Au inceput inscrierile. Impreuna “Plantam Fapte Bune in Romania”!

Nu trebuie să te uiţi prea mult la TV ca să vezi în ce ritm ne taiem singuri pădurile. Chit că eşti un pasionat de plimbări prin natură sau te plimbi doar pe internet, sigur ai văzut cât de multe hectare de păduri dispar anual.

Doar 26,76% din suprafaţa ţării este acoperită cu păduri. Media europeană este de 29.3%. În plus, conform datelor Ministerului Mediului, in 2006 s-au redus aproximativ 127.601 hectare prin tăieri rase şi răriri ilegale.

Începând cu 14 noiembrie a.c. se deschide cea mai mare acțiune de împădurire din țara noastră: 21 de județe vor demara împădurirea simultană cu 1.000.000 de copăcei pe terenuri publice neproductive. Aceștia vor fi îngrijiţi pe o perioadă de mai mulți ani, până la atingerea maturității.

Vizual_14nov

Acest demers amplu este inițiat de Asociația EcoAssist din București, alături de 5 organizații non-guvernamentale de protecția mediului din România și are drept Partener Instituțional Principal Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. R.N.P. ROMSILVA va furniza gratuit puieții necesari realizării acestei acţiuni și asistență de specialitate pe toate plantațiile pe care voluntarii se vor implica.

Cu totii ne putem implica in aceasta iniţiativă pentru a schimba obiceiurile dăunătoare! Pădurile sunt o bogăţie pe care nu ne putem permite să o pierdem.

Împreună putem să promovăm alte moduri în care să ne „consumăm” pădurile şi să rămânem în continuare printre puţinele state din lume care au peisaje forestiere intacte si paduri seculare. Împreună putem să ne asigurăm că vom avea în continuare habitatele pentru mamiferele mari (precum ursul şi lupul) de pe teritoriul tarii noastre.

Daca vreti sa deveniti voluntar in aceasta campanie, gasiti toate detaliile aici. Pentru donatii si sponsorizari, gasiti detaliile necesare aici. Ca sa fiti la curent cu toate informatiile, urmariti Pagina de FB Plantam fapte bunein Romania.

Plantăm! Îngrijim! Împădurim!

Comenteaza cu contul de FB

One thought on “Au inceput inscrierile. Impreuna “Plantam Fapte Bune in Romania”!

  1. Cu alte cuvinte, ne taiem singuri craca de sub picioare.

    E o initiativa wow…pe care suntem datori s-o imbratisam cu drag! felicitari!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *