Completarea de catre parinti, online sau la unitatea de invatamant, a cererilor tip de inscriere; validarea cererilor tip de inscriere se va face zilnic intre orele 8:00 – 20: 00 si sambata intre 9:00 – 13:00.

Prima etapa de inscriere in clasa pregatitoare

17 martie 2017: Procesarea, de catre comisia nationala de inscriere a copiilor in invatamantul primar a cererilor tip cu ajutorul aplicatiei informatice si repartizarea la scoala de circumscriptie a copiilor ai caror parinti au solicitat acest lucru.

18 – 21 martie: Precesarea cererilor parintilor care solicita inscrierea la o alta unitate de invatamant decat scoala de circumscriptie, pe locurile ramase libere.

17 martie 2017 – Procesarea, de catre comisia nationala de inscriere a copiilor in invatamantul primar (Comisia nationala), a cererilor-tip de inscriere, cu ajutorul aplicatiei informatice si repartizarea la scoala de circumscriptie a copiilor ai caror parinti au solicitat acest lucru in cererea-tip de inscriere.

22 martie: Procesarea cererilor de inscriere pentru copiii ai caror parinti au solicitat inscrierea la o alta unitate de invatamant decat scoala de circumscriptie dar nu au fost admisi din lipsa de locuri si care au exprimat in aceasta faza inscrierea in scoala de circumscriptie.

22 – 23 martie: Afisarea in unitatile de invatamant si pe site-ul inspectoratului scolar si al unitatilor de invatamant a candidatilor inmatriculati, a numarului de locuri ramase libere si a listei copiilor neinscrisi dupa prima etapa.

A doua etapa de inscriere in clasa pregatitoare

23 martie: Comunicarea, prin afisarea la unitatile de invatamant si pe site-ul inspectoratului, a procedurii specifice de repartizare a copiilor pe locurile disponibile, elaborata de inspectoratul scolar. Informarea Ministerului Educatiei Nationale de catre comisia judeteana cu privire la procedura specifica de repartizare a copiilor pe locurile disponibile, in etapa a doua.

24 martie – 30 martie: Depunerea cererii tip de inscriere la secretariatul unitatii de invatamant aflate pe prima pozitie dintre cele trei optiuni exprimate pentru etapa a doua, de catre parintii copiilor care nu au fost cuprinsi in nicio unitate de invatamant in etapa anterioara sau care nu au participat la prima etapa. Validarea cererilor tip de inscriere la unitatea de invatamant aflata pe prima pozitie in optiunile privind inscrierea copiilor.

31 martie – 5 aprilie: Procesarea la nivelul unitatilor de invatamant, a cererilor tip de inscriere depuse de parinti, aplicand procedura specifica elaborata de inspectoratul scolar, pe baza criteriilor generale si a celor specifice de departajare, in limita locurilor disponibile. Completarea, in aplicatia informatica, a datelor din cererile tip de inscriere pentru candidatii admisi in aceasta etapa.

6 aprilie 2017: Afisarea la fiecare unitate de invatamant a listelor finale ale copiilor inscrisi in clasa pregatitoare.

7-13 aprilie: Centralizarea si solutionarea de catre inspectoratul scolar a cererilor parintilor copiilor care nu au fost inca inscrisi la vreo unitate de invatamant.

Proiectul de metodologie prevede ca in cazul in care o scoala nu are capacitatea sa ii admita in clasa pregatitoare pe toti copiii care au fost arondati prin procedura de anul trecut, atunci inspectoratul scolar judetean poate sa decida reconfigurarea circumscriptiilor scolare.

Ca sa fiti la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uitati sa dati Like Paginii de FB   si sa va inscrieti la Newsletter.

Ana Maria Mitrus

Buna, Eu sunt Ana Maria Mitrus, sunt casatorita – cu Cristi, si sunt mama - pentru Alexandra si Andreea. Imi place sa petrec foarte mult timp cu familia mea si sa ma implic in tot ce inseamna cresterea si educatia fetitelor. Imi place sa cos si sa mesteresc, imi place sa citesc si sa aflu lucruri noi si interesante in orice domeniu. Imi plac oamenii care au ceva de spus si de la care pot sa invat ceva. Imi plac animalele, imi place sa merg cu rolele si imi place marea. Ma bucur de viata si sunt recunoscatoare pentru tot ce am.

Leave a Reply

Your email address will not be published.