Doar 3 zile pentru înscrierea la Bacalaureat, iar elevii nu au fișele matricole

Absolvenții de clasa a 12a au la dispoziție doar 3 zile pentru a se înscrie la Bacalaureat, începând de astăzi. Problema este că, din cauza grevei generale a profesorilor, mulți elevi nu au mediile încheiate. În plus, lipsa personalului necesar face imposibilă depunerea dosarelor, iar asta ridică un mare semn de întrebare.

Ministerul Educației a lăsat neschimbat calendarul înscrierilor și a pasat responsabilitatea directorilor, care trebuie să asigure “resursa umană”.

“Conform Calendarului examenului de bacalaureat 2023, în perioada 29 mai – 7 iunie este programată înscrierea candidaţilor la prima sesiune de examen. Directorii unităţilor de învăţământ care pot asigura resursa umană necesară acestui tip de activitate vor comunica părinţilor şi elevilor toate aspectele necesare pentru realizarea înscrierii”, a transmis Ministerul Educaţiei.

Sindicaliştii au reamintit solicitările către reprezentanţii Guvernului: majorare salarială de 25%, în medie, până la intrarea în vigoare a Legii Salarizării Unice; emiterea unei OUG prin care să se garanteze că, în noua lege a salarizării, salariul profesorului debutant este egal cu cel puţin salariul mediu brut pe economie, ceea ce ar însemna că salariile medii ar urma să crească cu 60%.

Comenteaza cu contul de FB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *