Care este legatura dintre numarul masinii si numele copilului?

Cand ti se naste copilul multe se schimba in viata ta. Prioritatile devin cu totul altele, deciziile se iau in functie de alte criterii si in general, totul graviteaza in jurul copilului.

Exista insa unele exagerari carora eu inca nu le-am gasit o explicatie desi ma chinui de ani de zile.

M-am lovit prima data de acest fenomen cu multi ani in urma, cand prietenii nostri care tocmai devenisera parinti, s-au hotarat sa-si schimbe masina. O decizie inteleapta, cand ai copil mic apar si alte nevoi iar o masina mai sigura si mai spatioasa face toti banii.

Au apelat la Cristi sa-i ajute cu achizitionarea si inmatricularea masinii pe care si-o doreau si nu mica ne-a fost mirarea cand am vazut ca au ales ca numar o combinatie care avea legatura cu data nasterii celei mici si cu initialele ei. Nu am dat importanta prea mare atunci asa ca nu am pus prea multe intrebari.

Insa timpul a trecut, s-a nascut al doilea copil si imediat au aparut anumite intrebari legate de avantajarea unuia dintre frati. Adica primul avea masina “pe numele lui”, al doilea ce-o sa zica cand o sa-si dea seama?

Ce credeti ca s-a intamplat? Oamenii si-au mai luat o masina, plecand de la ideea ca si al doilea copil merita aceleasi “cadouri” precum primul, respectiv propria placuta de inmatriculare cu data nasterii si initiale. Evident ca ulterior au gasit si argumente sa-si motiveze decizia de a cumpara a doua masina: sunt doi soferi, drumuri diferite, copii mici care trebuiesc dusi la gradi, independenta mamei, etc. Curios este ca aceste argumente nu au aparut inainte de nasterea celui de-al doilea copil, cand situatia mamei independente ar fi trebuit sa fie aceeasi.

I-am intrebat mai in gluma mai in serios ce vor face daca apare si al treilea copil dar ne-au spus ca nu se pune problema. Tot in gluma, au subliniat faptul ca nu isi mai permit o a treia masina 🙂 .

Dar depasind povestea prietenilor nostri, am remarcat ca decizia lor de a-si alege numere de inmatriculare legate de numele copiilor nu este ceva neobisnuit in lumea parintilor.

Tot mai multi aleg aceasta metoda inedita de a-si manifesta …. dragostea? …. mandria de a avea un copil? …. lipsa de creativitate? … nevoia de apreciere? …..(mai completati voi in comentarii, va rog).

Poate dau la randul meu dovada de lipsa de imaginatie dar de ce doamne iarta-ma sa-ti pui numele copilului pe numarul de la masina? Care e motivatia pentru aceasta alegere si ce incerci sa trasmiti cu asta? Si cui? Oare ce intelege copilul cand ii spui cu mandrie ca numele lui troneaza la loc de cinste pe tablita de inmatriculare a masinii? E vorba de o onoare deosebita? Oare ce numere de inmatriculare o sa-si aleaga cand o sa fie mare?

numere masina personalizate

foto

Stiu ca prietenii mei (se stiu ei 🙂 ) nu se supara din cauza acestui articol, subiectul este inca motiv de amuzament de fiecare data cand ne intalnim si poate tocmai de-asta nu au reusit sa-mi explice si mie despre ce e vorba. Nu ca mi-ar datora vreo explicatie dar sunt foarte curioasa.

Si pentru ca ei nu m-au lamurit apelez la experienta si imaginatia voastra sa va cer parerea in aceasta privinta. Ati pus initialele copiilor vostri pe numerele de la masina? Daca da, de ce? Daca nu, de credeti ca iau alti parinti aceasta decizie?

Astept raspunsurile voastre, insa va rog sa aveti in minte ca vom comenta doar decizia nu si oamenii. Si nu judecam pentru ca nu de-asta ne intalnim aici pe blog.

Ca sa fiti la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uitati sa dati Like Paginii de FB   si sa va inscrieti la Newsletter.

Comenteaza cu contul de FB

3 thoughts on “Care este legatura dintre numarul masinii si numele copilului?

  1. Numarul masinii noastre reprezinta data de nastere a primului copil, insa n-am premeditat-o, era un numar care ne placea si avea o semnificatie.

  2. Cam da!!La ăsta nu m-am gândit…Am nr la mașină ……55…EDI numele băiețelului de 13 ani.Numai ca de 7 săptămâni a mai apărut în viața noastră un bebe fetiță…!!Concluzia ..a doua mașină!?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *