Exista bun simt pe bloguri?

De multe se vehiculeaza ideea ca online-ul este o lume urata in care se intampla doar chestii nasoale. Daca e sa ma intrebati pe mine, online-ul este probabil cea mai mare oportunitate pe care o avem si ar trebui sa fim recunoscatori pentru acest lucru. Doar ca, la fel ca si in viata reala e necesar sa stii sa faci triajul intre frumos si urat, intre bine si rau si intre adevar si minciuna. Spun asta pentru ca obiectiv vorbind, online-ul este facut de oameni dupa chipul si asemanarea lor. Desi in online poti sa te dai foarte usor ceea ce nu esti totusi mai devreme sau mai tarziu vine acel moment in care cortina cade si toate mastile sunt date la o parte. Iar tot ce mai ramane este omul si caracterul.

Probabil stiti de cazul discutat in ultimele zile: o bloggerita foarte citita si chiar apreciata gafeaza maxim scriind un articol in care il acuza pe Andrei Plesu de un comportament care-l descalifica nu doar ca intelectual dar si ca om. Urmarea articolului este ca ca tot online-ul explodeaza, Andrei Plesu este desfiintat si facut in toate felurile atat de bloggeri care au preluat subiectul dar si de ziare online.

image-2011-02-26-8340420-41-andrei-plesu

A doua zi insa urmeaza o rasturnare de situatie deoarece Andrei Plesu neaga toate acuzatiile, bloggerita sterge articolul initial si posteaza altul in care isi cere scuze “pentru ca a fost mintita” si sustine ca nu are nicio implicare si nicio responsabilitate pentru “Toate titlurile gonflate si calomniile din ziare, bloguri, etc.,” care  “nu au nicio legatura cu ceea ce am scris eu”.

Aceste sunt datele acestui articol iar acum urmeaza intrebarile:

  1. E normal sa arunci cu noroi cu atata usurinta fara ca macar sa ai decenta sa verifici credibilitatea informatiilor pe care le primesti?
  2. Nu ar trebui sa incerci sa afli si parerea celeilalte parti inainte sa lansezi niste acuzatii atat de grave?
  3. Dupa ce ai gafat maxim, jignind si acuzand de lucruri neadevarate o alta persoana, nu e normal sa iti ceri scuze public? Sa faci tot ce poti pentru a repara greseala?
  4. E normal sa stergi un articol mincinos prin care discreditai o alta persoana, incercand sa minimezi gravitatea faptelor tale prin acoperirea urmelor?
  5. E matur sa nu-ti asumi responsabilitatea faptelor tale, care au avut un efect de bulgare de zapada care nu mai poate fi oprit, printr-o declaratie de genul: “Toate titlurile gonflate si calomniile din ziare, bloguri, etc., nu au nicio legatura cu ceea ce am scris eu.”?
  6. Cand iti ceri scuze pentru ca “ai fost mintita”, se pune ca i-ai cerut scuze si persoanei pe care ai denigrat-o?

Voi ce parere aveti despre toata aceasta situatie? Cum comentati atitudinea unui blogger care se preteaza la toate cele de mai sus, ii mai acordati acestuia vreun pic de credibilitate mai ales ca acesta se considera jurnalist?

Ca sa fiti la curent cu noutatile despre Meseria de Parinte nu uitati sa dati Like Paginii de FB   sau sa va inscrieti la Newsletter.

 

Comenteaza cu contul de FB

5 thoughts on “Exista bun simt pe bloguri?

  1. Unele scrieri ale lui Plesu ma misca, sa spun asa, dar nu-s innebunita dupa el. Oricum tipa care a scris prostiile alea e lasa.

  2. Da, Plesu e personaj secundar in toata povestea. Rolul principal il are autoarea respectiva. A gafat grav de tot dupa care a incercat sa-si stearga urmele, doar ca a fost prea tarziu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *