Cum putem ancora invatamantul romanesc in tehnologia actuala – Telekom a gasit solutia prin lansarea Catalogului Electronic

Am primit provocarea sa povestesc o amintire din anii mei de scoala si apoi sa fac o  comparatie cu ce se intampla in prezent. O sa aflati la sfarsit de ce este util acest exercitiu.

Ce-mi aduc foarte bine aminte de cand eram eleva este ca-mi placeau manualele. Acolo gaseam toate informatiile necesare pentru a ne pune la punct cu materia, puteam sa studiem singuri acasa, iar daca ne faceam temele nu aveam de ce sa ne facem griji foarte mari in privinta notelor.

Despre experienta mea cu fetele, la scoala, am mai scris. Adevarul este ca am avut norocul sa avem parte doar de oameni dedicati, care stiu sa predea si sa reorganizeze programa astfel incat sa fie pe intelesul copiilor, sa foloseasca manuale mai vechi unde materia are o logica foarte usor de urmat, care ii trateaza frumos pe copii, care le accepta personalitatile diferite si ii incurajeaza pe fiecare sa se dezvolte in directiile in care au afinitati.

Cred cu tarie ca toate neajunsurile sistemului de educatie actual pot fi trecute cu vederea datorita profesorilor. Scriu asta raportand la ce ce intampla cu fetele mele la scoala.

Vestea buna este ca acesti oameni deosebiti pot fi ajutati sa isi pastreze entuziasmul cu care vin la clasa. Spun asta deoarece o mare parte din munca profesorilor se refera la activitati birocratice si la realizarea de hartii, iar acestea sunt mari consumatoare de timp si de energie.

adservio

Una dintre metodele pe care au adoptat-o multi profesori este digitalizarea informatiilor de la clasa prin folosirea unui catalog electronic si a comunicarii cu elevii si parintii prin mesageria online.

Toate aceste sunt posibile datorita pachetului digital lansat de Telekom sub denumirea de Catalogul Electronic. Pachetul Telekom include tablete pentru profesori și conectivitate la internet, plus acces la platforma de management educaţional Adservio.

Adservio este o platforma utila in egala masura profesorilor, elevilor si parintilor. Aici pot fi incarcate toate notele de la scoala, absentele (motivate sau nu), se pot face evaluari cu privire la activitatea sau comportamentul elevilor, se pot genera instant tot felul de rapoarte referitoare la situatiile de la clasa (cum ar fi mediile scolare, prezenta, evolutia clasei sau a unui elev etc.) si se pot incarca materiale didactice (fise, proiecte, referate, etc.).

Profesorii pot trimite raportarile obligatorii direct catre inspectorat, elevii pot afla ce note au, ce lectie li s-a predat, pot incarca proiecte si pot da teste online.

Parintii pot avea de asemenea acces la toate informatiile referitoare la copilul lor, oricand, in timp real, in contul lor, pe care il pot accesa de acasa sau de la birou, de pe tableta, telefon sau PC.

Am testat si eu platforma si cred ca este veriga lipsa care poate remedia unele dintre marile minusuri ale sistemului. Ar putea reduce enorm timpii de rezolvare ai anumitor taskuri (atat pentru profesori cat si pentru elevi), ar salva o multime de copaci prin optiunea de a face proiectele online si in general ar facilita legatura dintre profesori – elevi – parinti.

Mi-as dori ca aceasta platforma sa fie implementata cat mai rapid in cat mai multe scoli din Romania si sa fie folosita de cat mai multi profesori. Cred ca de-abia atunci am putea afirma cu usurare ca educatia in Romania este ancorata in prezent si se uita cu incredere catre viitor.

Va incurajez si pe voi sa le spuneti profesorilor din scoala voastra sa utilizeze Catalogul Electronic de la Telekom.

Mai multe detalii despre Catalogul Electronic, pachetul digital de la Telekom care contine tablete pentru profesori, conectivitate la internet si acces la platforma educationala Adservio gasiti aici: https://www.telekom.ro/business/catalog-electronic/.

Ca sa fiti la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uitati sa dati Like Paginii de FB   si sa va inscrieti la Newsletter.

  • Article By :
    Buna, Eu sunt Ana Maria Mitrus, sunt casatorita – cu Cristi, si sunt mama - pentru Alexandra si Andreea. Imi place sa petrec foarte mult timp cu familia mea si sa ma implic in tot ce inseamna cresterea si educatia fetitelor. Imi place sa cos si sa mesteresc, imi place sa citesc si sa aflu lucruri noi si interesante in orice domeniu. Imi plac oamenii care au ceva de spus si de la care pot sa invat ceva. Imi plac animalele, imi place sa merg cu rolele si imi place marea. Ma bucur de viata si sunt recunoscatoare pentru tot ce am.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*