Accident in lant pe Autostrada A2, pe sensul dinspre București către Constanța

40 de autoturisme au fost implicate într-un accident, pe Autostrada A2, pe sensul dinspre București către Constanța, la km 183. Potrivit salvatorilor, sunt 17 persoane rănite, printre care trei copii. Cauza accidentului a fost ceața.

ACTUALIZARE 9.20: Potrivit ISU Constanţa, au fost patru zone de carambol. În total au fost implicate 52 de maşini şi 146 de persoane, dintre care 22 au fost transportate la spital.

Surse neoficiale au declarat, pentru MEDIAFAX, că un accident s-a produs la km 181 al Autostrăzii Bucureşti – Constanţa, sensul spre litoral. Au fost cinci victime, după coliziunea dintre trei maşini.

La doi kilometri distanţă, la km 183, a fost un carambol, în care au fost implicate aproximativ 20 de maşini. Acest eveniment s-ar fi produs pe fondul vizibilităţii scăzute, în zonă fiind ceaţă densă.

____________________________________________________________

ACTUALIZARE 9.20: 17 persoane au fost accidentate în urma evenimentelor rutiere din această dimineață, de pe A2. Printre acestea se află și trei copii, anunță ISU Dobrogea. O persoană a fost luată de la fața locului cu un elicopter MAI și dusă de urgență la spital. Mai multe ambulanțe au transportat restul victimelor.

____________________________________________________________

ACTUALIZARE 8.50: Traficul a fost deviat pe DN 22C, șosea care leagă Constanța, pornind din DN3 la Murfatlar, de Medgidia și Cernavodă.

____________________________________________________________

Trei copii au fost preluați de la locul accidentului și transportați al spital. E vorba de un pacient în vârstă de 15 ani care a fost preluat de o ambulanță SMURD și alți doi minori care au fost preluați alături de un adult.

Accidentul s-a produs pe sensul București- Constanța, în zona localității Medgidia, iar traficul este blocat în sensul spre litoral. La fața locului se află SMURD Cernavoda, SMURD Medgidia, B2 SAJ Cernavoda.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgențe trimite în sprijin pe A2, de la București, alte 14 ambulanțe. 10 ambulante tip B, 2 ambulanțe tip C, un spital mobil, o unitate de descarcerare grea și o autospecială pentru transport personal și victime multiple (ATPVM). În total, la locul accidentului ajung 32 de ambulanțe, după ce Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea a activat planul roșu de intervenție și a trimis la accident 18 ambulanțe.

Intervenția se află în desfășurare.

”Conducătorii auto sunt sfătuiţi să respecte indicaţiile poliţiştilor prezenţi pe traseu pentru fluidizarea circulaţiei, să adapteze viteza la condiţiile de trafic şi să evite să se angajeze în efectuarea unor manevre riscante, cum sunt depăşirile coloanelor de autovehicule sau întoarcerile pe segmente de drum unde această manevră este interzisă”, transmite Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *