Dacă nu-i învățăm pe băieții noștri cum să fie curajoși, onești și buni, atunci ei nu se vor simți niciodată reali

Cum îi vom învăța să găsească, în ei  înșiși, aceste calități, fără să cadă în extremele pe care civilizația  noastră, de altfel, le încurajează:

  • extrema care dictează că „nu  există adevăr“, care aduce în mintea în plină dezvoltare a unui  băiat ideea că orice e permis, indiferent cât de periculoase sunt  situațiile cu care se întâlnește;
  • sau extrema care dictează că „nu  există decât un singur adevăr“, care se teme de prezent în ase-  menea măsură, încât se năpustește cu furie asupra cadavrului  trecutului? 

Părinții și profesorii mei nu înțeleg nimic despre mine.  Pur și simplu nu-și bat capul.

Mă bagă într-o cutiuță:  E băiat. Fie va fi președinte, fie va fi un ratat complet. 

— Loren, paisprezece ani.

Miracolul băieților caută îmbine ce e mai bun din înțelepciunea trecutului privind creșterea și educarea băieților cu ce  aduce mai bun prezentul. Această carte urmărește să răspundă  întrebărilor privind educarea băieților întru sexualitate sănătoasă,  disciplină, valori, respect, intimitate și încrederea în propriile  forțe. Pe voi, ca părinți, educatori, legiuitori și membri ai comunității, vă va provoca să vă schimbați propriile mentalități prin depunerea eforturilor continue de a crește, educa și îndruma băieții spre o viață mai sănătoasă.

Dacă ținem la băieții noștri, progresul nostru social depinde de demontarea stereotipurilor superficiale prin care băieții  duc „vieți mai privilegiate decât fetele“.

Un tablou mult mai corect din acest punct de vedere este acela în care avem doi copii,  un băiat și o fată.

De privilegiile pe care le deține fata — încurajarea sentimentelor cultivate, protecție personală, o viață mai  lungă — băiatul e privat.

De privilegiile pe care le deține băiatul  — putere fizică mai mare, șanse profesionale mai multe și mai  variate — fata e privată. 

Fiind dominați de hormonul testosteron, agresivitatea șicomportamentul fizic riscant sunt caracteristici programate încreierul băieților. Este important, însă, să se facă distincția între „agresivitate“ și „violență“.

Comenteaza cu contul de FB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *