Oana Net, femeia care si-a ucis fetita, era educatoare si de 15 ani lucra cu copii

Oana Net, femeia care si-a ucis fetita

Urmeaza un articol putin iesit din tiparele cu care v-ati obisnuit pe acest blog. Daca la prima impresie o sa credeti ca e vorba de can can si de un subiect la moda as vrea sa clarific inca de la inceput acest aspect.

Acest articol nu este despre o crima infioratoare comisa de o mama asupra propriului copil, nu este despre un om cu probleme psihice care are o situatie tensionata acasa. Acest articol nu este despre viata personala a cuiva pentru ca nu cunoastem detalii din interior si oricum nu e treaba noastra sa judecam.

Acest articol este despre o educatoare care in ultimii 15 ani a stat zi de zi cu copii iar in final s-a dus acasa si si-a ucis in chinuri propriul copil.

Ce ne spune asta despre oamenii care stau cu copiii nostri? Cine sunt ei? Cine ii verifica si cine ne poate da asigurari ca sunt echilibrati emotional, ca nu au probleme psihice?

Am ajuns in stadiul in care, in loc sa ne intrebam daca educatorii copiilor nostri ii pot invata ceva util pe acestia, stam cu sufletul la gura sa nu le puna viata si integritatea corporala in pericol. Ne dorim educatori si profesori care sa nu ii jigneasca pe copii, sa nu ii bata si in general sa nu le faca niciun rau.

Am coborat standardele atat de jos incat nici nu se pune problema sa avem vreo pretentie la educatori daruiti acestei meserii, oameni competenti care isi dau seama ce responsabilitate imensa isi asuma, oameni care stiu ca prin munca lor creaza sau distrug destine.

Nuuu, noi ne dorim sa gasim niste oameni draguti care sa nu ne terorizeze copiii. Oana Net, femeia care si-a ucis fetita

Dar cum ne putem da seama de acest lucru? Din pacate nimic nu ne poate asigura de sanatatea mintala a acestor oameni care stau zi de zi cu copiii nostri.

Directoarea si colegii femeii care si-a ucis fetita in chinuri, spuneau despre aceasta ca era un om deosebit, calm, absolventa de Arte Plastice si care provenea dintr-o familie de gospodari.

Ce descriere frumoasa, mai ca si eu as fi ales-o sa fie educatoarea copiilor mei.

Dar ce mai aflam de la superiorii femeii respective? Ca aceasta nu a mai fost testata psihologic de 7 ani!

“În România, cadrele didactice nu sunt supuse unui control psihiatric, chiar dacă există semnale de la colegi sau părinţi că ceva nu este în regulă. Din cauza legislaţiei depăşite şi confuze, nu există pârghii pentru ca atunci când sunt probleme grave să li se interzică să mai predea.”

Incepand cu anul 2011, testarile psihiatrice au devenit optionale. Pana in acel moment aceasta testare era obligatorie. Toti cei care intrau in contact cu copiii erau atent verificati. Oana Net, femeia care si-a ucis fetita

Nu există obligaţia efectuării unui control psihiatric. În schimb, unităţile de învăţământ sunt obligate ca, anual, să plătească o evaluare medicală realizată de medicina muncii” – Aura Danielescu, inspector şcolar general Timiş (sursa)

Am trecut si eu printr-o situatie “deosebita” cu o educatoare care batea copii. Cu sustinerea doamnei directoare si a intregului personal din gradinita am facut reclamatii (in scris cu numar de inregistrare) prin care solicitam excluderea educatoarei din gradinita si chiar din invatamant. Mentionez ca niciunul dintre copiii mei nu au fost afectati de femeia respectiva, insa era insuportabil sa vad cum le cara palme in cap altor copii si cum ii jignea.

Au urmat sesizari scrise la Inspectoratul Municipiului Bucuresti iar cativa dintre parintii cu copii batuti au depus reclamatii la Politie si Protectia Copilului.

Nu s-a intamplat nimic! Oana Net, femeia care si-a ucis fetita

Dupa vreo luna, doamna directoare ne anunta ca a fost reclamata la Inspectorat de educatoarea respectiva si va primi un control.  Individa sustinea ca e persecutata la locul de munca si genul acesta de reclamatii nu poate fi ignorat.

Asa ca a venit controlul: a verificat contractele de munca si chestii prin contabilitate, a zis ca e totul ok si a plecat.

Nimic nu s-a putut face pentru ca educatoarea batausa era titular, posturile erau blocate si nu putea fi data afara.

Atat! Oana Net, femeia care si-a ucis fetita

Solutia a venit de la un parinte ajuns la capatul puterilor care a amentintat-o pe educatoare ca daca nu se cara din gradinita o desfigureaza. Sigur, nu agreem aceste solutii, nu raspundem la violenta la cu violenta si tind sa cred ca a fost doar o demonstratie de forta. Care din fericire a avut efect si totul a revenit la normal. Oana Net, femeia care si-a ucis fetita

Dar oare  nu era mai simplu daca educatoarea noastra, la fel ca si educatoarea ucigasa, ar fi fost supuse unui control de specialitate? Un control psihologic, psihiatric sau orice e nevoie pentru a evalua sanatatea mintala!

Si nu doar un cotrol de medicina muncii, care stim cu totii cum se face: ti se ia tensiunea, se verifica vederea, cateva intrebari de stilul de viata daca e sedentar sau nu si cateva sfaturi despre alimentatie.

Nicio intrebare despre faptul ca poate uneori simti ca iti vine sa ii dai pe aia mici cu capul de pereti.

Nicio mentiune despre ce faci seara cand ajungi acasa. Daca iti vine sa-i tai venele copilului tau.

„Poate ar fi necesară introducerea evaluării psihologice. Poate nu erau neapărat relevante, dar măcar mai era o urmă de control, de verificare. Şi nu le putem face nimic. Sunt cadre didactice cu probleme pe care le ştim. Ei ajung pe posturi şi indiferent că vin şi spun elevii, profesorii, nu putem să le facem nimic. Ei vin, îşi iau o notă pe posturi, iar noi nu putem face nimic. E păcat că trebuie să se întâmple lucruri aşa de grave ca să se schimbe ceva. Cel mult, directori mai curajoşi îi bagă în comisii de cercetare prealabilă, dar ei nu asta au nevoie pentru că ei dacă sunt bolnavi nu au nevoie de asta. Îi bagă în comisii, le desfac contractele de muncă şi ei câştigă în instanţă şi mai plătim şi daune”, a mai spus Aura Danielescu (sursa)

Iar vestea si mai trista este ca nimic nu se va schimba. Oana Net, femeia care si-a ucis fetita

Ministerul Educatiei, ne-a uimit prin faptul ca s-a sesizat in cazul educatoarei criminale si a trimis chiar si un comunicat de presa. In care ne spune “ce ar trebui sa se faca“.

Personalul didactic din unitățile de învățământ este testat anual din punct de vedere medical și psihologic. Obligativitatea acestor teste este dată de prevederile HG nr. 1169/2011 pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 355/2007 privind supravegherea sănătății lucrătorilor, respectiv prevederile Legii Educației Naționale nr. 1/2011.

Astfel, unitățile de învățământ trebuie să încheie contracte de servicii de specialitate pentru medicina muncii, în vederea testării periodice anuale a angajaților din fiecare unitate de învățământ.

Reprezentanții firmei furnizoare de servicii medicale folosesc în cadrul evaluării de medicină a muncii două tipuri de analize/investigații: analize medicale generale și teste psihologice aplicate de către o persoană specializată.

La indicația medicului de medicina muncii,personalul didactic din instituțiile de învățământ poate fi supus și unui examen psihiatric, potrivit HG nr. 1169/2011pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 355/2007 privind supravegherea sănătății lucrătorilor.

În același timp, art. 233 alin. (2) din Legea Educației Naționale nr. 1/2011 prevede următoarele: „Din categoria personalului didactic pot face parte persoanele care îndeplinesc condiţiile de studii prevăzute de lege, care au capacitatea de exercitare deplină a drepturilor, o conduită morală conformă deontologiei profesionale şi sunt apte din punct de vedere medical şi psihologic pentru îndeplinirea funcţiei.”

Totodată, conform prevederilor legale aplicabile,încadrarea şi menţinerea într-o funcţie didactică sau didactică auxiliară, precum şi într-o funcţie de conducere, de îndrumare şi de control sunt condiţionate de prezentarea unui certificat medical. (Sursa)Oana Net, femeia care si-a ucis fetita

 Multumim, dar asta stim si noi. Ce ne intereseaza in acest moment sunt niste solutii concrete prin care toti profesorii si educatorii care nu au toate tiglele pe casa sa fie dati afara din sistem. Atat!

Ca sa fii la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uita sa:

 1. Te inscrii la Newsletter  (vei primi saptamanal un email cu ultimele articole publicate)
 2. Dai Like Paginii de FB Meseria de parinte
 3. Te inscrii in Grupul De FB Meseria de parinte 
 4. Dai Subscribe la canalul de YouTube Meseria de Parinte
Sharing is Caring!

******************************************************************

Meseriadeparinte.ro este un blog personal, proprietarul de drept este Ana Maria Mitrus.

Ca vizitator si deci utilizator al blogului confirmi ca ai citit si esti de acord sa respecti TERMENII SI CONDITIILE stabilite de Meseriadeparinte.ro. 

Folosirea acestui blog si a serviciilor continute in el, este gratuita, sub rezerva respectarii de catre vizitatori a acestor termeni si conditii.

Articolele publicate  pe Meseriadeparinte.ro se afla sub protectia legilor privind drepturile de proprietate intelectuala (cum ar fi – dar nu limitativ la: L8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, L84/1998 privind marcile si indicatiile geografice).

Ana Maria Mitrus

Buna, Eu sunt Ana Maria Mitrus, sunt casatorita – cu Cristi, si sunt mama - pentru Alexandra si Andreea. Imi place sa petrec foarte mult timp cu familia mea si sa ma implic in tot ce inseamna cresterea si educatia fetitelor. Imi place sa cos si sa mesteresc, imi place sa citesc si sa aflu lucruri noi si interesante in orice domeniu. Imi plac oamenii care au ceva de spus si de la care pot sa invat ceva. Imi plac animalele, imi place sa merg cu rolele si imi place marea. Ma bucur de viata si sunt recunoscatoare pentru tot ce am.

16 thoughts on “Oana Net, femeia care si-a ucis fetita, era educatoare si de 15 ani lucra cu copii

 1. Indiferent de viata personala a fiecarui om , ceea ce a facut aceasta”mama” e inadmisibil! Nimic pe lumea asta nu-ti da dreptul sa iei viata unui om mai ales ca e din propriul sange …. ! Aceasta persoana nu are scuza

  1. Asa este. Acum, organele abilitate si specialistii pot afla doar motivele care au dus la aceasta crima oribila, dar acestea nu reprezinta si scuze. Nu exista asa ceva. :'(

 2. Testele psihologice nu o sa depisteze niciodată o persoană cu probleme psihice.pesoanele care lucreaza in anumite instituții..fie doctori fie profesori sau armată sunt oameni care termina o scoala deci nu sunt retardat sunt oameni perfect normal o care cunosc diferenta dintre bine si rau iar la întrebările la testele unui psiholog nu o sa raspunda niciodată negativ chiar dacă acolo sub inconștient au anumite probleme..problemele lor răbufnesc din senin din pacate..si aici vb de mai mulți factori care nu sunt o scuza ptr problemele lor psihice..sunt in de ajuns de capabili sa le ascundă.. n.are nici o psihologul…psihologul poate ajuta cand deja este depistată o anumită problemă si aici pot ajuta persoanele apropiate a unui individ cu probleme de comportament.. colegii, membrii familiei cei care vad o schimbare in rau..atunci poate interveni psihologul..pot fi testați in fiecare zi..problemele psihice nu ies la iveală printr.un set de întrebări…e înțeleasă gresit testarea psihologică.. n.o sa spuna nimeni ca ii place sa abuzeze copiii sau ca dupa terminarea programului merge acasa sa.si omoare copilul..

 3. Este infiorator ce a facut aceasta femeie…astfel de informatii socheaza..si totusi multe femei sunt tot cam in aceeasi situatie atunci cand fac avort! Mai ales avort la o sarcina inaintata! ( uitati-va pe youtube ce inseamna un avort la 3-4 luni de sarcina). In acel moment, la fel, o mama isi ucide copilasul. Pentru ca inimioara lui bate, corpul este format, si totusi mama se duce de bunavoie si il omoara. Tare bine ar fi sa se constientizeze ca avortul nu e ” intrerupere de sarcina”(asta i ca sa sune mai elegant. Si in plus a intrerupe inseamna ca se poate da drumul la loc ori acest lucru nu e posibil) ci o crima. Zilele trecute scria o mamica pe un grup ca o prietena este foarte hotarata sa faca avort la 4 sau 5 luni….e deja prea mult unde s-a ajuns!

 4. din pacate acele teste nu pot da un diagnostic precis .Nebunia il poate apuca pe om ,fereasca Dumnezeu de pe o zi pe alta.Sau semnele prevestitoare sa le vada doar cei apropiati si doar cu cateva zile inainte de a se produce atacul psihotic.In cazul educatoarei,chiar si cu un test ,,lacrima,,tot nu s-ar fi putut prevesti ce se va intampla,sa nu uitam ca aceasta era de aproape o luna in concediu,daca ar fi fost niste semnalmente cu cateva zile inainte ca va claca,acestea nu le-ar fi putut obserava decat familia ,eventual vreun prieten apropiat,vecin etc,in nici un caz colegii de munca.Si inca un lucru-orice om are ,,zile proaste,,cand e foarte indispus,abatut,nervos,poate reactioneaza ciudat,deplasat ,zile proaste care sa zicem ar prevesti o clacare,dar,uimitor,omul isi regaseste echilibrul,speranta si totul revine la normal.Parerea mea este ca testele psiho ar trebui introduse obligatoriu si sa se faca periodic,dar cu toate astea ele nu elimina in totalitate posibilitatea declansarii unei ,,crize,,la un om care nu a mai avut niciodata episoade psihotice.Puls ca oamenii cu scoala, in special cei care lucreaza cu oameni,stiu sa disimuleze foarte bine (asta face parte din meseria lor,dupa cum se stie ,,obisnuinta e a doua natura,,:ex ,,zambetul profesional,,.)

 5. Sau altfel spus, ce inseamna sa lucrezi cu copiii, la gradinita, cat consum psihic, cat stres, care poate distruge o persoana mai vulnerabila!

  1. Este si acesta un punc de vedere. Tocmai de-asta persoanele sensibile nu ar trebui sa faca aceasta meserie oricat de mult le-ar placea.

 6. Personal cred ca nu ar fi facut niciodata un astfel de gest la gradinita.Ea avea o pb personala cu sotul ei, in caminul ei. In disperarea ei a recurs la un gest cu care sa se razbune pe sot. In astfel de momente, oamenii au mintea intunecata si sunt in stare de orice. Doar prin credinta in Dumnezeu si raportandu-te la El, poti iesi din impas. Fara El, nu gasesti speranta nici macar in ochii unui copil

 7. eu una ma intreb daca nu era acasa cu fiica ei si era la gradinita cu elevii ei, oare ce se intampla cu acei copii in momentul furiei ei,
  cata incredere sa mai ai sa iti lasi copilul la cresa,gradinita,etc..
  cel mai rau este ca se mediatizeaza foarte mult si o sa ia exemplu si alte nebune!
  Eu sper sa nu moara aceasta femeie ,ar fi prea usoara pedeapsa, eu imi doresc sa se chinuie toata viata!
  La noi puscaria a devenit un lux!
  Dumnezeu sa o odihneasca pe micuta!

  1. Doamna nu mai lucra de ceva timp. Este la fel de grav si daca avea orice alta meserie. Umbla printre noi o grămadă de potențiali criminali.

Leave a Reply

Your email address will not be published.