Dragi parinti, nu mai fumati in locurile de joaca pentru copii. Daca nu va pasa de ei, sper sa va pese ca veti fi amendati.

Este o dovada minima de civilizatie sa nu fumezi atunci cand sunt copii in preajma ta, si cu atat mai mult trebuie sa te abtii atunci cand esti parinte.

Cea mai mare dovada de nesimtire este sa iti duci copilul in parc, la locul de joaca, iar tu sa te asezi pe banca si sa-ti aprinzi o tigara.

foto

Din pacate bunul simt nu atinge pe toata lumea asa ca ne bucuram sa aflam ca persoanele surprinse ca fumeaza in spatiile de joaca pentru copii pot fi amendate cu sume intre 100 si 500 de lei. In categoria “fumat” sunt incluse atat tigarile clasice cat si cele electronice.

In aceasta luna, Politia Locala Sector 6 a aplicat amenzi de peste 7.000 de lei persoanelor care au fumat in spatiile de joaca pentru copii.

Intr-un comunicat de presa transmis de Primaria Sector 6 aflam ca a fost marit numarul verificarilor din teren, in special in spatiile de joaca pentru copii. Controalele vizeaza siguranta celor mici, precum si pastrarea curatiei in aceste spatii.

În ultimele săptămâni, poliţiştii locali au desfăşurat mai multe acţiuni având ca scop respectarea prevederilor Legii nr. 15/2016 privind modificarea şi completarea Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun. În urma controalelor din teren, au fost  depistate şi identificate mai multe persoane care au încălcat normele privind fumatul în locurile de joacă destinate copiilor şi în spaţiile comune din clădirile de locuinţe,  fiind aplicate sancţiuni contravenţionale al căror cuantum se ridică la 7.450 lei. Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6 le reaminteşte cetăţenilor că nerespectarea prevederilor legii antifumat se sancţionează cu amendă contravenţională de la 100 lei la 500 lei. Acest tip de acţiuni se vor desfăşura permanent în Sectorul 6, aplicându-se, ori de câte ori va fi cazul, sancţiuni contravenţionale, cu scopul de a asigura respectarea prevederilor actelor normative”, se mai arată în informarea de presă.   „Atunci când vine vorba de sănătatea şi siguranţa copiilor, nu putem face concesii. Poliţia Locală Sector 6 a demarat o serie de acţiuni, centrate atât pe informarea cetăţenilor, cât şi pe sancţionarea celor care se abat de la lege, fumând sau aruncând resturi de ţigări în locurile de joacă ale celor mici”, a declarat primarul Gabriel Mutu.

Dragi parinti fumatori, respectati-i pe cei din jurul vostru chiar daca sunt copii. Si spuneti-le si bonelor sau bunicilor care ii insotesc pe cei mici in parc sa nu  mai fumeze la locurile de joaca.

Ca sa fii la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uita sa:

Sharing is Caring! ❤

******************************************************************

Meseriadeparinte.ro este un blog personal, proprietarul de drept este Ana Maria Mitrus.

Ca vizitator si deci utilizator al blogului confirmi ca ai citit si esti de acord sa respecti TERMENII SI CONDITIILE stabilite de Meseriadeparinte.ro. 

Folosirea acestui blog si a serviciilor continute in el, este gratuita, sub rezerva respectarii de catre vizitatori a acestor termeni si conditii. 

Articolele publicate  pe Meseriadeparinte.ro se afla sub protectia legilor privind drepturile de proprietate intelectuala (cum ar fi – dar nu limitativ la: L8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, L84/1998 privind marcile si indicatiile geografice).

Comments

comments

 

  • Article By :
    Buna, Eu sunt Ana Maria Mitrus, sunt casatorita – cu Cristi, si sunt mama - pentru Alexandra si Andreea. Imi place sa petrec foarte mult timp cu familia mea si sa ma implic in tot ce inseamna cresterea si educatia fetitelor. Imi place sa cos si sa mesteresc, imi place sa citesc si sa aflu lucruri noi si interesante in orice domeniu. Imi plac oamenii care au ceva de spus si de la care pot sa invat ceva. Imi plac animalele, imi place sa merg cu rolele si imi place marea. Ma bucur de viata si sunt recunoscatoare pentru tot ce am.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*