Fara serbari de Craciun in gradinite si scoli in perioada de doliu national

Sfarsitul acestei saptamani corespunde cu datele multor serbari de final de an, atat la gradinite dar si in scoli. Asa cum stim cu totii, aceste serbari presupun foarte mari eforturi din partea parintilor, atat din punct de vedere financiar dar si logistic. Trebuie stabilita locatia, organizat catering, angajat Mos, cumparate cadouri, repetat rolul etc. etc.

Din pacate, tot in aceasta perioada, respectiv 14, 15, 16 decembrie, in Romania este doliu national in urma decesului Regelui Mihai I.

Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) a trimis o recomandare tuturor institutiilor de invatamant din Capitala referitor la respectarea zilelor de doliu national in 14, 15 si 16 decembrie, asa cum au fost decretate prin hotararea de guvern. Desi recomandarea nu impune nimic, ramanand la latitudinea fiecarei institutii sa decida daca va anula toate serbarile, totusi, e o chestiune de bun simt, a declarat dl. Marian Banu, purtatorul de cuvant al ISMB.

Reprezentantii Ministerului Educatiei spun ca nu au trimis inspectoratelor scolare nicio recomandare in acest sens, fiind decizia fiecarei institutii cum procedeaza.

Potrivit legii, in zilele de doliu national, institutiile si autoritatile publice centrale si locale sunt obligate sa arboreze in berna drapelul Romaniei si drapelul Uniunii Europene. De asemenea, posturile de radio si televiziune, dar si institutiile de cultura trebuie sa isi adapteze programul iar toate manifestarile culturale, artistice si sportive programate pentru zilele de doliu sunt amanate.

Care este situatia la voi in gradinita / scoala? S-au amanat serbarile sau nu?

Ca sa fiti la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uitati sa dati Like Paginii de FB   si sa va inscrieti la Newsletter.

Sharing is Caring!  Daca ti-a placut acest articol, distribuie-l catre prietenii tai de pe  Facebook (click aici).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *