Exista profesori care se organizeaza singuri pentru sustinerea de cursuri online

Printre zecile de știri sumbre și plângeri la adresa autorităților, exista oameni care caută soluții și le aplica.

In plin haos educational, in care sistemul de invatamant este dat peste cap, avem din cand in cand cate o stire care ne aduce speranta ca totusi se poate.

Dupa anuntul ca scolile se vor inchide o saptamana, cu posibilitatea de prelungire, nu a mai urmat nimic. Nicio hotarare despre inscrierile la gradinita si clasa pregatitoare, despre evaluarile nationale, despre examenul si capacitate si chiar BAC. Exista foarte multa materie care va trebui recuperata cumva, iar invatamantul online in Romania este o gluma.

Maximul care se poate face la nivel centralizat este un grup de whatsapp.

Insa Cristina Tunegru nu este genul de profesor care sa se lase impiedicat de diverse motive, cum ar fi inchiderea scolii.

Ieri, Cristina a postat pe Facebook un o programare pentru cursuri online pe care le va sustine pe propria pagina de Facebook.

Fara sa aiba ceva oficial, fara sa isi puna problema de ce sa munceasca cand toata lumea sta, Cristina a facut ce stie ea sa faca mai bine s-a organizat astfel incat sa-i ajute pe elevii romani sa invete.

Un profesor care merita toate aprecierile noastre, asa este?

“Școlile din toată țara vor fi închise cel puțin până pe 22 martie. Din această cauză, începând de miercuri, de la ora 14, îi aștept pe elevii de clasa a VIII-a, care se pregătesc pentru Evaluarea națională, la cursurile online pe care le voi susține pe această pagină de Facebook. Primul curs va avea loc miercuri, 11 martie.

Vă rog să dați mai departe mesajul pentru cei interesați. Chiar dacă școlile sunt închise, examenele se vor susține. Îi încurajez pe toți elevii să continue să se pregătească.

Vom aprofunda subiecte de teorie literară și gramaticală – text literar liric, epic, dramatic, text nonliterar, specii literare pentru examen, elemente de vocabular, fonetică, ortografie, punctuație, propoziții subordonate, părți de vorbire și categoriile lor gramaticale etc. De asemenea, voi oferi recomandări, sugestii de rezolvare a testelor de evaluare. Elevii pot trimite documente cu rezolvări de teste, exerciții, compuneri la adresa de email cristina.tunegaru@gmail.com. Voi oferi feedback și recomandări constructive.”

Ca sa fii la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uita sa:

  1. Te inscrii la Newsletter (vei primi saptamanal un email cu ultimele articole publicate)
  2. Dai Like Paginii de FB Meseria de parinte
  3. Te inscrii in Grupul De FB Meseria de parinte 
  4. Dai Subscribe la canalul de YouTube Meseria de Parinte

******************************************************************

Meseriadeparinte.ro este un blog personal, proprietarul de drept este Ana Maria Mitrus.

Ca vizitator si deci utilizator al blogului confirmi ca ai citit si esti de acord sa respecti TERMENII SI CONDITIILE stabilite de Meseriadeparinte.ro. 

Folosirea acestui blog si a serviciilor continute in el, este gratuita, sub rezerva respectarii de catre vizitatori a acestor termeni si conditii. 

Articolele publicate  pe Meseriadeparinte.ro se afla sub protectia legilor privind drepturile de proprietate intelectuala (cum ar fi – dar nu limitativ la: L8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, L84/1998 privind marcile si indicatiile geografice).

Ana Maria Mitrus

Buna, Eu sunt Ana Maria Mitrus, sunt casatorita – cu Cristi, si sunt mama - pentru Alexandra si Andreea. Imi place sa petrec foarte mult timp cu familia mea si sa ma implic in tot ce inseamna cresterea si educatia fetitelor. Imi place sa cos si sa mesteresc, imi place sa citesc si sa aflu lucruri noi si interesante in orice domeniu. Imi plac oamenii care au ceva de spus si de la care pot sa invat ceva. Imi plac animalele, imi place sa merg cu rolele si imi place marea. Ma bucur de viata si sunt recunoscatoare pentru tot ce am.

Leave a Reply

Your email address will not be published.