“Cultivarea inteligenței parentale prin curaj, compasiune și conectare” cu Gáspár György, Diana Stănculeanu si Urania Cremene

Pe 29 octombrie 2017, are loc cel mai important eveniment pentru sanatatea relationala a familiei, organizat anul acesta in Romania.

Pagina de Psihologie in colaborare cu Mozaic Media si Salvati copiii ne prezinta trei dintre cei mai apreciati experti in psihologie si parenting, care vor urca pentru prima data pe aceeasi scena.

Gáspár György, Diana Stănculeanu si Urania Cremene ne vor impartasi informatii esentiale pentru starea de bine a copiilor si a parintilor lor, in cadrul programului national #REvolutiaRelationalaInRomania, ce are ca obiectiv promovarea sanatatii relationale prin cultivarea inteligentei emotionale si interpersonale, manifestata in toate formele ei.

 

Organizatorii ne invita sa ne raspundem la urmatoarele intrebari:

 • Cum ar arăta viața ta acasă, dacă te-ai putea conecta mai ușor la copiii tăi, stârnindu-le atenția, curiozitatea și receptivitatea față de ceea ce este important pentru voi ca familie?
  • Cum ar fi, dacă ai observa că între voi există o mai bună cooperare?
  • Cum ar fi, dacă ați înlocui, cu toții, rigiditatea sau dramele emoționale cu starea de prezență conștientă și flexibilitatea psihologică?
  • Cum ar fi, dacă adolescenții și copiii și-ar putea exprima mai ușor propriile emoții și sentimente, evitând astfel certurile și discuțiile inutile?
  • Cum ar fi să știi exact ce să-i spui copilului, pentru ca creierul acestuia să treacă de la starea de reactivitate la cea de receptivitate?
  • Cât ați fi cu toții de fericiți dacă tu, ca adult, ai avea informații corecte și validate științific despre ceea ce este sănătos și ce este nociv pentru starea de bine a familiei tale?

Pe scurt, conferinta din 29 octombrie este despre:

 • nevoile reale ale copiilor
 • flexibilitatea si inteligenta parentala
 • impactul realtiei de cuplu asupra dezvoltarii si sanatatii copilului
 • sanatatea emotionala si relatioanala a intregii familii

 

 Trăim într-un context social bogat și flexibil, care permite și încurajează discursul despre ființa umană dintr-o perspectivă complexă ce aduce laolaltă nevoi, emoții, progres, sănătate, dezvoltare, echilibru, corp, minte, spirit. Suntem preocupați mai mult ca niciodată de binele, dezvoltarea, devenirea și progresul copiilor noștri încă din primele clipe de viață. Puține sunt dimensiunile vieții lor, ce rămân neanalizate — ne preocupă educația, socializarea, relațiile, adaptarea lor; ne lăsăm zilnic prinși în dezbateri fără sfârșit legate de abordările de parenting care vor transforma, sau nu, copiii noștri în super adulți. Rămâne însă o bucățică din copiii noștri care pare să nu cucerească încă agenda publică, deși, atunci când o va face, va împărți părinții, educatorii, profesioniștii în creșterea și educarea copiilor, în tabere fierbinți — sexualitatea, ca parte fundamentală a personalității umane, deci și a copilului.

Vă invit pe 29 octombrie să vorbim, onest și fără rușine, despre educație sexuală, a noastră și a copiilor noștri, în strânsă legătură cu sănătatea, protecția, viața afectivă, intimitatea și autonomia pe care, le dorim prezente în familiile noastre.” Diana Stănculeanu (Salvați Copiii)

 

 „Până să apară copiii, cuplul părea a fi un întreg, în care cei doi își terminau unul altuia propozițiile. Mai apoi, unul sugerează căciulița pe cap, celălalt susține călirea. Unul consideră că răsfățul este nociv și acționează mai dur, în timp ce celălalt își ia puiul în brațe, ferindu-l de cearta arțăgoasă… Și acesta este numai începutul.

De ce avem stilul parental pe care îl avem și cum influențează aceste diferențe dinamica în cuplu? Ce impact au aceste diferențe asupra felului în care ne educăm copiii și ce se întâmplă pe termen lung? Cum putem ajunge la un consens, acolo unde pare că nu există niciunul? Vin-o să afli toate acestea…” Urania Cremene

 

 Societatea evoluează de la o zi la alta și odată cu aceasta se schimbă și nevoile esențiale ale copiilor care ne colorează viața. Pe vremea noastră, cei mici (dar și cei mari) erau pupați doar în somn, iar adulții evitau emoțiile așa cum noi ne ferim astăzi de boli și viruși. În prezent, societatea s-a dezvoltat atât de mult încât inteligența emoțională și «emodiversitatea» sunt părți esențiale ale sănătății relaționale, ce reprezintă cel mai important predictor pentru succesul și reușita în viață. 

Dacă vrei să afli mai multe despre cum poți face față emoțiilor dificile, despre strategiile inteligente prin care poți oferi un prim ajutor emoțional și despre cum să fii un adult de încredere în viața copiilor din jurul tău, atunci, pe 29 octombrie, e musai să fii în sală.”  Gáspár György

Evenimentul este moderat de jurnalista Paula Herlo,  senior corespondent ProTV producator al emisiunii „România, Te Iubesc!. In 2008 a castigat premiul international Emmy in urma campaniei media “Tu stii ce mai face copilul tau?”. De asemenea, este presedinte onorific al Asociatiei Daruieste Viata.

Programul evenimentului:

09:30-10:00 Înregistrarea participanților

10:00-11:30 Importanța sănătății sexuale: despre corp, emoții și relații în educația sexuală a copiilor

11:30-11:45 Coffee break

11:45-13:15 Stilurile parentale – impactul lor în cuplu și în relația cu cei mici

13:15-14:30 Pauza de prânz

14:30-16:00 Inteligența emoțională – cum îi putem ajuta pe copii să se împrietenească cu emoțiile

16:00-17:00 Q & A – întrebări și răspunsuri

 Locație:

Din grijă față de participanți și de confortul acestora, am ales ca evenimentul din acest an să-l organizăm într-una dintre cele mai spectaculoase locații din București – Biavati Events.

Prețuri și înscriere:

Data limită de înscriere a participanților – vineri, 27 octombrie. Înscrierea se face completând datele în acest formular.

Dacă te înscrii și efectuezi plata până la data de 26 septembrie, taxa de participare este de 170 lei.

Începând cu data de 27 septembrie, taxa de participare este de 200 lei.

Pentru mai multe informații, vă invităm să ne scrieți la adresa de e-mail contact@paginadepsihologie.ro. Detalii suplimentare găsiți și pe pagina de Facebook a evenimentului.

Ca sa fiti la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uitati sa dati Like Paginii de FB   si sa va inscrieti la Newsletter.

? Sharing is Caring! ?  Daca ti-a placut acest articol, distribuie-l catre prietenii tai de pe  Facebook (click aici).

Ana Maria Mitrus

Buna, Eu sunt Ana Maria Mitrus, sunt casatorita – cu Cristi, si sunt mama - pentru Alexandra si Andreea. Imi place sa petrec foarte mult timp cu familia mea si sa ma implic in tot ce inseamna cresterea si educatia fetitelor. Imi place sa cos si sa mesteresc, imi place sa citesc si sa aflu lucruri noi si interesante in orice domeniu. Imi plac oamenii care au ceva de spus si de la care pot sa invat ceva. Imi plac animalele, imi place sa merg cu rolele si imi place marea. Ma bucur de viata si sunt recunoscatoare pentru tot ce am.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *