12 cu 12 cu 10 cu 5 si cu 1

Urmeaza un articol cu multe cifre si aniversari si coincidente 🙂 . Pentru ca anul 2016 se anunta a fi un an rotund care merita mentionat ca atare.

Tocmai am implinit 12 ani de cand nu mai fumez. Nu pare o aniversare rotunda, cum spuneam mai sus, insa este speciala pentru ca perioada in care am fumat s-a intins tot pe parcursul a 12 ani. La articolul in care sarbatoream 10 ani de nefumat, am primit doua comentarii intersante: primul a fost ca “once a smoker, always a smoker” 🙂 . Al doilea a fost ca te poti considera nefumator atunci cand numarul anilor de cand te-ai lasat este egal cu numarul anilor in care ai fumat. Ca de-abia atunci organismul va fi curatat de toate toxinele acumulate pe perioada fumatului. Cred ca e doar o legenda urbana, nu am gasit niciun argument stiintific pe tema, dar cumva, simt ca acum s-a incheiat capitolul “fumat”. Cumva, matematic vorbind, plus cu minus da zero asa ca “makes sens”. Desi, in continuare, ramane cum am stabilit acum doi ani: inca mi-e pofta sa fumez o tigara mentolata cand ies in oras sau cand petrec timp de calitate cu prietenii. Si da, mi se intampla foarte des sa visez noaptea ca fumez. Chiar si dupa 12 ani de nefumat 🙂 .

A doua aniversare este reprezentata de faptul ca am implinit 10 ani de cand sunt mama. Iar asta chiar e o cifra rotunda, once in a life time 🙂 . Iar coincidenta care face totul mai interesant este ca am nascut-o pe Alexandra la o distanta de fix 2 ani fata de ziua in care m-am lasat de fumat. Deci 20 februarie 2004 ultima tigara, 19 februarie 2006 primul copil 🙂 .

Tot anul acesta, in vara, voi sarbatori 5 ani de cand nu mai manac carne. O alegere care a dus multe schimbari (benefice) in viata mea dar pe care nu pot sa o leg (inca) de nicio coincidenta. Insa sunt sigura ca va aparea ceva la un  moment dat asa ca va tin la curent.

Iar la sfarsitul anului voi aniversa (sper) 1 an fara gluten. Tocmai am sarbatorit prima luna, am intrat in a doua si chiar daca lucrurile par sa fi intrat pe un fagas de normalitate, inca este prea devreme sa ma pronunt ca fiind o alegere definitiva. Insa ne auzim la sfarsitul anului.

Si inca un moment istoric care nu are legatura nici cu mancatul nici cu fumatul. Desi…. daca stau sa ma gandesc… 🙂 : Fix in ziua in care sarbatoream 10 ani de cand sunt mama (si 12 de cand nu mai fumez) am primit un cadou minunat si neasteptat.

Cu ocazia implinirii a 10 ani de cand scria pentru prima data despre bloguri si social media, Revista Biz m-a inclus in Top20 al celor mai influenti bloggeri de parenting din Romania.

Cum spuneam, 2016 a inceput bine si se anunta a fi un an minunat. Sper sa il petrecem impreuna iar pentru asta, tot ce trebuie sa faceti este sa va inscrieti la Newsletter sau sa urmariti Pagina de FB Meseria de parinte.

 10 ani

Comenteaza cu contul de FB

4 thoughts on “12 cu 12 cu 10 cu 5 si cu 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *