#Opinie: Cum vede lucrurile un profesor

“Stiu ca este un grup al parintilor, dar ma gandesc si ca nu strica si felul cum vede lucrurile un profesor, la randul sau, parinte, privind prin ochii elevilor. Intru zilnic in videoconferinta cu cate o clasa, fiind profesor de gimnaziu.

Ieri, elevii din clasa a 6-a, carora le sunt diriginta m-au rugat sa lasam putin scoala deoparte si sa facem “dirigentie”, ora in care, de obicei discutam despre lucruri precum emotiile. Au vrut sa imi impartaseasca faptul ca se simt asaltati de grupurile pe discipline, ca nu e acelasi lucru ca la scoala, ca sunt dezorientati, ca nu stiu cat de “in serios” sa trateze acest tip de scolarizare, ca nu le mai sunt de ajuns prieteniile online si ca au nevoie sa alerge si sa se joace, fizic, cu colegii, nu virtual.

Le-am raspuns ca au nevoie de curaj si rabdare pentru ca va mai dura, ca sunt norocosi ca se pot bucura de gradinita cu flori, de catel, de pisoi, de iepurasi si ce mai au prin curte, in comparatie cu cei care stau la bloc, le-am spus ca din toata munca noastra pe Classroom urmaresc doua lucruri, sa nu uitam ce am invatat si sa invatam impreuna sa folosim platforma si nimic mai mult.

Ce am observat este ca in primele zile au fost foarte incantati de abordarea online, dar apoi s-au plictisit si, cel mai important aspect, copiii nostri au nevoie de joaca, de socializare si de MULT SUPORT MORAL, in aceasta perioada. Am vrut doar sa stim si sa stiti!

PS Nu pot si nu stiu a gestiona atatea grupuri si platforme simultan daca e sa ma refer la copilul meu de liceu, care da test, la propriu, pe whatsapp, cu raspuns in cateva secunde ca sa nu aiba tim sa caute raspunsul…

Adultii sunt depasiti psihic de griji (ce fac cu copilul, ce fac cu examenul, ce fac cu temele etc), dar pe copii nu ii intreaba nimeni de latura aceasta.

Facem si exercitii recapitulative, nimic de zis, invatam sa incarcam un material pe platforma, dar trebuie sustinere, in primul rand.”

Mihaela Buzurlica

Ca sa fii la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uita sa:

  1. Te inscrii la Newsletter (vei primi saptamanal un email cu ultimele articole publicate)
  2. Dai Like Paginii de FB Meseria de parinte
  3. Te inscrii in Grupul De FB Meseria de parinte 
  4. Dai Subscribe la canalul de YouTube Meseria de Parinte

******************************************************************

Meseriadeparinte.ro este un blog personal, proprietarul de drept este Ana Maria Mitrus.

Ca vizitator si deci utilizator al blogului confirmi ca ai citit si esti de acord sa respecti TERMENII SI CONDITIILE stabilite de Meseriadeparinte.ro. 

Folosirea acestui blog si a serviciilor continute in el, este gratuita, sub rezerva respectarii de catre vizitatori a acestor termeni si conditii. 

Articolele publicate  pe Meseriadeparinte.ro se afla sub protectia legilor privind drepturile de proprietate intelectuala (cum ar fi – dar nu limitativ la: L8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, L84/1998 privind marcile si indicatiile geografice).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *