Pornim “IN CAUTAREA LUI DORY”

Numai maine nu-i poimaine, cand vom porni in cautarea lui Dory, intr-o poveste spumoasa despre prietenie, familie si amintiri.

Miercuri mergem la avanpremiera filmului ce continua aventurile personajelor din “Finding Nemo/In cautarea lui Nemo”, printr-o incursiune in trecutul lui Dory, simpatica uituca albastra 🙂

Afis_Finding Dory.

“„Finding Dory / În căutarea lui Dory” o readuce pe marile ecrane pe uituca favorită albastră a tuturor, Dory (vocea lui Ellen Degeneres), care locuieşte fericită în recif împreună cu Nemo (vocea lui Hayden Rolence) şi Marlin (vocea lui Albert Brooks). Când Dory îşi aduce aminte deodată că are o familie undeva, care s-ar putea să o caute, cei trei pornesc într-o aventură care le va schimba viaţa.”

Povestea lui Dory a fost continuata datorita regizorului Andrew Stanton, care se numara printre oamenii mereu in cautarea unei noi povesti, iar imaginatia il poarte de obicei peste mari si tari. De data aceasta insa, Andrew a fost pus pe ganduri de soarta unui personaj din trecutul sau:  „Mi-am dat seama deodată că sunt îngrijorat de soarta lui Dory, care avea probleme de memorie ultima dată când am văzut-o, şi m-am întrebat cum s-a rezolvat asta. Dacă se pierde din nou? Va fi bine?”, spune regizorul.

Producatoarea Lindsey Collins continua: „Dory părea fericită, dar viaţa ei n-avea cu adevărat un sens până ce nu l-a întâlnit pe Marlin. Întâlnirea lor şi prietenia care îi leagă e singura formă de familie pe care Dory o cunoaşte”.

Asa cum va aduceti aminte (sper 🙂 ), cand am intalnit-o prima data pe Dory, ea nu isi aducea aminte nimic despre locul unde s-a nascut si despre parintii ei. Este clar insa ca undeva exista si familia ei iar in filmul de care va spun astazi, vom afla povestea acestei cautari.

De data aceasta, problemele de memorie ale lui Dory – o sursa de amuzament în primul film al seriei, din 2003 – devin un aspect important al vietii ei, avand consecinte neplacute.

Înainte să îl cunoască pe Marlin, Dory petrecea foarte mult timp singură. Era mereu vioaie şi plină de viaţă, dar în adâncul ei se temea de gândul că s-ar putea pierde din nou. În timp ce se luptă cu propriile defecte, ea rămâne foarte receptivă şi sociabilă cu orice nou venit. E atât de prinsă de propriile probleme, încât nici nu-şi dă seama că toţi cei din jurul ei duc propriile lupte cu defectele lor”, spune producatoarea Lindsey Collins. „De fapt, această poveste este despre căutarea de sine a lui Dory. Ea e vulnerabilă şi irezistibilă şi ajunge în punctul în care trebuie să devină conştientă de propriile calităţi”, mai spune producatoarea.

Actiunea are la aproximativ un an de la intamplarile din filmul original, cand Dory isi aduce brusc aminte ca ea chiar are o familie undeva, pe care ar putea sa o caute. Asa ca, alaturi de Nemo si Marlin, porneste intr-o aventura care le va schimba viata. Ei merg de-a lungul Oceanului pana la prestigiosul institut al Vietii Marine din California, un centru de reabilitare si acvariu.

Încercând să-şi găsească mama (vocea lui Diane Keaton) şi tatăl (vocea lui Eugene Levy), Dory îi implică pe trei dintre cei mai ciudaţi locuitori ai Institutului: Hank (vocea lui Ed O’Neill), o caracatiţă arţăgoasă care se descotoroseşte frecvent de angajaţi, Bailey (vocea lui Ty Burrell), o balenă albă care e convinsă că sonarul său biologic e stricat, şi Destiny (vocea lui Kaitlin Olson), un rechin-balenă miop. Navigând cu abilitate mecanismele interne complexe ale Institutului, Dory şi prietenii săi descoperă magia din defectele lor, prietenii şi familie.

Va las cu trailerul filmului si cu recomandarea sa mergeti sa-l vedeti, cu siguranta vom avea parte de o poveste la fel de interesanta si amuzanta ca cea a lui Nemo.

Filmul „Finding Dory /In căutarea lui Dory” este distribuit de Forum Film Romania si va avea premiera pe 17 iunie 2016, în format 3D, varianta subtitrata, respectiv dublata.

Ca sa fiti la curent cu noutatile despre Meseria de Parinte nu uitati sa dati Like Paginii de FB   sau sa va inscrieti la Newsletter.

[youtube dLhroefC12E nolink]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *