Cum se desfasoara cursurile la British Council
Am adunat destule impresii ca sa revin cu un nou articol despre cursurile de engleza de la British Council.
O sa prezint ideile principale care se aplica in mod general, indiferent de varsta sau nivel si cateva considerente legate de specificul claselor pentru cei mici (Andreea are 7 ani) si pentru cei mari (Alexandra are 10 ani).
Dupa primele ore am primit email pentru fiecare dintre fete cu ce manuale sa le cumpar. A durat o vreme pana am ajuns la libraria unde se gasesc manualele, insa nu au fost probleme, la ore au lucrat alaturi de ceilalti colegi.
Trebuie sa va spun ca intreaga comunicare cu British Council se face online. Cand e vorba de anunturi adminstrative pe email, iar cand vine vorba de ore pe platforma Edmodo, un fel de Facebook al British Council 🙂 . Este o platforma atat de complexa incat am rezervat un articol doar pentru ea. Pana la momentul la care voi publica articolul respectiv va spun doar ca dupa fiecare ora profesorii posteaza ce anume s-a lucrat la clasa si care sunt temele. Eu primesc imediat notificare pe email ca exista o noua postare asa ca pur si simplu nu am cum sa nu stiu ce se intampa la clasa.
Despre ore si organizare.
La cei mici este o profesoara care vorbeste doar in engleza si o asistenta care vorbeste si in romana atunci cand e cazul.
La cei mari este o singura profesoara care vorbeste doar in engleza. Din cand in cand mai rupe cate o propozitie in romana iar copii se tavalesc pe jos de ras 🙂 .
>>>> // <<<<
Cei mici nu merg nicaieri nesupravegheati. Daca vreunul vrea la baie sau sa bea apa, asistenta il insoteste in permanenta.
Dupa prima ora am primit un card pe care trebuia scris numele copilului. La terminarea orei, cine vine sa ia copilul trebuie sa prezinte cardul. Este doar una dintre masurile de siguranta pe care British Council le ia in legatura cu cei mici.
Cei mari se presupune ca vin si pleaca singuri (desi teoria nu prea are legatura cu practica 🙂 ). Asa ca nu ii intreaba nimeni de sanatate cand ies pe usa clasei.
>>>> // <<<<
O sedinta la cei mici dureaza 1 ora.
O sedinta la cei mari dureaza 1 ora si jumatate.
>>>> // <<<<
Clasele celor mici sunt dupa ora 13 sau sambata.
Clasele celor mari sunt dimineata pana in ora 11:30 sau sambata.
>>>> // <<<<
Cei mici in general nu au teme, rar de tot se intampla sa aiba de terminat un exercitiu sau sa coloreze o fisa.
Cei mari au aproape tot timpul teme, si pe manual dar si pe fise. Plus ca trebuie sa repete tot ce au lucrat in clasa.
>>>> // <<<<
La cei mici sunt foarte multe cantecele si jocuri, mereu ii auzim de pe hol cum rad si canta.
La cei mari se vorbeste foarte multe, atat discutie cat si citit.
>>>> // <<<<
La cei mari se dau si teste din cand in cand.
>>>> // <<<<
Si cei mici si cei mari primesc linkuri de la diverse filmulete pe youtube care sa-i ajute sa repete ce au facut la clasa sau sa aprofundeze anumite subiecte. Mai sunt si multe linkuri catre joculete in engleza.
>>>> // <<<<
Am aflat ca in fiecare an este un alt profesor. Asta inseamna ca daca fetele vor merge si la anu’ la cursuri la British Council, vor avea alti profesori. Le-am spus si lor asta si nu au fost foarte fericite. S-au atasat foarte multe de profesoare si le-ar placea sa invete doar cu ele 🙂 .
Am vazut copii care merg de 3 ani la British si care nu doar ca vorbesc cursiv engleza dar au un accent de zici ca sunt nascuti si crescuti in Anglia. Pentru mine e surprinzator sa vad copii de 10 ani care vorbesc atat de bine o limba straina.
Periodic se organizeaza activitati la biblioteca. De exemplu, am fost invitati sa il ascultam pe Nigel Bellingham, directorul British Council Romania, care le-a citit copiilor una dintre cele mai indragite carti britanice – The BFG de Roald Dahl.
Scopul acestor activitati este sa ne arate, atat parintilor cat si cursantilor, ca biblioteca @British nu este doar un loc de unde putem imprumuta carti, reviste sau filme ci si unul in care este promovata lectura prin mijloace interactive. In plus, mereu suntem invitati sa facem donatii de carti, urmand ca titlurile colectate sa fie donate unei scoli defavorizate.
Atmosfera de la British Council este una foarte cosmopolita si multiculturala. Studentii sunt foarte variati atat ca varsta (copii & adulti) cat si ca nationalitate. Pentru fete a fost o premiera sa vada atatia straini la un loc si adevarul este ca dupa ce treci de portile din Dorobanti ai senzatia ca intri intr-o alta dimensiune.
Imi place foarte mult ce vad, sunt atenta la toate detaliile si imi dau seama cate avem de invatat, atat din punct de vedere al sistemului de invatamant, al predarii si al programei dar si al organizarii si administrarii. Insa ma bucur de faptul ca avem atatea exemple langa noi si modele pe care (teoretic) le putem urma.
Astept sa-mi spuneti ce informatii ati vrea sa mai aflati despre cursurile de engleza de la British Council. Eu mi-am propus ca in articolul viitor sa descriu cum are loc comunicarea cu parintii si cateva cuvinte despre platforma online Edmodo. Ah, si neaparat despre sedinta cu parintii!
Ca sa fiti la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va inscrieti la Newsletter.
Buna, Ana!
Citesc cu interes informatiile postate de tine despre British Council. Cum sunt organizate clasele pentru cei mici, din ora in ora incepand cu ora 13.00? Gruparea in functie de nivel inseamna ca pot fi in aceeasi grupa copii de 3 ani si copii de 6 ani? Merci mult! Keep up the good work! 🙂
Buna Ina, ma bucur ca iti sunt utile articolele mele.
Referitor la organizare si la nivelul grupelor, o sa intreb direct la British Council ca sa pot sa-ti dau informatii exacte.
Revin cu raspunsurile.
Zi frumoasa.
Buna,am revenit cu un raspuns oficial:
Cursurile pentru copii sunt împărţite în funcţie de vârstă şi nivel de cunoştinţe. Categoriile de vârstă sunt: First Steps (3 – 5 ani), Primary Infants (6 – 7 ani), Primary Juniors (8 ani – clasa a IV-a), Lower Secondary (clasa a V-a până la a VIII-a) şi Upper Secondary (clasa a IX-a până la clasa a XII-a). Pentru fiecare categorie de vârstă sunt diferite nivele de cunoştinţe, de la începător până la avansat. Detalii despre nivelurile pentru copii sunt disponibile pe website-ul British Council la https://www.britishcouncil.ro/engleza/copii/niveluri/copii.
Buna ma intereseaza si pe mine care sunt costurile pentru a da baiatul la Britih. Are 8 ani.
Multumesc
Buna, am revenit cu un raspuns oficial:
Cursurile pentru copiii cu vârsta de 8 ani au o taxa anuală de 4990 lei. Anul este împărţit în două semestre (septembrie – februarie şi februarie – iunie), iar taxa se achită la înscrierea în fiecare semestru, câte 2495 lei, integral sau în trei tranşe separate, în perioadele dedicate.
Detalii despre cursurile pentru această vârstă, precum şi paşii necesari pentru înscriere sunt disponibile pe website-ul British Council la https://www.britishcouncil.ro/engleza/copii/juniors.
Cat costa cursul la British? Pentru frati au reduceri?
Copiii mei au 4 si 6 ani.
Buna, am revenit cu un raspuns oficial:
Cursurile pentru copiii cu vârsta de 4 până la 6 ani pot avea o şedinţe de câte o oră (pentru primele niveluri de cunoştinţe) sau o oră jumătate (pentru ultimul nivel la această categorie de vârstă). Astfel, în funcţie de durata şedinţelor, cursurile au o taxa anuală de 3530 lei sau 4990 lei.
Anul este împărţit în două semestre (septembrie – februarie şi februarie – iunie), iar taxa se achită la înscrierea în fiecare semestru, câte 1765 lei sau 2495 lei, integral sau în trei tranşe separate, în perioadele dedicate.
Detalii despre cursurile pentru această vârstă, precum şi paşii necesari pentru înscriere sunt disponibile pe website-ul British Council la https://www.britishcouncil.ro/engleza/copii.
Ne putem inscrie oricand sau doar in septembrie cand incepe anul?
Multumesc.
Pentru examene trebuie neaparat sa mergi la ei la cursuri sau poti sa inveti acasa si doar mergi la testare?
Multumesc.
Nu stiu exact, ne spunea la scoala ca daca vrem in a 5a la clasa de engleza trebuie sa dea o testare in scoala sau sa aduca diploma de la British. De-asta intreb.
Buna ziua,
Ne intereseaza si pe noi sa o inscriem pe fetita noastra la cursurile de engleza. Are 12 ani si un program foarte incarcat la scoala asa m-ar interesa daca exista si varianta de cursuri la distanta, eventual on line sau prin corespondenta.
Va multumesc si felicitari pentru blog,va urmarim cu mult interes.
Claudiu Simon
Buna, exista si cursuri mai scurte sau doar cele care dureaza 1 an? Daca nu se adapteaza copilul sau nu-i place? Ar trebui sa vada intai despre ce e vorba.
Multumesc.
Buna, am revenit cu un raspuns oficial:
Anul academic este împărţit în două semestre (septembrie – februarie şi februarie – iunie), iar înscrierea se efectueză pentru fiecare semestru în parte. Pe durata unui curs, părinţii au ocazia să discute cu profesorul despre activitatea pentru a se asigura că i se oferă cea mai plăcută experienţă. Informaţii utile pentru părinţi legate de desfăşurarea cursurilor sunt disponibile pe website-ul British Council la https://www.britishcouncil.ro/engleza/copii/informatii-parinti.
Aveti cursuri si in Constanta?
Multumesc.
Cursurile British Council se desfăşoară doar în cadrul centrelor din Bucureşti şi Iaşi.
“Si cei mici si cei mari primesc linkuri de la diverse filmulete pe youtube care sa-i ajute sa repete ce au facut la clasa sau sa aprofundeze anumite subiecte. Mai sunt si multe linkuri catre joculete in engleza.”
Imi puteti da cateva din linkuri pt a vedea la ce nivel se lucreaza pt cele 2 varste si daca fata mea ar face fata,practic,daca intelege ceva din ele…:) Multumim frumos pt informatii.
Buna, nu stiu daca e permis sa distribuim materialele educative in afara institutiei. Insa ma interesez si revin cu un raspuns.
Draga Ismi, am primit aprobare 🙂
“Desigur, puteţi accesa aplicaţii pentru telefonul mobil sau tabletă pentru învăţarea limbii engleze pentru copii la https://www.britishcouncil.ro/engleza/copii/aplicatii-mobil sau la https://www.britishcouncil.ro/engleza/invata-online/aplicatii-mobil. Suplimentar, puteţi accesa activităţi online pentru deyvoltarea cunoştinţelor la https://www.britishcouncil.ro/engleza/invata-online/gratis.”
Cât costa cursurile la cei mici și de câteori pe ssăptămână au loc? E foarte interesanta comunicarea cu părinții…la institutul francez….e cam zero…cel puțin pana acum ( am fost doar la 3 sedinte și e înscris la un curs anual – o ora / săptămâni, plus ca nu exista o platforma on-line de discuții). Merci pentru informații.
Laura, cursurile pentru cei mici au loc de doua ori pe saptamana (doua sedinte de cate o ora) sau sambata o sedinta de doua ore.
La linkul urmator gasesti toate informatiile legate de costuri. Insa conteaza si nivelul nu doar varsta.
https://www.britishcouncil.ro/engleza/copii/kids
Buna Laura, am revenit cu un raspuns oficial:
Cursurile pentru copii au o taxa per semestru de 1765 lei (când şedinţele au o durată de o oră) sau de 2495 lei (când şedinţele au o durată de o oră jumatate). Sunt organizate câte două şedinţe pe săptămână, pe semstre de câte şase luni (septembrie – februarie şi februarie – iunie).
Cursurile pentru copii mici sunt împărţite în funcţie de vârstă şi nivel de cunoştinţe. Categoriile de vârstă sunt: First Steps (3 – 5 ani), Primary Infants (6 – 7 ani), Primary Juniors (8 ani – clasa a IV-a).
Detalii despre cursurile pentru această vârstă, precum şi paşii necesari pentru înscriere sunt disponibile pe website-ul British Council la https://www.britishcouncil.ro/engleza/copii.