Dacă aveti in familie un adolescent în an terminal, îmbrățișați-l!

Ca sa fii la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uita sa dai Like aici:

 

“Dacă aveti in familie un adolescent în an terminal, îmbrățișați-l!

Pentru ei, suspendarea cursurilor nu este vacanță !!!!
Este un timp irosit pe care nu-l vor putea petrece cu colegii si prietenii lor înainte de absolvire. Un timp pe care nu-l vor mai întâlnii vreodată!
Sunt supărați și triști, neliniștiți , cu “pumnalul” acela al nemulțumirii înfipt in piept, pentru că înțeleg că s-ar putea ca ei sa nu treacă pe holul școlii, pentru ultima oară, cu dirigintele de braț, pe sub podul de flori simbolic construit de ceilalți profesori și de colegii lor mai mici, împreună cu toți colegii promoției lor.😞
Ca poate pentru unii dintre ei, catalogul a fost strigat ultima oară acum 3-4 luni când au fost scoși la tablă sau “ascultați” la vreo materie …fără sa știe ca….este pentru ultima
data când se întâmpla in clasa a VIII-a sau a XII-a…..
Ei sunt tristi pentru că știu că ziua absolvirii – pe care au aștepta-o atât de mult s-ar putea să fie anulată sau în cel mai bun caz amânată.

Toate cuvintele acelea care marchează o mare răspântie de drum s-ar putea să rămână nespuse, cântecele acelea pe care începeau să le învețe s-ar putea să rămână necântate. Tradiționalele meciuri profesori- elevi pe care le așteptau de atâta timp vor rămâne nejucate…..inclusiv “blues-ul” dansat cu colega pe care o iubește in secret, sau un dans plin de admirție și respect cu unul dintre profesori….la clasicul și tradiționalul, Banchet !

Sunt neliniștiți mai ales pentru că nu știu cum vor fi acele examene pentru care cei mai mulți dintre ei se pregătesc de mulți ani, conștienți de importanța lor pentru drumul pe care visează să zboare.

Acordati-le atenție , fiti alături de ei!
Arătați-le că îi iubiți necondiționat, că sunteți alături de ei, că îi veți ajuta să treacă cu bine peste toate.
Majoritatea sunt prea fragili pentru a putea trece singuri prin aceste vremuri , peste atâta disperare și nesiguranța !
Aripile lor sunt încă neîncercate în zboruri solitare, grele pe vreme de furtună.
Încurajați-i să învețe, ajutați-i să găsească motivația și puterea să învețe, să repete materia chiar și pe cont propriu!”

Îmbrățișati-i și spuneți-le clar și limpede că va fi bine ! 🤗 Trebuie sa fie bine, și noi suntem cei care avem puterea sa facem da fie bine!!!

 

Ca sa fii la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uita sa:

  1. Te inscrii la Newsletter (vei primi saptamanal un email cu ultimele articole publicate)
  2. Dai Like Paginii de FB Meseria de parinte
  3. Te inscrii in Grupul De FB Meseria de parinte
  4. Dai Subscribe la canalul de YouTube Meseria de Parinte

******************************************************************

Meseriadeparinte.ro este un blog personal, proprietarul de drept este Ana Maria Mitrus.

Ca vizitator si deci utilizator al blogului confirmi ca ai citit si esti de acord sa respecti TERMENII SI CONDITIILE stabilite de Meseriadeparinte.ro. 

Folosirea acestui blog si a serviciilor continute in el, este gratuita, sub rezerva respectarii de catre vizitatori a acestor termeni si conditii. 

Articolele publicate  pe Meseriadeparinte.ro se afla sub protectia legilor privind drepturile de proprietate intelectuala (cum ar fi – dar nu limitativ la: L8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, L84/1998 privind marcile si indicatiile geografice).

Comenteaza cu contul de FB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *