Ce vraji a mai facut RATB-ul

Un american casatorit cu o romanca, care vine in Romania de cateva ori pe ani, pentru ca este o tara pe care pur si simplu o adora. De-abia asteapta sa se pensioneze ca sa isi cumpere o casuta aici si sa se retraga pentru niste batraneti pline de farmec 🙂 .

E foarte incantat sa circule singur prin oras, sa descopere strazi si case, avand intotdeauna asupra lui un ghid despre MIcul Paris.

In vacanta de Paste a vrut sa se indeparteze putin mai mult de casa, sa ia un atobuz pana in nordul orasului. M-a intrebat de unde isi cumpara bilete pentru autobuz iar eu i-am recomandat cea mai usoara metoda, plata prin SMS. Simplu si convenabil, e in jur de 7 lei un abonament pe o zi pe toate liniile. Nu mai stiam numarul la care se trimite SMS-ul insa i-am explicat ca in fiecare autobuz exista stickere unde gaseste toate informatiile.

Screenshot_20170508-200423

A plecat fericit si increzator impreuna cu sotia, dar s-a intors dupa cateva ore complet dezamagit si debusolat. Mi-a spus ca imediat ce s-a urcat in autobuz au aparut controlorii. A incercat sa le spuna ce intentiona sa faca, sotia lui i-a rugat frumos macar sa-i lase sa coboare la prima, insa controlorii le-au spus ca plata cu SMS-ul nu mai este valabila.

-V-au aratat vreun afis ca nu se mai plateste cu SMS-ul? V-au demonstrat in vreun fel? l-am intrebat.

-Nimic, mi-a raspuns trist. Nu-i parea rau neaparat de amenda, era vorba de vreo 10 dolari, insa nu i se parea corect modul in care fusese tratat.

De curiozitate, am incercat sa trimit un SMS la numarul pe care il folosisem de atatea ori. Cel mai des pe linia expres 783, unde abonamentul lunar nu este valabil, insa si ocazional, cand imi expira abonamentul, pe liniile din oras. Cel mai trimisesem un SMS cu o luna in urma, cand m-am intors de la aeroport cu expresul.

Intr-adevar, am primit un mesaj de eroare, cu sugestia sa sun la un numar de relatii cu clientii. Am sunat vreo doua zile insa nu mi-a raspuns nimeni.

Screenshot_20170508-200432

M-am simtit foarte prost pentru situatia creata, cumva chiar am considerat ca este vina mea asa ca am insistat sa le dau celor doi banii pe amenda, cu promosiunea solemna ca ii voi recupera la randul meu de la RATB. Le-am spus vecinilor nostri ocazionali ca este vorba doar de o neintelegere pe care o voi rezolva eu in zilele urmatoare.

Cu prima ocazie cand am vazut un stol de controlori am intrebat de ce nu merge SMS-ul. Mi-au raspuns ca nu mai este valabila aceasta metoda de plata, insa nu au putut sa-mi dea mai multe informatii. Mi-au zis sa sun la numarul la care nu raspunde nimeni….

Cativa calatori care au auzit discutia noastra, nu s-au putut abtine si m-au incurajat ironic: ce daca nu putem plati contravaloarea unei calatorii prin SMS? Si care e problema daca la chioscurile RATB nici macar nu s-a auzit de POS si plata cu cardul? Important este ca mai e putin si o sa avem internet wireless in autobuze…

Voi ce experiente aveti cu RATB-ul?

Ca sa fiti la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uitati sa dati Like Paginii de FB   si sa va inscrieti la Newsletter.

Comenteaza cu contul de FB

4 thoughts on “Ce vraji a mai facut RATB-ul

  1. Știu că în RO sunt activate și plățile online la impozite… dar la PFA prefer să am eu ștampila pe hârtie, măcar încă vreo 50 de ani, până la momentul în care ne-om deschide mintea.
    Și totuși, anul acesta am remarcat un progres. Declarația de venit, printată din registratura online a ANAF, a fost acceptată la școală, culmea, fără ștampilă! În schimb, extrasul de cont – online, nu. Acela a avut nevoie de ștampilă de la bancă…
    În RATB n-aș merge cu sms nici dacă aș avea promoție, la ce inteligențe poartă vesta aia de controlori…

    1. Te inteleg perfect cu stampila pe hartie, aici se aplica principiul ce-i in mana nu-i minciuna :))).
      Pe de alta parte la RATB, chiar daca ai cartela, sepoate sa nu mearga aparatul asa ca nimic nu e garantat 😉 .

  2. Evit RATB-ul cat de mult pot. Autobuzele mai sunt cum mai sunt, dar tramvaiele mi se par de-a dreptul insalubre. Sper sa se extinda cat mai mult metroul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *