Cîmpeanu: Începând de azi, avem la nivelul fiecărei școli un responsabil pentru protecție sanitară și pentru facilitarea legăturii între reprezentanții DSP și părinți

 

Cîmpeanu: Începând de azi, avem la nivelul fiecărei școli un responsabil pentru protecție sanitară și pentru facilitarea legăturii între reprezentanții DSP și părinți / Reprezentanți sanitari pe școală au fost desemnați și anul trecut.

Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu declarat la Antena 3 că începând cu data de 13 septembrie, vor fi distribuite formulare speciale în școli, pentru a afla câți profesori sunt vaccinați la începului noului an școlar, iar în baza acestor date, părinții să poată face o alegere informată referitorl la riscul la care se expun copiii lor. Părinții vor primi, și ei, formulare pentru a-și exprima acordul sau dezacordul ca elevii să fie vaccinați împotriva COVID-19.

„Vom transmite formulare pentru acordul expres al părinților, vaccinarea se va face doar cu acordul expres al părinților. Începând din această dimineață, avem la nivelul fiecărei școli din România un responsabil desemnat pentru protecție sanitară și pentru facilitarea legăturii între reprezentanții DSP și părinți.

Acțiunile vor începe încă din această săptămână, vor fi acțiuni interactive, în care părinții vor putea adresa întrebări legitime către cei care au competența de a oferi răspunsuri. După toată această campanie de promovare a importanței și necesității vaccinării într-un mod real, aplicate la nivelul fiecărei școli, cu sprijinul DSP și al Ministerului Sănătății, vom lansa aceste chestionare începând cu data de 13 septembrie.

De asemenea, în data de 1 septembrie, când vor reveni în școli toți cei din învățământ, vom lansa această întrebare la nivelul fiecărei școli: personal didactic vaccinat, pe învățământ primar, gimnazial și liceal, ca să avem o nouă statistică care să ajute părinții în exprimarea acordului pentru vaccinare”, a declarat Cîmpeanu la Antena 3, luni dimineață.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *