Fara testare pentru copiii intre 6 si 12 ani, la incidenta peste 3 la mie

La propunerea Comitetului National pentru Situatii de Urgenta, Guvernul va adopta in sedinta de joi o hotarare prin care copiii cu varste intre 6 si 12 ani nu trebuiesc testati pentru accesul la anumite activitati in localitatile unde rata de incidenta COVID depaseste 3 la mia de locuitori, a anunt prim-ministrul Florin Citu, potrivit Agerpres.

Foto

“Astăzi vom avea o şedinţă de Guvern pentru a adopta o hotărâre care să modifice câteva măsuri. Aş vrea să le spun românilor că nu se vor închide magazinele la ora 18,00 peste 4 la mie (incidenţă – n.r.), vom elimina această cerinţă, vom merge până la 6 la mie, iar propunerea mea şi sper că aşa a rămas – în zonele care sunt carantinate noaptea cei care au certificat de vaccinare pot să iasă din casă. Nu mi se pare normal dacă te-ai vaccinat şi ai certificat de vaccinare să ţi se restricţioneze în vreun fel activitatea. Am cerut ca hotărârea CNSU să includă această modificare. Şi copiii între 6 şi 12 ani nu vor mai fi testaţi dacă vor să meargă în localitățile peste 3 la mie. Sunt lucruri pe care le corectăm”, a declarat Florin Cîţu.

Restaurantele din mall-uri, intrare doar cu certificatul de vaccinare

Premierul a precizat că o altă măsură care va fi aprobată stabileşte ca în mall-uri zona de food court să fie izolată şi să se poată intra doar în baza certificatului verde.

“Deci să rămână deschisă, dar cu certificatul verde, iar acolo unde ajunge (incidenţa – n.r.) la 6 la mie şi se face carantinarea pe timp de noapte se va permite ca cei care au certificat de vaccinare, aici vorbim de certificat de vaccinare, să poată să iasă liberi, dacă doresc”, a spus Cîţu.

El a reiterat că doreşte ca “România să rămână deschisă, economia să rămână deschisă“, adăugând că doar aşa pot exista resurse pentru a plăti “tot ceea ce vine în această iarnă şi în viitor”.

Comenteaza cu contul de FB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *