”De la idee la rezultat, povestea proiectului meu” – Alex, clasa a XII-a, elev Logiscool de 4 ani

Mă numesc Stanciu George-Alexandru. Alex pe scurt. Am 18 ani, sunt în clasa a XII-a și sunt . Am descoperit acest curs printr-un anunț digital și mi s-a părut interesant, așa că m-am interesat despre ce este vorba. Acest răspuns este posibil să fie probabil unul neobișnuit, având în vedere întrebarea adresată, dar nu am un joc preferat.

Urmez aceste cursuri fiindcă mie, personal, mi se par foarte utile și îmi ocupă timpul cu o activitate pe placul meu. Doresc să urmez o carieră în domeniul IT, sper ca developer.

În momentul de față, urmez un curs despre platforma Unity, care este mult mai ușor de înțeles cu o persoană de față care îți explică fiecare detaliu în parte, fie relevant, fie nerelevant.

Proiectul pe care am decis să îl prezint nu are un nume, fiindcă sunt câteva “chestii” de bază, dar dacă eu, care lucrez în Unity de aproximativ 3 săptămâni, pot crea un proiect asemănător ca acesta în mai puțin de 3 ore, toată lumea poate avea aceeași inspirație. Scopul acestui proiect este ca acel cub controlat de jucător să iasă din labirint. Ideea mi-a venit în minte chiar când eram într-un curs de Unity. Am decis să creez un labirint pentru că putem spune că sunt puțin obsedat de labirinturi.

Am început proiectul prin a decide ce obiect să folosesc ca perete, ca personaj și ca sol. După aceea a urmat partea în care am dezvoltat un așa numit “script” pentru a face jocul să funcționeze conform ideii. Desigur, ca în orice joc creat de la 0, am întâmpinat câteva probleme, cum ar fi punctul și virgula la sfârșitul unei linii de cod. Aceste obstacole au fost depășite prin reverificarea codului cu atenție pentru a descoperi ce nu era la locul lui. Trainerul meu m-a îndrumat cât timp eu lucram la proiect, astfel încât eu să găsesc soluții și idei.

Sunt destul de mulțumit cu ce am reușit să realizez într-un timp atât de scurt, și cred în mine că pot realiza mult mai mult.

Ritmul de învățare este potrivit pentru mine, într-o grupă de 6-7 elevi se discută cu fiecare în parte probleme în legătură cu proiectul propriu sau întrebări legate de acest limbaj de programare sau platforma în sine.

Citește și: 7 motive pentru care să-i oferi copilului tău un curs de programare

Le recomand altor elevi de liceu să participe la aceste cursuri fiindcă îi vor ajuta în viață, poate nu astăzi sau mâine, dar într-o bună zi cineva va avea nevoie de ajutor cu ceva legat de programare, iar ei vor ști ce să facă, sau poate doresc să urmeze și ei o carieră în acest domeniu. Cursurile acestea îi ajută de asemenea să nu se gândească despre liceu dacă sunt stresați, și este o activitate deosebită.

Vrei să îi oferi copilului tău cursuri de programare și robotică? Intră pe Logiscool și află toate informațiile de care ai nevoie. La 1 noiembrie se deschide un curs dedicat elevilor de liceu, care îi va îndruma în descoperirea acestui domeniu minunat al programării. Fiecare elev este ghidat de profesori deosebiți, cu pregătire în domeniu, astfel încât toți cursanții să înțeleagă termenii predați și să se simtă liberi să se exprime și să-și manifeste creativitatea.

Ca să vedeți exact despre ce este vorba, solicită o lecție demo gratuită la sediu de clasă sau online, de 1.5 ore unde tu ți copilul tău puteți afla despre opțiunile Logiscool.

Citește și: 7 motive pentru care să-i oferi copilului tău un curs de programare

DE CE LOGISCOOL?

Peste 30.000 de elevi au învățat programare alături de noi în cele peste 50 locații în România. Curriculumul nostru modular este adaptat vârstei elevilor și susține dezvoltarea lor pe parcursul mai multor ani, avem propria platformă de învățare și organizăm evenimente și concursuri dedicate comunității noastre de elevi. Grupele restrânse și instructorii tineri oferă o atmosferă de învățare plăcută în școlile noastre.

  • Deschide orizontul copiilor pentru competențe digitale.
  • Copiii învață noțiuni cheie prin proiecte aplicate, atractive pentru ei, de tip joc.
  • Atmosferă relaxată face ca procesul de învățare sa fie unul autentic.

 

 

Comenteaza cu contul de FB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *