Achizitia testelor rapide de saliva pentru elevi a fost blocata

Elevii nu mai primesc teste de saliva. Achizitia privind testele de saliva pentru scoli e blocata pentru ca una dintre firmele participante la licitatie a depus contestatie in instanta, a anuntat Raed Arafat. El precizeaza ca IGSU nu va semna niciun contract pana nu se da o prima decizie a instantei de judecata.

“Facem precizarea ca data de instiintare a DSU si a IGSU de catre ONAC, cu privire la contestatia aflata pe rol la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor, privind achizitia de teste de saliva pentru elevi, nu s-a realizat in data de 5 decembrie, asa cum a fost declarat mai devreme, din greseala, in conferinta de presa, ci astazi, 5 Ianuarie 2022”, a revenit Grupul de Comunicare Strategica.

“Din pacate, am fost anuntati, pe 5 decembrie, de Oficiul National pentru Achizitii Centralizate, ca achizitia privind testele de saliva pentru scoli a fost contestata de una din firmele participante. Asta ne obliga sa nu mai semnam niciun contract pana iese prima decizie a primei instante”, spune Arafat.

El precizeaza ca IGSU nu va putea semna saptamana asta contractele subsecvente, pana se pronunta CNSC.

“Speram ca avem decizia cu celeritate. Sunt oferte, sunt companii care au promis ca vor aduce teste. (…) Din pacate (elevii nu vor testa zilele urmatoare – n.r.), doar daca unele scoli au stocuri”, conchide Arafat.

La mijlocul lunii decembrie, ministrul Educatiei afirma ca testarea COVID a elevilor nu a fost suspendata si nu a fost luata in discutie aceasta posibilitate. Intrebat cate saptamani va dura testarea, el a spus ca decizia apartine Ministerului Sanatatii.

 

Comenteaza cu contul de FB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *