Impresii despre ceasul MyKi pentru monitorizarea copiilor

Mare bucurie mare, fetele au primit cate un ceas cu GPS care, pe langa faptul ca arata foarte bine, le permite (teoretic 🙂 ) sa mearga singure la scoala si la magazin. Au inceput sa le testeze in curte, au inghetat putin jucandu-se de-a spionii, insa cu aceasta ocazie am aflat ce pot sa faca ceasurile MyKi.

Urmatorul pas a fost sa le las singure in fata stadionului Dinamo. Le-am zis ca au voie sa mearga singure pana la sala de scrima (vreo 10 minute de mers pe jos, printre masini si pe alei intortocheate) iar in timpul asta eu stateam cu ochii pe telefon sa le vad cum se deplaseaza in timp real. Am ales aceasta locatie pentru micul meu experiment deoarece este un loc sigur (asta nu inseamna ca nu m-am stresat) si totusi destul de mare astfel incat ele sa aiba sentimentul ca pot explora si ca sunt independente.

Cum spuneam, prima data mi-am ros cu totul doua unghii, insa dupa un timp am inceput sa ma relaxez. Era clar ca ele stiu ce au de facut (cred ca asta e prima conditie atunci cand ii lasam pe cei mici singuri pe strada) iar eu le puteam urmari de la distanta astfel incat sa nu le incomodez.

Dupa cateva zile, deja si-au marit teritoriul, eu am ramas vis-a-vis de stadion iar ele au traversat singure intersectia de la Floreasca si au mers victorioase tot drumul pana la intrarea in complexul sportiv. E adevarat ca eu mergeam in paralel cu ele, pe partea cealalta a strazii dar, credeti-ma cand va spun, este un progres la care nici macar nu puteam sa ma gandesc acum 2 sau 3 ani.

Nu stiu cum as fi procedat daca nu as fi avut aceste ceasuri la dispozitie, insa nu pot decat sa ma bucur de faptul ca tranzitia de la stadiul de “mami, da-mi mana” la “pa, mami, noi plecam singure” a fost atat de lin si fara stres foarte mare.

ceas myki

Dar, ca sa intelegeti la ce ma refer, o sa va spun foarte pe scurt ce functii are acest ceas si cum ne poate ajuta in a le oferi celor mici un teritoriu din ce in ce mai mare pe care sa-l exploreze:

  • ceasul este foarte usor de utilizat, mai intai se introduce cartela in partea din spate a ecranului ceasului iar apoi se porneste. Cu ajutorul aplicatiei MyKi Watch (ce se poate descarca pe telefonul parintelui de pe Google Play sau Apple Store) se creeaza un cont nou in care se introduce codul ceasului, se completeaza cateva date si se introduce numarul de telefon al cartelei din ceas. Apoi, cu ajutorul unui cod de siguranta se face conectarea intre ceas si telefon. Poate vi se pare putin complicat dar credeti-ma ca nu este, toata instalarea se face intuitiv, urmand pasii descrisi in ghidul de utilizare. Foarte important, cartela pe care o introduceti in telefon nu trebuie sa aiba cod PIN (acesta se poate dezactiva introducandu-l intr-un alt dispozitiv).
  • ceasul inteligent MyKi este un device prietenos pentru copii, cu functii de localizare, apel si chat si este extrem de util pentru parintii care isi doresc sa tina in permanenta legatura cu cei mici.
  • ceasul ofera informatii despre locatia celor mici cu o precizie de pana la 10 m, atunci cand acestia se afla in spatii deschise. In spatiile inchise, unde satelitii GPS nu pot fi receptionati, locatia se vede cu o anumita diferenta de pozitia reala, in functie de acoperirea retelei de telecomunicatii sau puterea semnalului.
  • datorita functionalitatii GPS/GSM a ceasului, se pot seta maximum 2 zone de siguranta in care copilul are acces. In cazul in care cel mic acceseaza sau paraseste aceste zone, vei fi notificat imediat prin intermediul aplicatiei. Cu alte cuvinte, daca eu as fi setat ca zona sigura Complexul Sportiv Dinamo, de fiecare data cand fetele ar fi accesat sau parasit zona respectiva, eu as fi stiut asta instant, printr-o notificare primita pe telefon.
  • in completarea functiei referitoare la zona sigura vine notificarea de viteza. Se poate specifica o limita de viteza pe care copilul ar trebui sa o aiba iar in cazul in care aceasta va fi depasita, imediat vom fi alertati pe telefon.
  • prin intermediul aplicatiei pot fi specificate numerele autorizare catre care copilul poate initia sau de la care poate primi apeluri.
  • in cadrul sectiunii SOS din aplicatia mobila pot fi adaugate pana la 3 numere pe care ceasul le poate suna continuu in situatiile de urgenta, pana in momentul in care unul dintre numere va raspunde. Ulterior lansarii butonului SOS, va fi transmisa o notificare cu zona in care copilul se afla in momentul respectiv.
  • ceasul MyKi este primit impreuna cu planul tarifar Prichindel S oferit de Telekom. In plus, se ofera 12 luni acces gratuit la serviciul MyKi si alte beneficii (localizarea, monitorizare, apeluri, mesaje vocale si chat, notificari prin aplicatie/SMS/e-mail, etc.), totul la 7,95 Euro/luna.
  • pachetul Prichindel S oferit de Telekom contine 100 de minute nationale, 100 MB trafic  de date national la viteza de 43.2 Mbps si nelimitat minute si SMS-uri in reteaua mobila Telekom Romania.

Daca va intrebati (la fel ca si mine) cum are loc localizarea celor mici cu ajutorul ceasului MyKi, trebuie sa stiti ca in exterior se folosesc pana la 12 sateliti din intreaga lume. Acestia primesc semnal de la ceas doar in aer liber si prin urmare, de fiecare data cand copilul este afara se primesc informatii exacte despre locatie.

In interior, in spatiile inchise, MyKi se conecteaza la cea mai apropiata celula de retea a operatorului mobil de care apartine cartela SIM a ceasului. Locatia se va vedea cu o diferenta cuprinsa intre 5 si 500 de metri. Si, credeti-ma, vreti sa stiti acest detaliu, altfel veti ajunge in situatia mea, de a face infarct cand vezi ca scumpul tau copil nu este la scoala (asa cum ar trebui) ci se plimba prin parcul din zona 🙂 . Cand copilul este iarasi afara, vechea informatie este stearsa si satelitii vor aduna din nou informatii precise despre locatia copilului, pe care le vor trimite in aplicatie.

Va recomand sa incercati aceste ceasuri si va garantez ca cei mici se vor bucura de ele. Sunt foarte atractive ca design, modul in care se vorbeste la ele aduce cu filmele politiste 🙂 , iar pentru noi, parintii, reprezinta un device extrem de util atunci cand vrem sa le oferim celor mici libertatea pe care o merita.

Sper ca v-au fost utile informatiile din acest articol, daca aveti intrebari suplimentare despre folosirea ceasurilor MyKi va raspund cu drag.

Ca sa fiti la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uitati sa dati Like Paginii de FB   si sa va inscrieti la Newsletter.

 

Comenteaza cu contul de FB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *