Am aflat de ce nu vor romanii sa plateasca prin SMS taxa de la Fetesti

Zilele astea m-am delectat cu articolele din presa in care se relata haosul de la punctele de taxare din Fetesti unde, desi exista benzile 2 si 3 prin care poti sa treci ca focul, totusi romanii prefera sa stea la cozi de km intregi, pentru a achita cash. Ba mai mult decat atat, din cauza grabei de a ajunge cat mai repede la ghiseu, soferii romani si-au tamponat masinile in timp ce stateau in coloana.

Toata lumea dezbate subiectul si se intreaba de ce totusi nu platesc prin SMS. Avand timp pana a doua zi la ora 24, dupa ce au trecut podul, romanii pot plati chiar in timp ce stau pe plaja sau cand se racoresc cu o bere la terasa. Totusi prefera sa nu faca asta iar psihologii au emis chiar teorii stiintifice pentru a explica fenomenul.

Astazi o sa va spun eu in ce consta misterul. Peste tot pe autostrada exista semne in care ti se spune ca taxa de pod poate fi platita prin SMS, la nr, 7577. Alte semne te trimit pe e-tarif.ro pentru informatii detaliate despre cum se poate plati taxa. Teoria e simpla: trimiti un SMS cu nr. masinii urmat de categoria din care face parte. Sa zicem B123DRL 1.

1 (1)

Dar sa vedem cum stam cu practica: Sa presupunem ca varul lui Dorel pleaca la mare si se risca sa trimita un SMS. In cateva secunde, primeste un mesaj in care este intrebat: “Vrei peaj Fetesti cat.1 – 1 trecere pentru B123DRL tarif 13 lei. Cost total SMS 3.10 Eur. Trimite DA pentru confirmare.”

– NUUU!, raspunde varul lui Dorel, nu vreau peaj, vreau taxa trecere pod Fetesti!

Dar nimic, nu-i mai raspunde nimeni. Asa ca mai trimite un SMS cu acelasi mesaj: B123DRL 1, in speranta ca acum v-a functiona.

Dar raspunsul pe care il primeste este acelasi: “Vrei peaj Fetesti cat.1?”

“Nu vreau frate niciun peaj, ce-i aia?”, scrie pe telefon, tremurand de nervi. “Vreau sa platesc taxa de pod, asa scria peste tot sa trimit SMS. Va rog sa-mi raspundeti cum se face asta.” “Sigur e ceva dubios cu astia si cu SMS-ul lor”, se gandeste intre timp, “mai bine stateam la coada si stiam ca nu ma aleg cu vreo amenda sau mai stiu eu ce”.

wp_ss_20150805_0003

Well, daca intr-un final se risca la un DA, atunci i se confirma ca a fost emis peajul Fetesti valabil 1 an de zile. Parca lucrurile incep sa sune mai bine, asa-i? Nu prea stie el ce e peajul ala pe care tocmai l-a cumparat dar poate sa-l foloseasca un an de zile. Macar atat. Doar sa nu-i vina factura la telefon cine stie cat. Sau poate… daca e pe un an de zile… o sa plateasca in fiecare luna?!  Cum poate sa afle, oare?

Il suna pe Dorel, care e la fel de varza, cu o singura exceptie: Dorel a stat la coada la ghiseu si a platit cash. Iar acum face misto de varu’ ca a cumparat chestii de pe net, pe care nu stie cat a dat si nici la ce folosesc. Nu mai bine statea si el la ghiseu?!

“Ba da”, isi spune varul, in sinea lui. “Bai da prost sunt, m-am luat dupa hotii astia”. Si de ciuda incepe sa-si sune toti prietenii sa nu cumva sa faca prostia sa trimita SMS ca el, ca uite ce a patit. Sa stea naibii la coada la ghiseu, sa plateasca cu bani si sa ceara bon fiscal.

 Ca sa fiti la curent cu noutatile despre Meseria de Parinte nu uitati sa dati Like Paginii de FB   sau sa va inscrieti la Newsletter.

Comenteaza cu contul de FB

2 thoughts on “Am aflat de ce nu vor romanii sa plateasca prin SMS taxa de la Fetesti

  1. Hahahhaha, stii ca nu merge pe numere de bulgaria? Si iti tot vine acelasi mesaj initial cu explicatiile? Asa ca m am conversat la cadnr, apoi am stat frumos la… Ghici??? Ghiseu!!!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *