Franta interzice prin lege lovirea copiilor

Pe 22 decembrie 2016, Franta a scris isorie prin adoptarea unei legi impotriva lovirii copiilor , devenind astfel a 52a tara din lume care pedepseste aceasta practica.

ba93c37a0d081fae6306a008209e12498f110278cb962fddb13f36821bfbdb66

foto

Legea numita “Egalité et Citoyenneté” promoveaza incetarea violentei asupra copiilor inclusiv pedepsele fizice. Specific, aceasta lege stipuleaza ca “autoritatea parintilor trebuie sa excluda orice forma de cruzime si tratatament umilitor inclusiv pedepsele corporale”.

marta_santos_paisAdoptarea acestei legi marcheaza un angajament important impotriva violentei asupra celor peste 14 milioane de copii care traiesc in Franta. Incetarea actelor de violenta si a tratamentelor umillitoare reprezinta o componenta importanta si indispensabila a strategiei nationale de prevenire si eliminare a violentei asupra copiilor. Aceasta lege reprezinta fundatia pentru o cultura a respectului la adresa drepturilor copiilor, protejeaza demnitatea si integritatea fizica a copiilor si incurajeaza disciplina pozitiva si educatia non violenta” a declarat Santos Pais, reprezentant UN Secretary-General’s Study on Violence against Children.  

Dr. Gilles Lazimi, cel care a dus o campanie sustinuta pentru adoptarea acestei legi, a declarat pentru the Telegraph:

Nu exista termen de comparatie pentru violenta. Nu exista violenta mai mica sau violenta mai  mare. Exista violenta, punct!“.

O cercetare din 2016 facuta pe durata a peste 50 de ani, arata schimbarile comportamentale ale copiilor care sunt educati cu ajutorul pedepselor: acesti copii sunt mult mai dispusi sa-si infrunte parintii, dezvolta probleme de sanatate mintala si comportamente antisociale si agresive.

Suedia a fost prima tara din lume care, in 1979,  a adoptat o lege care interzice in mod explicit pedepsele si tratamente umilitoare la adresa copiilor. Din acel moment si pana astazi, alte 50 de tari s-au alaturat acestei initiative si au adoptat legi asemanatoare.

Majoritatea tarilor europene (inclusiv Romania) au legi care pedepsesc violenta impotriva copiilor, cu exceptia Marii Britanii, Italiei, Elvetiei si Cehiei. De asemenea, Statele Unite permit pedepsirea fizica a copiilor.sursa

Ca sa fiti la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uitati sa dati Like Paginii de FB   si sa va inscrieti la Newsletter.

Ana Maria Mitrus

Buna, Eu sunt Ana Maria Mitrus, sunt casatorita – cu Cristi, si sunt mama - pentru Alexandra si Andreea. Imi place sa petrec foarte mult timp cu familia mea si sa ma implic in tot ce inseamna cresterea si educatia fetitelor. Imi place sa cos si sa mesteresc, imi place sa citesc si sa aflu lucruri noi si interesante in orice domeniu. Imi plac oamenii care au ceva de spus si de la care pot sa invat ceva. Imi plac animalele, imi place sa merg cu rolele si imi place marea. Ma bucur de viata si sunt recunoscatoare pentru tot ce am.

Leave a Reply

Your email address will not be published.