A intrat in vigoare “Legea anti produse congelate”

Probabil ca si voua va plac diverse produse de patiserie si panificatie pe care alegeti sa le consumati alaturi de o cafea sau de o mancare gustoasa. Ce nu stiti insa este daca aceste produse sunt proaspete sau congelate.

legea-anti-aliemnte-inghetate

La fel, atunci cand mergeti la un restaurant probabil ca nu v-ati pus niciodata problema daca fructele de mare sau friptura din farfurie provin dintr-un produs congelat cine stie cu cat timp in urma si decongelat la microunde.

Vesti bune pentru sanatatea noastra, astazi au intrat in vigoare reglementari importante care ii obliga pe agentii economici sa informeze consumatorii da produsele pe care le cumpara au fost congelate.

Prevederea apare in Ordinul presedintelui ANPC nr. 183/2016, si se aplica tuturor comerciantilor care vand produse alimentare gatite. Se includ aici patiserii, cofetarii, supermaketuri, restaurante, firme de catering precum  si orice alt magazin care comercializeaza mancare.

„Operatorii economici care comercializează către populaţie pâine, produse de panificaţie şi produse de patiserie obţinute din produse congelate, precum şi unităţile de restauraţie colective care utilizează la prepararea meniurilor produse alimentare congelate au obligaţia de a informa consumatorii prin afişare la loc vizibil, lizibil, uşor de înţeles, într-o formă care să nu permită ştergerea, după caz, pe un afiş, pe etichetă, ambalaj de vânzare, în meniul oferit, ori altele asemenea, ce însoţesc produsul, cu menţiunea produs/din produs decongelat’”,se arată la articolul 3 din ordinul preşedintelui ANPC.

În același ordin se mai precizează că „termenul produs alimentar congelat este produsul: pâine şi produse de panificaţie, produse de patiserie, carne/produse de origine animală, legume, fructe”.

Ce credeti, este o inititativa buna aceasta lege?

Ca sa fiti la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uitati sa dati Like Paginii de FB   si sa va inscrieti la Newsletter.

  • Article By :
    Buna, Eu sunt Ana Maria Mitrus, sunt casatorita – cu Cristi, si sunt mama - pentru Alexandra si Andreea. Imi place sa petrec foarte mult timp cu familia mea si sa ma implic in tot ce inseamna cresterea si educatia fetitelor. Imi place sa cos si sa mesteresc, imi place sa citesc si sa aflu lucruri noi si interesante in orice domeniu. Imi plac oamenii care au ceva de spus si de la care pot sa invat ceva. Imi plac animalele, imi place sa merg cu rolele si imi place marea. Ma bucur de viata si sunt recunoscatoare pentru tot ce am.

4 thoughts on “A intrat in vigoare “Legea anti produse congelate”

  1. Eu am vazut deja de cateva zile la Carrefour o eticheta care spunea ca painicile si chiflele sunt obtinute din produse congelate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*