Ceasul organismului in medicina chinezeasca

In medicina chinezeasca exista acest concept prin care se afirma ca organismul nostru are un orar zilnic si ca fiecare organ are un timp al sau, de-a lungul unei zile, in care-si poarta singur de grija.

39803394v2147483647_480x480_Front

Potrivit traditiei chinezesti, fiecare organ intra intr-un ciclu de autovindecare aproximativa in aceasta ordine:

Plamanii: 3 – 5 a.m. Unii oameni cred ca motivul pentru care multi dintre noi ne trezim din somn tusind, chiar daca nu suntem fumatori si avem grija de corpul nostru, este acela ca, in timp ce dormim, plamanii nostri elimina toate reziduurile aculumate peste zi. O dieta proasta si un stil de viata pagubos, face ca tot acest proces sa fie mult mai dificil.

Intestinul gros: 5 – 7 a.m. Poate v-ati intrebat de ce se recomanda sa bem un pahar de apa imediat ce ne trezim din somn? Raspunsul este ca dimineata este momentul in care intestinul gros elimina toxinele din organismul nostru iar consumul de apa ajuta acest proces.

Stomac: 7 – 9 a.m. Este cel mai potrivit moment al zilei pentru micul dejun, deoarece la aceasta ora stomacul nostru este in cea mai buna forma.

Splina: 9 – 11 a.m.

Inima: 11 a.m. – 1 p.m.

Intestinul subtire: 1 – 3 p.m. Daca iti supui organismul la consumul de alimente nepotrivite, acesta este momentul din zi in care vei primi cele mai puternice semnale din partea organismului tau. Daca ai indigestii, dureri abdominale sau te simti balonat dupa – amiaza este un semn clar ca organismul tau este sensibil la unul sau mai multe alimente pe care le consumi in mod curent si ca e nevoie sa-ti reconsideri dieta.

Rinichii si vezica urinara: 3 – 7 p.m. Se spune in mod curent ca, daca te simti obosit sau letargic in aceasta perioada a zilei este un alt semn al organismului ca mananci anumite alimente la care organismul tau este sensibil. In mod normal, in aceasta perioada a zilei trebuie sa ne simtim plini de energie si nu dornici ca mai tragem un pui de somn.

Pancreas: 7 – 9 p. m. Pancreasul controleaza secretia de insulina, substanta care proceseaza zaharul din sange. O dieta proasta poate sili organismul sa ravneasca dupa dulciuri, in mod special in aceasta perioada a zilei.

Vase de sange si artere: 9 -11 p.m.

Ficatul si vezica biliara: 11 p.m. – 3 a.m. Si tulburarile de somn pot fi un semn al unor probleme de sesibilitate alimentara, Daca intampini dificultati in a adormi in aceasta perioada de timp, asta se poate datora faptului ca ficatul tau incearca din rasputeri sa scape de toxinele din organism.

Ideea ca organele noastre interne funcitoneaza pe baza unui orar strict poate parea absurda, insa in general asta nu coteaza foarte mult. Ceea ce conteaza cu adevarat este sa  ne pastram mintea mintea deschisa, sa dam o sansa acestor idei si sa ascultam semnalele pe care ni le transminte organismul. Daca reusim sa fim obiectivi vom afla care sunt alimentele  potrivite pentru oganismul nostru pentru a-l mentine in cea mai buna forma.

Ca sa fiti la curent cu noutatile despre Meseria de Parinte nu uitati sa dati Like Paginii de FB   sau sa va inscrieti la Newsletter.

 

Comenteaza cu contul de FB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *