Cum poti primi 10.000 de EUR pentru achizitionarea unei masini electrice

Vanzarile de masini electrice in Europa s-au dublat in primul trimestru din 2020 fata de aceeasi perioada din 2019 (35.900 exemplare), iar asta ne arata ca din ce in ce mai multi soferi descopera farmecul unei masini din aceasta gama.

Exista numeroase avantaje pe care le gasim la masina electrica, atat din punct de vedere al sigurantei si confortului dar si din punct de vedere al avantajelor financiare sau de intretinere.

Masina electrica este o alegere perfecta pentru a ne deplasa in oras si in zonele limitrofe, deoarece ne ajuta sa economisim importante resurse financiare si ne ajuta sa contribuim la sanatatea mediului inconjurator. Va reamintesc ca masinile electrice au zero emisii de noxe (dioxid de carbon).

O masina electrica are taxe si impozite mult mai mici, iar in unele orase (inclusiv Bucuresti) parcarea este gratuita.

De asemenea, la masina electrica nu exista schimb de ulei, antigel, bujii iar reparatiile sunt rare pentru ca nu exista multe componente supuse uzurii.

Daca va ganditi la achizitionarea unei masini electrice, va spun ca exista un foarte mare avantaj: statul ofera un voucher de 10. 000 de EUR care se scade din pretul total al masinii. Este cea mai mare subventie din Europa, oferita pentru achizitionarea unei masini electrice. Pentru achizitionarea unei masini hibrid, subventia este de 6.000 EUR.

 

 

In mod traditional, Administratia Fondului de Mediu (AFM) publica periodic informatii despre numarul de masini electrice vandute in cadrul programului, insa pana in prezent nu a oferit detalii in acest sens pentru editia din acest an.

In schimb, Asocitia Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA) a anuntat ca pana in prezenta au fost depuse 372 de cereri pentru masini electrice si hibrid, in crestere cu 72% comporativ cu perioada similara a anului trecut.

Programul dureaza pana la sfarsitul lunii august si, chiar daca anul trecut a fost prelungit pana in luna decembrie, e greu de spus ce se va intampla anul acesta, avand in vedere contextul general.

Pentru editia din acest an, toate documentele necesare se depun prin internet, iar termenele limita au fost prelungite. In plus, in locul certificatelor de atestare fiscala cu privire la plata impozitelor, clientii trebuie sa faca o declaratie pe propria raspundere ca nu au datorii la stat.

Si ultima informatie din acest articol: daca aveti acasa o masia mai veche de 8 ani pe care doriti sa o casati, puteti adauga la subventia de 45.000 de lei inca 6.500 de lei, obitnuti ca prima. Astfel, o masina electrica poate fi mai ieftina cu 11.450 EUR. Suna bine, asa-i?

 

 

Va recomand sa incepeti documentarea, pentru ca timpul trece repede si e pacat sa ratati un asemenea avantaj. Daca aveti intrebari suplimentare, puteti lua legatura cu BMW XCARS Mures, partenerul oficial Meseria de parinte, si ei va vor oferi toate raspunsurile necesare.

Sunt aproape 6 luni de cand circul exclusiv cu masina electrica si pot sa va spun ca din punctul meu de vedere nu m-as mai intoarce in veci la o masina conventionala, pe benzina sau motorina. Singurul argument pe care o sa-l mentionez in acest articol este ca 6 luni am circulat cu masina GRATIS! Practic, avand in vedere ca in mod normal alimentam de minim 200 EUR/luna, calculati voi care ar fi economia realizata. Si da, aceasta suma ar putea foarte bine sa reprezinta rata lunara la achizitionarea unei masini electrice noi. Dar despre toate acestea in articolele viitoare.

In pozele din acest articol este un BMW i3, masina oficiala Meseria de parinte.ro powered by BMW XCARS Mures, partenerul nostru care ne ofera transport in siguranta pentru toti membrii familiei.

Pentru ofertele BMW XCARS Mures click pe pozele de mai jos:

Ca sa fii la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uita sa:

  1. Te inscrii la Newsletter (vei primi saptamanal un email cu ultimele articole publicate)
  2. Dai Like Paginii de FB Meseria de parinte
  3. Te inscrii in Grupul De FB Meseria de parinte
  4. Dai Subscribe la canalul de YouTube Meseria de Parinte

******************************************************************

Meseriadeparinte.ro este un blog personal, proprietarul de drept este Ana Maria Mitrus.

Ca vizitator si deci utilizator al blogului confirmi ca ai citit si esti de acord sa respecti TERMENII SI CONDITIILE stabilite de Meseriadeparinte.ro.

Folosirea acestui blog si a serviciilor continute in el, este gratuita, sub rezerva respectarii de catre vizitatori a acestor termeni si conditii.

Articolele publicate pe Meseriadeparinte.ro se afla sub protectia legilor privind drepturile de proprietate intelectuala (cum ar fi – dar nu limitativ la: L8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, L84/1998 privind marcile si indicatiile geografice).

 

Ana Maria Mitrus

Buna, Eu sunt Ana Maria Mitrus, sunt casatorita – cu Cristi, si sunt mama - pentru Alexandra si Andreea. Imi place sa petrec foarte mult timp cu familia mea si sa ma implic in tot ce inseamna cresterea si educatia fetitelor. Imi place sa cos si sa mesteresc, imi place sa citesc si sa aflu lucruri noi si interesante in orice domeniu. Imi plac oamenii care au ceva de spus si de la care pot sa invat ceva. Imi plac animalele, imi place sa merg cu rolele si imi place marea. Ma bucur de viata si sunt recunoscatoare pentru tot ce am.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *