Cat de mult ne iubim invatatorii?

Pe 5 iunie am sarbatorit Ziua Invatatorului, ocazie cu care, intr-un impuls de melancolie, am intrebat pe Facebook, cine-si mai aduce aminte numele celei care l-a invatat sa scrie.

Am avut aceasta initiativa, deoarece in ultimul timp, vedem tot mai mult comentarii negative la adresa invatamantului romanesc si uitam de multe ori ca orice sistem e format din oameni.

Si chiar daca sistemul de invatamant, la fel ca majoritatea structurilor din tara noastra, este undeva cu 20 de ani in urma (ca sa nu zic ca e blocat in timp si spatiu, undeva in anii 90), as vrea sa-i avem mereu in vedere pe cei care ¨ne-au facut oameni¨.

Si sa-i apreciem pe cei care, la randul lor, ne fac copiii oameni.

Din fericire, multi invatatori si profesori sunt cu adevarat dedicati meseriei, si daca in clasele 5-8 e mai greu poate, sa ne asiguram ca cei mai buni dintre cei buni vor lucra cu copiii nostri, totusi, in ciclul primar lucrurile stau putin mai bine.

(Aproape) Nimic nu ne opreste sa ne asiguram ca ii vom oferi copilului nostru o educatie de calitate inalta, cu ajutorul unui invatator/unei invatatoare care inainte de orice este OM.

Astfel, peste ani, si copiii nostri vor avea sansa sa isi aduca aminte cu drag de cei care i-au invatat sa scrie si sa citeasca.

Spun asta, deoarece la postarea pe care am publicat-o pe Facebook, am avut un reach organic de peste 70.000 de oameni, si am avut de placuta surpriza sa citesc aproape 400 de comentarii in care nu se mentiona doar numele invatatoarei ci si toate calitatile care au facut-o sa fie atat de speciala.

Asta inseamna ca mai avem o sansa, cu conditia ca invatatori, profesori si parinti, laolalta, sa facem tot ce ne sta in putinta pentru ca urmatoarele generatii de copii sa treaca cu placere si folos prin scoala.

Ca sa fii la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uita sa:

Sharing is Caring! ❤

******************************************************************

Meseriadeparinte.ro este un blog personal, proprietarul de drept este Ana Maria Mitrus.

Ca vizitator si deci utilizator al blogului confirmi ca ai citit si esti de acord sa respecti TERMENII SI CONDITIILE stabilite de Meseriadeparinte.ro. 

Folosirea acestui blog si a serviciilor continute in el, este gratuita, sub rezerva respectarii de catre vizitatori a acestor termeni si conditii. Calculator Sarcina / Data Probabila A Nasterii

Articolele publicate  pe Meseriadeparinte.ro se afla sub protectia legilor privind drepturile de proprietate intelectuala (cum ar fi – dar nu limitativ la: L8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, L84/1998 privind marcile si indicatiile geografice).

Comenteaza cu contul de FB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *