Ce este certificatul SSL si de ce trebuie sa-l instalezi daca ai un blog

Daca aveti un blog sau activati in online, cu siguranta ati auzit nenumarate discutii despre certificatul SSL sau certificatul de siguranta.

Eu m-am lovit de acest detaliu cand am incercat sa instalez un plugin pe blog iar pentru a-l face sa functioneze aveam nevoie sa creez o aplicatie pe FB. Am aflat ca nu pot sa fac asta deoarece site-ul meu nu este sigur.

Dupa ce am studiat probleme, am aflat ca certificatul SSL poate fi cumparat direct de la furnizorul de hosting, iar pentru o mica taxa in plus, il primesc direct instalat in Control Panel. Cel putin asa am avut oferta de la furnizorul meu de hosting, se poate ca altii sa procedeze diferit.

 

Diferenta dintre un site/blog care are certificat SSL si unul care nu are, este modul in care apare scris numele in browserul Google. Daca denumirea incepe cu “http://” atunci site-ul este pe “stil vechi”, si nu e sigur, iar daca denumirea incepe cu “https:// si are un lacatel verde alaturat, atunci inseamna ca este sigur si are certificatul instalat.

Poate ca aceasta diferenta in modul de scriere nu va afecteaza foarte tare, dar sigur o sa va retin atentia daca va spun ca obligatia existentei certificatului de siguranta a fost impusa de Google, si ca, incepand din ianuarie 2017, Google marcheaza “paginile HTTP ca nesigure”. Asta inseamna ca orice pagina de autentificare in WordPress va fi marcata ca nesigura daca nu utilizeaza HTTPS.

Intentia Google este ca in cel mai scurt timp, sa semnaleze toate paginile care nu au instalat certificatul SSL astfel:

Cand Google impune ceva, atunci trebuie sa te conformezi. Iar certificatul SSL nu face exceptie. Dupa instalarea acestui certificat de siguranta, Google va recompensa eforturile noastre prin imbunatatirea ranking-ului in cautari si o pozitionare mai buna in motorul de cautare Google.

Cea mai simpla metoda de a verifica daca exista SSL este sa introducem adresa blogului in browser cu https:// la inceput, astfel: https://domeniu.ro. Daca apare o pictograma in forma de lacat in browser, putem da click pentru informatii suplimentare si pentru a confirma siguranta conexiunii.

Daca pictograma in forma de lacatel nu apare, inseama ca blogul nu este securizat prin SSL. Uneori e posibil sa aparara un lacat taiat sau un lacat cu semn de exclamare, in acest caz domeniul contine elemente sau linkuri cu http ce trebuiesc modificate conform cerintelor Google.

Ideea principala a acestui articol este ca Certificatul SSL cerut de Google garanteaza indentitatea unui site web si permite utilizarea protocolului securizat https, pentru protejarea transmiterii informatiilor in mediul online, asigurand astdel securitatea comunicatiei cu cititorii.

3 avantaje ale certificatului SSL

  1. Confirma identitatea site-ului web pe internet
  2. Asigura autenticitatea site-ului prin verificarea posesorului acestuia inainte de emiterea certificatului
  3. Protejeaza prin criptare informatia transmisa intre client si server, informatiile fiind protejate impotriva vizualizarii neautorizate sau modificarii.

Sharing is Caring! ❤

Ca sa fii la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uita sa:

******************************************************************

Meseriadeparinte.ro este un blog personal, proprietarul de drept este Ana Maria Mitrus.

Ca vizitator si deci utilizator al blogului confirmi ca ai citit si esti de acord sa respecti TERMENII SI CONDITIILE stabilite de Meseriadeparinte.ro. 

Folosirea acestui blog si a serviciilor continute in el, este gratuita, sub rezerva respectarii de catre vizitatori a acestor termeni si conditii. Calculator Sarcina / Data Probabila A Nasterii

Articolele publicate  pe Meseriadeparinte.ro se afla sub protectia legilor privind drepturile de proprietate intelectuala (cum ar fi – dar nu limitativ la: L8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, L84/1998 privind marcile si indicatiile geografice).

Comenteaza cu contul de FB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *