Fram, Ursul Polar, are nevoie de noi

Fram, ursul polar. Vi-l mai amintiți? Nu-i așa că era cel mai pufos și prietenos urs polar de care ați auzit vreodată?

V-ar placea sa le povestiti si copiilor vostri despre ursuletul care noua ne-a incantat copilaria?

Va prezint astazi o initiativa laudabila prin care  “Fram, ursul polar” a fost adaptat în 10 cărți cu ilustrații artistice de înaltă calitate grafică, însoțite de texte din capitolele romanului original.

fram-ursul-polar

Momentan exista conceptul, personajele, ilustrațiile, textele și cărțile interactive în format digital. Pentru a fi posibilă tipărirea primelor 3 cărți minunat ilustrate, cu pagini interioare lucioase și coperți de inalta calitate, astfel încât să fie pe placul adulților și al copiilor e nevoie de o suma considerabila.

O parte din ea a fost asigurata insa pentru restul, aproximativ 13.000 lei, a fost initiata o campanie de crowd funding pe platforma online Crestem Idei.

Toate fondurile campaniei vor fi alocate tipăririi carților, materialelor personalizate și livrarea comenzilor către toți susținătorii până cel târziu 19 decembrie 2016.

Cărțile în versiunea interactivă sunt susținute de funcția audio, înregistrată de un narator profesionist. Această narațiune automată determină copii să învețe să citească cu ajutorul opțiunii de silabisire a cuvintelor, iar cuvintele “se aprind” (highlight) pe măsură ce sunt citite de către narator. De asemenea, a fost folosita și tehnica interactiva ”la atingere”, care permite mai multe funcții printre care:

  • atunci când se apasă pe o imagine, spre exemplu noaptea polară, primim o explicație educativă – “Știai ca noaptea la Polul Nord poate ține chiar mai mult de 24 de ore?”
  • unele pagini vor avea un joculeț de tipul “răzuiește si descoperă”  = animația este acoperită de o siluetă albă și atunci când cititorul ”răzuiește” cu degetul, descoperă ce este in spatele siluetei.

Această ediție (fondată prin Creștem Idei) este una limitată și nu va apărea în acest format în librării, fiind o ediție de colecție, personalizată în coperțile interioare cu motive specifice tematicii de iarnă.

Iată un cadou excelent pentru Crăciun de care cei mici se vor bucura nespus de mult, garantat!

La sfarsitul proiectului, aproximativ 100 de pachete (3 carti fiecare) vor fi donate catre Asociatia Raul-Sebastian (asociatiaraulsebastian.wordpress.com) care va duce cartile la Spitalul de Oncologie Cluj,  FRCCF – www.frccf.org.ro, Life Education For All, si catorva gradinite.

Saptamana aceasta Fram Ursul Polar se asociaza cu cu Peditel.ro, adica pe langa sustinerea proiectului Fram, participantii la campanie vor putea trimite fonduri si catre Peditel.

Mai multe informatii despre aceasta campanie puteti gasi pe site-ul oficial sau pe Pagina de FB.

Eu cred ca e un proiect interesant care merita sustinerea noastra. Voua cum vi se pare?

Ca sa fiti la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uitati sa dati Like Paginii de FB   si sa va inscrieti la Newsletter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *