Elevii din Berlin pot repeta, la cerere, anul școlar afectat de pandemie

Elevii din Berlin, capitala Germaniei, vor putea să aleagă să repete anul școlar. În acest fel, autoritățile admit faptul că procesul educativ a fost afectat de pandemia care i-a forțat pe copii să studieze luni de zile acasă,

Decizia a fost votată de membrii Parlamentului din Berlin, capitala fiind unul dintre cele 16 state ale Germaniei.

Foto

Ei au votat o lege care le permite tuturor elevilor din capitală să opteze pentru a repeta anul. Opțiunea le este oferită numai elevilor din clasele I-X, cu vârste cuprinse între 6 și 15-16 ani.

Părinții care vor ca elevul să repete anul trebuie să depună o aplicație scrisă la conducerea unității de învățământ. Ulterior, ei vor participa la o întâlnire cu un reprezentant al școlii, pentru a se stabili care este cea mai bună soluție pentru copil.

Decizia a fost criticată de unele voci. Într-o declarație comună, mai multe școli au protestat împotriva acestui plan, arătând că se tem de o „catastrofă organizațională”, inclusiv de aglomerarea sălilor de clasă, de lipsa personalului didactic și de lipsa spațiului.

Alte câteva state dintre celelalte 15 state germane au în vedere să adopte o hotărâre similară.

Ce părere aveți, ar fi utilă o decizie similară și în Romania?

Sursa

Comenteaza cu contul de FB

One thought on “Elevii din Berlin pot repeta, la cerere, anul școlar afectat de pandemie

  1. La ce ne-ar folosi o astfel de hotarare?Realitatea este ca oricum nu se face scoala prea multa, nici fizic si mai ales online.Dupa Revolutie s-a hotarat sa se schimbe sistemul de invatamant.Realitatea este ca nu s-a schimbat nimic, doar s-au ametit si incarcat programele si sistemele de predare. Scoala romaneasca e un fel de Turnul Babel.Facem de toate si nimic.Asta e de fapt problema, ca la sfarsitul anilor de scoala copiii nu prea au nici cultura general, nici cine stie ce alte cunostinte.De chestii practice nici nu mai pomenim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *