De ce copiii se pot duce la mall, dar nu se pot duce la școală?

Ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat vineri, în cadrul interviului HotNews.ro LIVE, că procentul personalului didactic și didactic auxiliar din învățământul preuniversitar este vaccinat în proporție de 66,5%, potrivit celor mai recente date. Ministrul a admis că autoritățile statului beneficiază de un deficit major de încredere în prezent.

  • Cititorii HotNews.ro i-au putut pune întrebări invitatului folosind sistemul de comentarii de la finalul articolului. Comentariile vor fi moderate, iar cele conținând injurii sau atacuri la persoană nu vor fi aprobate.

HotNews.ro va transmite LIVETEXT cele mai importante declarații:

Domnule ministru, astăzi s-a terminat prima săptămână de vacanță forțată, măsură anunțată de la Cotroceni. Ati spus tot timpul ca scolile se vor inchide ultimele, iar multă lume v-a crezut. Totuși singura masura radicală a fost inchiderea scolilor, în mijlocul semestrului. Sunt oameni care se întreabă de ce mallurile sunt deschise, iar școlile închise?

  • În primul rând nu este corectă sintagma vacanță forțată pentru simplul motiv că învățământul primar și cei de grădinițe abia încheie săptămâna de vacanță. Pentru cei de gimnaziu și liceu a fost prima săptămână de vacanță suplimentară. Am precizat foarte clar că două săptămâni de vacanță este maximul acceptat, pentru că pot fi recuperate în vacanța de iarnă și în săptămâna Școala Altfel, fara a afecta planificarea examenelor naționale.

De ce la mall se pot duce dar nu se pot duce la școală?

  • Nu vă pot răspunde la această întrebare dar vă pot răspunde la ce stă în dreptul meu. Am acceptat cu inima strânsă aceasta vacanță si am acceptat strict din motive epidemiologice, vazând rata de infectare, avand nevoia de protejare a elevilor si cadrelor didactice am acceptat această solutie de compromis. As vrea sa discutam in luna ianuarie cand aceste doua saptamani se vor transforma – intelegem deja fără să fim specialiști mecansimele de evolutie pandemica, și sunt convins că cele două săptămâni se vor tranforma in doua saptmanai de scoala cu prezenta fizică, ceea ce este esențial.
  • Am avut 6 saptamani de scoala în cea mai mare parte a școlilor cu prezenta fizică și cele doua saptamani de vacanta va promit că sse vor transforma in saptămâni cu prezenta fizica, ce se pot încheia cu evaluări, pentru că orice proces didactic trebuie încheiat cu evaluări. Cand vor avea loc si evaluari, evaluări care daca am fi mers pe varianta online, nu s-ar fi putut face.
  • Tezele sunt ultimul bastion in calea lipsei de relevantă notelor. Am avut anul trecut 53% din elevii acestei tari cu note peste 8,50, o pondere mult mai mult decat dublul ponderii din anii precedenti. O afectare gravă care va fi platita de elevi care se vad cu note foarte mari dupa care la examene nu vor reusi sa confirma. Din acest motiv insist pentru evaluari.

 

Comenteaza cu contul de FB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *