In vizita la Regina Maria

M-am tot gandit cum sa fac introducerea pentru aceasta postare dar pana la urma m-am hotarat sa renunt la ea. Cred ca ne-am saturat cu totii de povesti triste asa ca ar fi mult mai bine sa trec direct la partea frumoasa si la vestile bune.

Am vizitat noul Spital Regina Maria si am ramas foarte impresionata. Am gasit amenajari de hotel de 4 stele si aparatura medicala ca in filmele SF.  Cand esti bolnav nu mai conteaza nimic decat sa te faci bine dar adevarul e ca ajuta mult sa fii ingrijit intr-un loc curat si frumos.

Ghidul nostru in acest tur privat a fost dl. dr. Hadi Rahimian, omul din spatele acestui proiect, secondat de dna dr. Dobrescu, specialist neonatolog.  Am vizitat saloanele, salile de nastere, sectia de terapie intesiva pentru nou nascuti si ne-am lipit nasurile de geamul de la sectia de nou nascuti. Visul dlui dr. Rahimian de a crea un spital care sa poata sa concureze cu oricare altul din afara tarii este aproape de a deveni realitate. Locatia exista, dotarile performante exista,  doctori compententi exista. Deja s-au efectuat in spital operatii complexe, inclusiv interventii intrauterine iar in sectia de maternitate s-a reusit perfomanta de a avea nasteri viabile de 28 de saptamani.

Chiar am vorbit cu o gravida cu sarcina gemelara, careia  la 19 saptamani i s-au fisurat membranele la unul din feti. Ginecologul ei, dintr-un spital de stat, i-a recomandat intreruperea sarcinii dar din fericire gravida a ajuns la doctorul Rahimian care i-a spus ca a mai avut un caz similar care a avut un final fericit. Gravida pe care am vizitat-o este acum in saptamana 27 asa ca intr-o saptamana va intra intr-o perioada relativ sigura.

Am profitat de ocazie ca sa-l intreb pe dl dr ce parere are de a treia cezariana. Mi-a zambit si a zis ca de la a sasea in sus incepe sa-si faca probleme :). Nicio sansa sa ajung pana acolo, dar ideea unui baietel ne surade din ce in ce mai mult :). Sincer, nu-mi pot imagina cum este sa fi internat in asemenea conditii. Nu-mi dau seama cum ar fi sa nu ai grija “atentiilor”, sa nu-ti fie teama sa te duci la baie (unde trebuie sa stai intr-o pozitie ce sfideaza gravitatia desi ai o cezariana de maxim o zi) ori sa nu trebuiasca sa ai tot timpul un insotitor (care sa alerge dupa doctor sau dupa asistenta ca sa te bage cineva in seama si sa-ti aline durerile).

Nu am o comparatie intre costurile unei nasteri la Regina Maria si una intr-un spital de stat. Dl. dr. nu ne-a vorbit de bani, ne-a spus ca  nu isi doresc sa devina comerciali, sa faca reduceri la apendicite pe perioada verii ci sa faca performanta si sa salveze vieti. Poate ca aici intervine diferenta intre cele doua sisteme de sanatate. In cel particular, poate platesti mai mult dar primesti mai mult. La stat, platesti mai putin dar si primesti mai putin uneori spre deloc. (Si nu doar tu ci si medicul care te trateaza).

Cred ca este in afara naturii noastre dorinta de a fi respectat ca om si ca pacient. Ne-am obisnuit sa fim tratati cu indiferenta si sa atarnam pe la usi inchise de pe holuri aglomerate. Poate e momentul sa ne schimbam aceasta imagine despre noi si sa invatam sa ne respectam.

Am primit de la Regina Maria un voucer pentru o consultatie ginecologica si un consult pediatric. Imi face mare placere sa il ofer cuiva care are nevoie de el asa ca astept sa va inscrieti in comentarii, iar la final vom trage la sorti. Duminica la ora 20:00 voi inchide comentariile iar castigatorul il voi anunta luni. Voucherul este valabil pentru Bucuresti.

Si cateva poze:

Sala de operatii

 

Terapie intensiva pentru nou nascuti

 

O sala de nastere

 

 

Sala pentru nastere in apa

 

Sala de nastere si aparatul de monitorizare wireless (gravida poate sa plece din sala iar moniorizarea se face in continuare).

 

L.E: Am decis sa opresc concursul si sa ofer voucher-ul gravidei despre care mi-a spus Gerogiana. Sper din suflet ca gravidei respective sa-i foloseasca cele doua consultatii.

Comenteaza cu contul de FB

8 thoughts on “In vizita la Regina Maria

  1. Buna! Incep prin a spune ca sunt de acord see you toate afirmatiile facute despre Clinica Privata de sanatate Regina Maria si de dotata si primitoarea maternitate.Eu am nascut see you un renumit medica de la aceasta clinica si am fost foarte multumita de dansul.Am un baietel frumos si sanatos.referitor la voucherul primit cunosc o persoana o viitoare mamica tanara, care este deja la al doilea copil, mai are un baietel de 4 ani, face parte dintr-o familie see you nu prea multe sau mai bine zis deloc posibilitati financiare si m-am gandit ca daca nu are cineva neaparat nevoie de el, ar fi un cadou bine primit pentru ea.Cred ca deja are 2, 3 luni de sarcina si nu a fost pana acum la un consult ginecologic, iar consultul pediatric l-ar putea folosi pentru celalalt baietel.In speranta in care nu v-a deranjat comentariul meu va doresc o seara frumoasa si un weekend placut si linistit.

  2. Intr-adevar, serviciile in maternitate sunt excelente si echipa medicala la fel. Dl. Dr. Rahiminiam, la fel, este un medic si un om de mare exceptie. Problema see you Regina Maria este ce faci dupa ce scoti copilul din maternitate si ajungi sa apelezi la serviciile de pediatrie, care numai OK nu sunt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *