“Fabrica de experimente” – povestea liceenilor care s-au hotarat sa schimbe ceva in programa scolara

Sharing is caring:

Cati dintre noi ne mai amintim, oare, despre legea gravitatiei? Probabil foarte putini, insa toata lumea se “pricepe la asta”, fiindca o experimentam zilnic.

Copil fiind, Alexandra Butmalai – in prezent eleva in clasa a XII-a la Colegiul National Sf. Sava din Bucuresti – a avut sansa sa descopere ca prin experimente orice teorie devine mult mai mult mai usor de inteles. Si-a dat seama ca multi copii ar vrea sa experimenteze ca sa inteleaga mult mai usor greoaiele teorii din scoala. Pentru fiecare experiment este nevoie de materiale specifice, pe care in general este greu sa le aduni, ele nu se gasesc in acelasi loc, trebuie sa adaptezi si sa improvizezi mult si astfel…. dispare pofta.

Asa ca a creat “Fabrica de experimente”, un proiect conceput de un copil pentru alti copii! Timp de 6 luni si-a perfectionat conceptul, insa un salt spectaculos in eficienta a aparut imediat dupa participarea ei in cadrul programului “Creatori de viitor”. Acela a fost momentul in care alaturi de mai multi liceeni pe care i-a cunoscut aici, au format impreuna un “trib educational”. Astfel ca, alaturi de alti 20 de tineri liceeni, si-au propus sa lanseze kit-ul #1WOW, ce cool e apa !

12957694_1808577279370944_5649882147237467253_o

Ei sunt liceeni inventivi din toata tara, care s-au hotarat ca e timpul unei schimbari in curriculum scolar. Sunt lideri, olimpici si isi doresc sa ofere mai departe din cunostintele lor.

Sunt pe cale sa lanseze trusa de experimente cu tematica apei, astfel incat copii de la 6 ani sa se poata bucura de stiinta intr-un modinteractiv si distractiv. Trusa va contine materialele necesare si un ghid pentru a putea duce la capat experimentele de fizica si chimie. Un cadou perfect pentru cei mici, numai bun pentru trezirea gustului fata de stiinta. Iar ca acest lucru sa fie posibil, au nevoie de doar 7 000 de lei. Pentru a le afla povestea cititi in continuare.

echipa fabrica de experimente

#1WOW, ce cool e apa

Grupul nostru tinta sunt copiii de 6-14 ani si parintii acestora. Prin Fabrica de Experimente se doreste aducerea intregii familii in cadrul unei activitati de invatare unice, astfel copilul nu isi va mai petrece timpul liber uitandu-se doar la televizor, ci invatand ceva folositor pentru viitorul lui. In ceea ce ii priveste pe parinti, acestia au ocazia sa petreaca timp de calitate cu prichindelul lor, fara sa se complaca in activitatile obisnuite (mersul in parc, mall, film).

Trusa de experimente pentru care noi va cerem suportul pentru a o putea lansa se numeste „#1WOW, ce cool e apa!” – un kit de 17 experimente stiintifice pe care sa le poata realiza orice copil curios. Trusa aceasta este un produs diferit de celelalte prin faptul ca va avea un pret accesibil si va cuprinde materialele necesare realizarii experimentelor propuse, inclusiv o carticica cu explicatii pe nivele de dificultate si aplicatii practice pentru fiecare experiment in parte. Aceasta garanteaza si accesul la video-urile explicative de pe site, in care sunt prezentati toti pasii de urmat pentru o reusita sigura a experimentului.

Practic, trusa va functiona in modul urmator: copilul va dispune de toate resursele pentru un mediu bun de invatare, avand toate elementele esentiale la dispozitie: materialele pentru efectuarea experimentelor, o carticica cu explicatii si video-uri pentru fiecare experiment. Astfel indiferent de modul in care copilul invata (vizual, auditiv, kinestezic) acesta va fi capabil sa preia maximul de informatii. Acesta este tipul de invatare completa si recomandata pentru a asigura invatarea calitativa a unor notiuni.

Cum ii putem ajuta noi?

Pentru a-si realiza visul, acesti tineri minunati au inceput o campanie de crowfunding pentru a strange fondurile necesare pentru producerea primelor truse “#1Wow, ce cool e apa!”. Toti voluntarii implicati sunt liceeni, nici unul avand un venit lunar constant pentru a-l investi in Fabrica de experimente.

Toate detaliile despre Fabrica de experimente le puteti afla de pe site-ul oficial sau de pe Pagina de FB.

Campania de Crowdfunding o gasiti aici.

“Ca sa fiti la curent cu noutatile despre Meseria de Parinte nu uitati sa dati Like Paginii de FB   sau sa va inscrieti la Newsletter.

Sharing is caring:

Comments

comments

 • Article By :
  Buna, Eu sunt Ana Maria Mitrus, sunt casatorita – cu Cristi, si sunt mama - pentru Alexandra si Andreea. Imi place sa petrec foarte mult timp cu familia mea si sa ma implic in tot ce inseamna cresterea si educatia fetitelor. Imi place sa cos si sa mesteresc, imi place sa citesc si sa aflu lucruri noi si interesante in orice domeniu. Imi plac oamenii care au ceva de spus si de la care pot sa invat ceva. Imi plac animalele, imi place sa merg cu rolele si imi place marea. Ma bucur de viata si sunt recunoscatoare pentru tot ce am.

Random Posts

 • Familia si rolul ei
  Sharing is caring:

  Copilul este o fiin?? cu însu?iri calitativ diferite de cele ale adultului ?i are în mod legitim dreptul de a […]

  Sharing is caring:
 • Mami, noi de ce nu umblam dezbracati prin casa?
  Sharing is caring:

  Fetele au crescut si au ajuns la varsta la care se organizeaza “pijama party” iar asta ma face foarte fericita […]

  Sharing is caring:
 • Testul vecinului
  Sharing is caring:

  Ati auzit de “Testul vecinului”? Este un exercitiu de imaginatie care ne ajuta sa vedem lucrurile in mod obiectiv, realist, […]

  Sharing is caring:
 • Masa de Pasti
  Sharing is caring:

  – Hristos a inviat! – Adevarat a-nviat! – Haideti, asezati-va la masa, noi am inceput deja! Cu ce te servesc? […]

  Sharing is caring:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*