E bine sa “Fii bine cu tine”

Sharing is caring:

Mi-am propus de ceva vreme, sa tot fie un an, sa va povestesc de ce cred eu ca e important sa duci copilul la psiholog atunci cand simti ca ceva nu merge cum trebuie. N-am apucat, inca, dar nu renunt pentru ca am multe de spus, trebuie doar sa-mi fac timp si curaj :).

Astazi o sa va spun doar de ce cred eu ca e bine sa mergem noi, adultii, la psiholog. In primul rand, pentru ca atunci cand te doare ceva mergi la medic. Cand te doare sufletul mergi la preot. Dar cand simti ca o iei razna si ca mintea ta face ce vrea ea, ce faci?  Teoretic mergi la psiholog sa te ajute sa te aduni de pe campii. Practic, nu faci nimic pentru ca “dacamergilapsihologestinebun”.

Gresit! Convingerea mea ferma pe care nu cred ca poate sa mi-o darame cineva, este ca “totul se trage de la cap!”. Daca stai bine cu capul, totul e ok. Viata e frumoasa, sanatatea e infloritoare, banii curg garla, distractia e in toi. Daca nu stai bine “cu capul”, atunci Dumnezeu cu mila, pentru ca totul merge din rau in mai rau.

Stiu ca pare greu de crezut si ca multi dintre voi m-ati contrazice, dar din pacate discutia este una fooooarte lunga. O sa incerc sa va dau doar cateva exemple.

Exista oameni cu bani dar total nefericiti sau oameni fara bani dar care se bucura de tot ce au.

Exista oameni sanatosi dar care se vaita in fiecare zi din viata lor si exista oameni grav bolnavi care se bucura de fiecare zi in plus pe care o mai au de trait.

Exista oameni care au crescut in puf dar care isi urasc viata si exista oameni care au trait greu dar pentru care orice sut in fund e un pas inainte.

Sa ai o minte sanatoasa si pozitiva e cel mai important lucuru pentru a putea sa “Fii bine cu tine“. Din pacate, in viata oricui exista momente de cumpana, pe care unii reusesc sa le depaseasca cu bine, insa altii – foarte multi daca e sa ma intrebati pe mine – raman la pamant si isi continua viata doar ca pe o obligatie.

Am auzit de foarte multe ori prieteni si persoane apropiate care dau vina pe altii pentru tot ce li se intampla. Este atat de trist sa crezi ca altii – de multe ori niste straini – au atata putere asupra ta incat sa iti controleze sentimentele. E foarte trist sa crezi ca fericirea ta depinde de altii sau sa crezi ca nu meriti sa fii fericit.

Nu sunt pshiholog si nu stiu cum sa-i ajut pe cei de langa mine care sufera, dar incurajez pe orice ma intreaba, sa caute persoane care pot sa faca acest lucru. E important sa “Fii bine cu tine“, dar totusi, daca nu-ti pasa de tine si nu vrei sa fii fericit, gandeste-te la copiii tai, care – cel mai probabil – vor fii la randul lor nefericiti.

„Copiii sunt senzori fini ai stărilor pe care le trăiesc părinţii şi, ca nişte bureți, absorb tot ceea ce părintele oferă conștient și inconștient, de bine sau de mai puțin bine. Invitația la conferință este şi pentru părinții care vor să ofere o șansă în plus copiilor lor. Vor afla nu doar cum să se armonizeze mai bine cu vieţile lor ci şi cum să-şi ajute copiii pentru a pleca în viață cu mai puțin balast și mai multă energie și armonie, mai echipaţi în a face faţă dificultăţilor inerente ale vieţii.” Lector Univ. dr. Bogdan Cezar Ion.

Fii Bine cu Tine.

E bine sa “Fii bine cu tine!

Sharing is caring:

 • Article By :
  Buna, Eu sunt Ana Maria Mitrus, sunt casatorita – cu Cristi, si sunt mama – de Alexandra si Andreea. Imi place sa petrec foarte mult timp cu familia mea si sa ma implic in tot ce inseamna cresterea si educatia fetitelor. Imi place sa cos si sa mesteresc, imi place sa citesc si sa aflu lucruri noi si interesante in orice domeniu. Imi plac oamenii care au ceva de spus si de la care pot sa invat ceva. Imi plac animalele, imi place sa merg cu rolele si imi place marea. Ma bucur de viata si sunt recunoscatoare pentru tot ce am.

Random Posts

 • Cum am devenit blogger international @ #eFfluent5
  Sharing is caring:

  Am revenit de 2 zile din Paris, unde am participat la evenimentul “Le Spot des e-fluent” organizat de Parole de mamans, […]

  Sharing is caring:
 • Homeopatia – intre stiinta si nestiinta
  Sharing is caring:

  “Ceea ce mintea nu cunoaste, ochii nu pot sa vada“ Zilele astea se fac 6 ani de cand am descoperit […]

  Sharing is caring:
 • 5 Pozitii sexuale recomandate in sarcina
  Sharing is caring:

  Asa cum imi spunea medicul meu ginecolog, cand esti insarcinata nu esti bolnava. Si, exceptand cateva recomandari care tin de […]

  Sharing is caring:
 • Temele – ce facem cu ele?
  Sharing is caring:

  A reinceput scoala. Si odata cu ea cosmarul multor copii, dar mai ales al multor parinti sau bunici :): temele! […]

  Sharing is caring:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*