“Aventurile lui Dino”, un serial educativ pentru copii, exclusiv online

Am primit zilele trecute o invitatie misterioasa care mi-a placut atat de mult incat am simtit imboldul de a o filma ca sa impartasesc cu voi momentul in care voi afla despre ce este vorba.

Am avut dreptate ca a fost ceva deosebit, in doar cateva ore, videoclipul avea un reach de peste 17.000 de persoane.

Asa cum am promis, am revenit astazi cu detalii despre Petrecerea Piratilor, pentru care era de fapt invitatia.

Evenimentul a avut loc pentru lansarea noii serii de desene animate „Aventurile lui Dino” by  Danonino. Alaturi de ceilalti invitati, am vizionat in avanpremiera cateva episoade din aceasta animatie, disponibila pe canalul YouTube dedicat Aventurile lui Dino, din data de 6 mai.

IMG_00037

Dupa vizionare, copiii au fost invitati sa se distreze alaturi de piratii, printesele si toate personajele tematice, aduse la viata de  Pam Pam, Căsuța Veselă și Funny Land.

In paralel, noi am ramas in sala pentru o miniconferinta cu Monica Reu, Presedintele Asociatei pentru Comunicare Nonviolenta si trainer certificat al Center for Nonviolent Communication. Monica, ne-a povestit despre valorile pe care copiii si le însusesc în prima copilarie si care urmează să le fie adevarate coordonate în viata de adult.

Pornind de la ideea ca a avea prieteni şi relatii de calitate este una dintre sursele de fericire ale fiinţei umane, Monica a subliniat importanta abilităţii copiilor de a identifica si a aprecia valorile si calitătile in cei din jur. 

Care sunt modurile în care le putem transmite copiilor noştri aceste valori şi cum îi putem ajută să aibă relaţii de calitate în viaţă? „Una dintre strategii este să le arătăm cum le trăim noi, altă este să creăm cu ei o punte de dialog cu ajutorul căreia să îi ajutăm să reflecteze.

Desenele animate pot fi folosite de părinţi ca o sursă de conectare cu cei mici, iar „Aventurile lui Dino” pot fi un excelent punct de pornire, a mai adăugat Monica.

IMG_00074

Aventurile lui Dinoeste un serial animat adresat copiilor cu vârsta între 3 şi 9 ani şi prezintă aventurile lui Dino şi ale prietenilor lui, Kika, Lip şi Cacau, care au loc pe vasul lor zburător – Atlas.

Cei 4 prieteni trec prin încercări ale căror soluţie o găsesc în prietenia care îi leagă, în loialitate, în spiritul de aventură şi de echipă care îi caracterizează pe toţi.

Fiecare episod vine cu o lectie pe care copiii o înteleg cu usurinta, ghidati de ai lor parinti.

Valorile insusite corect duc la increderea în sine si in cei din jur, la încrederea de a explora si de a încerca lucruri noi, la încrederea de a construi prietenii, ceea se ce poate rezuma intr-un singur termen: autonomie”.

Evenimentul a fost moderat de Marian Ralea, inegalabilul magician Abracadabra.

Aventurile lui Dino” cuprinde 20 de episoade, câte 2 episoade difuzate în fiecare săptămână, sâmbătă dimineața, pe canalul de Youtube și LIVE pe pagina de Facebook Danonino. Maine va fi difuzat primul episod asa ca nu-l ratati.

Va las in continuare un trailer al serialului de desene animate “Aventurile lui Dino”. Maine se anunta vreme ploioasa asa ca veti putea sa-i lasati pe cei mici un desen animat educativ si adecvat varstei lor 🙂 .

Ca sa fiti la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uitati sa dati Like Paginii de FB   si sa va inscrieti la Newsletter.

Comenteaza cu contul de FB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *